sobota 1. února 2014

Lékárenské nákupy a nová péče o pleť

Hezký víkendový den :)

Na úvod přidávám fotku z rána. Rozhodla jsem se něco dělat se svým mizerným pitným režimem, tak jsem si napustila do třech pet lahví vodu a do jedné zelený čaj. Když to do sebe dostanu všechno, budou to přesně dva litry, čehož bych chtěla od teď dosáhnout každý den. Lahve jsem si hezky vystavila na stole (uf, ještě že není vedro), aby mě to skutečně motivovalo pít a měla jsem přehled, kolik ještě mi zbývá. Jak už jsem kdysi psala, nemám vůbec pocit žízně, takže tohle snad pomůže :)



Ve čtvrtek jsem spolu s objednávkou do kadeřnictví stihla zaběhnout i do jedné lékárny, kam běžně nechodím. Pořídila jsem si Biodermu Global, na kterou jsem četla samé pozitivní recenze, tak jsem zvědavá. Stála 400, což mě překvapuje, protože i v naší předražené lékárně byla tuším za 300.

A také jsem si vzpomněla na přípravek Biohar, který má údajně podporovat růst vlasů a na blozích byl dost vychvalován. Stál 125 Kč a používám jej již od čtvrtečního večera. Mé první dojmy jsou pozitivní. Hlavně vlasy nemastí, což je pro mě velmi důležité. Dávám si jej převážně to přední linie vlasů. Tedy teoreticky, musím se s ním trochu naučit zacházet, abych ho nevyplácala zbytečně moc. Po babičce mám kouty větší, než bych chtěla, tak uvidíme, jestli umí zázraky. Navíc vlasů není nikdy dost :D



Ještě něco z těch pozitivních zpráv: měli balení 1+1 zelené micelárky Bioderma z řady Sebium, která je určená na problematickou pleť. Já tuto vodu mám již delší dobu, ale pár měsíců jsem ji nepoužívala, protože mi nepřišla zázračná. Jiná dvou balení jsem neviděla, ale je možné, že někde jinde budou, tak se zajděte určitě mrknout. Já se půjdu podívat po té legendární růžové. I kdyby mě neoslovila, tak aspoň budu mít dvě :D

S povídáním na téma Bioderma souvisí i můj nový plán. S ukončením nepříliš úspěšného (ok, byl to propadák) týdne na roládách Lush se vrhnu na nový systém péče. Ráda bych vypotřebovala zbyteček (který ale určitě vydrží ještě dlouho) micelárky Sebium a ještě mám jeden krém stejné řady, plus ten nový Global. Bohužel mi ještě zbyly rolády Lush, takže to nějak budu kombinovat. Přece jen je nechci nechat zkazit. Takže uvidím jak to dopadne. Momentálně rolády upřednostním, micelárka ještě chvilku počká, alespoň dokud nespotřebuji zbyteček Aqua Mariny. Vidím to tak maximálně na 14 dní kombinování, pak už určitě bude čistý "Bioderma program".


Dotaz na Vás "pod čarou". Máte nějaké zkušenosti s melírem? Já kromě červeného pár let zpátky (který se samozřejmě hned vymyl) a světlého hoooodně dávno (doma stvořeného) žádné. A ani z kamarádek melír žádná nemá, takže se musím obrátit na své čtenářky. Používaly jste po melíru nějakou speciální péči? Nezničilo to vlasy? Přece jen kadeřnice je schopná docela slušně lhát, když vidí možnost zisku. A kolik Vás melír stál? Podle odhadu mě má vyjít melír i střih minimálně na 1500. Jako jednorázovka ok, ale kdybych chtěla melír obnovovat, rodiče by mi to neplatili. Nemá někdo zkušenosti s nějakým pražským kadeřnickým učilištěm? Mimopražská sestřenka jinam než na "učňák" nechodí a nemůže si to vynachválit. Z hlediska ceny by se mi to určitě líbilo více, ale jen tak někam se bojím jít, hlavně na melír. Jsem vděčná za každou radu, děkuji :)

6 komentářů:

  1. S tím pitným režimem je to výborný nápad. Taky ho nějak nezvládám, vypiju za den tak litr čaje a jsem ráda. Ohledně melíru neporadím, mně se na ostatních (a na sobě už vůbec ne) nelíbí, podle mě ho málokdo umí udělat pořádně a tak, aby vlasy nevypadaly jak proužkovaný. Na učilišti jsem byla jednou a byla jsem celkem spokojená, ale jen mě stříhali. Na barvu bych tam určitě nešla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus to s tím pitím také, u mně to zatím funguje dokonale, jsem v polovině a do večera času dost :) Děkuji za názor ohledně vlasů :) Chodíš na blog Labradoory? Ta má ten melír fakt super, ale tohle u mě nehrozí už jenom pro to, že mám svoje vlasy o dost tmavší a ten její odstín by mi stejně asi neslušel.

      Vymazat
    2. Já přes den moc nepiju a pak to naháním večer :-D Zkusím to zejtra, už jsem si udělala poznámku :-D Labradoora má nádherný vlasy! Ale bohužel není z Prahy, takže by ti asi neporadila ohledně kadeřníka :-( To chce přirozenou blond na takový melír. Andrea z Beautypedia je Pražanda a nedávno zrovna zveřejňovala článek o barvení, tak mrkni.

      Vymazat
    3. Obávám se, že Ája nebude chodit do salonu, kde by měli studentské ceny :D Ale ta má svoje vlasy určitě také světlejší. A ten její článek jsem určitě viděla. Asi to risknu a uvidím, máma k té kadeřnici chodí každý měsíc, tak snad nebude špatná :) Pak dej vědět, jak Ti šlo pití :D

      Vymazat
  2. Pitný režim - to je dobrej nápad. Já se nutím ráno po tom, co vstanu vypít alespoň 2 skleničky 0,3 pití.. a počas dne se snažím hodně pít taky.. řekla bych, že 2 litry denně vypiju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to doháněla hlavně večer, takže to nebylo ideální :( Ale zkusím to takhle změnit a uvidím, snad mi to vydrží :)

      Vymazat