pátek 7. února 2014

Pleťové vody Lush

Hezké dopoledne :) Dnes jsem skutečně myslela, že žádný článek nebudu schopná vyplodit. Dopoledne jsem strávila přerovnáváním svých kosmetických sbírek. Bohužel jsem zjistila, že pokud to nemám na očích, často zapomínám a kupuji stále další věci. Ale samozřejmě není možné mít vše vystavené v koupelně nebo na nočním stolku. Proto jsem si většinu věcí naskládala do krabičky a uložila do skřínky. Jen pro ilustraci Vám ukážu, jak jsem si srovnala v koupelně sprchové gely podle pořadí, v jakém je budu používat, abych se donutila poctivě spotřebovávat.


Omluvte kvalitu, proti oknu se fotí fakt blbě :) Zleva mamky šampon Schauma na barvené vlasy, kelímky Big a Ocean Salt, v popředí vzoreček kondicionéru Retread a plechovka s pozůstatky šampuku Seanik. Sprchový gel od Dove (v pozadí šampon Garnier Fructis) mám doma už hrozně dlouho, je krémový a voní tak nějak prostě jako věci Dove, zkrátka ne ovocně, proto ho chci spotřebovat ještě teď v zimě. Následuje zbyteček Oriflame Máta a maliny (voní letně, ale už je čas ho dodělat). Dále gelový od Nivey a leknínem. Už jsem ho kdysi používala a bude super na jaro a léto a jako poslední krémový meruňkový (také se Vám zdá, že mají všude něco s broskví, ale s meruňkou nic?). Vpravo vpředu mám tělový krém, který díky přestěhování do koupelny konečně používám, za ním kouká kondicionér a balzám na vlasy Ryor, ta useknutá věc vpravo je samoopalovací mléko. Časem budou na všechno recenze, pokud ještě nebyly. Jinak většinu věcí, co teď používám, mám ve sprše, ze sprchových gelů nyní používám jenom Snow Fairy, protože ho mám už déle jak rok.

A nyní už konečně dnešní téma, které jsem vymyslela na poslední chvíli :)

Breath of Fresh Air (145 Kč/100 ml)
Tato voda má být inspirována pobřežní krajinou v hrabství Dorset. Upřímně netuším, jak tam voní vzduch, takže jim to neberu. Ale mně prostě voní velmi slabě, trochu sladce. No možná je dobře, že je vůně nevýrazná, protože ta sladkost by mě asi ve větší intenzitě zabila. Neříkám, že voní špatně, ale mám raději svěžejší vůně. Voda má obsahovat minerální soli a další věci, které mají způsobit, že pleť bude super zdravá a super svěží. Tolik teorie. Mně se zdá, že je voda absolutně k ničemu. Prostě jako bych si dávala na obličej vodu z kohoutku s trochou vůně. Možná je to tím, že nemám zrovna ideální pleť, ale čekala bych alespoň nějaké účinky. Možná bude vhodnější pro bezproblémovou pleť. Ale tím se dostávám k tomu, že lidé s bezproblémovou pleté si mohou koupit skoro cokoliv a ne 100 ml za 145 Kč. Každopádně jsem ráda, že mám jen malé balení a další si rozhodně nepořídím.





Tea Tree Water (300 Kč/250 ml)
Tato voda je určena na mastnou a problematickou pleť. Obsahuje tea tree a grepovou vodu. I když je dezinfekční, tak mi pleť vůbec nedráždí. A to hlavní je, že na rozdíl od první zmiňované se na mně dokonce i pozitivně projevuje. Občas, když jsem velmi líná, ji používám i večer místo rolády Lush. Běžně ji však používám ráno, když spěchám. Pleť trochu zmatní a vyčistí, ale nevysuší a ani nehrozí zarudnutí z podráždění. Navíc příjemně svěže voní. Trochu po tea tree a trochu po grepu, ale není to žádná pronikavá štiplavá vůně. Určitě si ji plánuji kupit zas. Tuhle lahvičku mám od léta a stále je v ní skoro polovina. Omlouvám se za foto, ale lahvička je už trochu jetá z převážení a občasného padání na zem.



Máte zkušenosti s pleťovými vodami Lush? A také si děláte takovéhle pomůcky na spotřebovávání?

6 komentářů:

  1. Já mám Eau roma water a nějak mě neuchvátila... Obvykle do Lushe ráda investuji, ale u této vody se mi ty peníze nevyplatily. Nepřijde mi, že by byla něčím výjimečná v porovnání s obyčejnými pleťovými vodami.
    Pomůcky jsou super :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Já měla tu druhou na mastnou pleť, používala jsem ji v létě a to jsem měla pleť dost mastnou a vždy mi krásně odlíčila make-up a dokonale odstranila mastnotu a čím víc jsem ji používala tak se mi i méně pleť mastila:) Vůbec jsem nelitovala peněz a někdy si ji ještě určitě koupím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si ji koupím do zásoby, jenom co půjdu kolem Palladia :) Zdá se mi i lepší, jak většina pleťových vod z drogerie :)

      Vymazat