neděle 30. března 2014

Zpátky k přírodě!

Hezkou neděli všem :) Doufám, že si užíváte víkendu tak, jako já. V pátek jsem byla venku s kamarádkou, kterou jsem neviděla hodně dlouho a hrozně moc jsme si to užily. Byly jsme se cournout po obchodech a pak jsme kecaly v parku na lavičce. Včera jsem se byla podívat v zahradnictví a večer venku s kamarádem. Bohužel se to nějak protáhlo a já přišla domů po jedenácté večer, totálně vymrzlá. No prostě jsem podcenila počasí :D

Dnes Vám chci představit několik novinek z mojí sbírky. Nakupovala jsem jak "zdravé jídlo", tak přírodní kosmetiku. Nebojte, nestane se ze mě BIO maniak, na to jsem moc zvědavá a ráda zkouším pořád něco nového. Ale řekla jsem si, že odlehčit své kosmetické sbírky i jídelníček trochu neuškodí.

V pátek jsem si zcela neBIO koupila sprcháč od Radoxu a obyčejné černé legíny, ale o tom jindy :D Dále jsem v Tescu nakoupila kukuřičné plátky, které mi doporučila kamarádka a v DM klasiku v podobě rýžových chlebíčků. Jako malá jsem si vždy kupovala nějaké s polevou a ty obyčejné jsem nesnášela. Ale došlo mi, že je nemusím chroupat samotné, ale mohu si na ně dát třeba tvarohovou pomazánku, takže to zkusím :)



Na Hradčanské jsem objevila docela nedávno obchůdek se zdravou výživou, ale nikdy jsem v něm nebyla, až do pátku. Rozhodla jsem se, že si pořídím nějakou ze seznamu super potravin, o kterém se psalo v časopise L´Amour, pokud si vzpomínáte na můj nedávný článek. Nakonec jsem si vybrala CHIA semínka. Více o nich se dozvíte v samostatném článku. Zatím Vám jen sdělím, že 100 gramů stálo 120 Kč, což mi přijde docela dost. Jinak jsem si myslela, že to bude klasický obchod se "semínky", ale spletla jsem se. Jedná se o německou značku a většina věcí u nich je ve formě prášku nebo v tabletách. Ano, vše je přírodní, ale zkrátka to není ono. Každopádně pro nějaké věci se tam určitě ještě stavím. zaujal mě konopný protein a šťáva z aloe.



Včera jsem šla do Zahradnictví Chládek omrknout Yankee Candle. Bohužel jejich výběr už zdaleka není takový, jako na podzim, takže jsem si nevybrala nic Zdá se mi, že už jen doprodávají a dál tam tyhle svíčky mít nebudou. Nicméně nakonec jsem si koupila tyto dva oleje značky Saloos, jeden za 147 Kč. Rosalinu jsem použila včera, když jsem přišla večer pozdě domů a měla jsem pleť podrážděnou chladem a takovou napnutou. Měl by obsahovat Tea Tree a vonět po růžích, ale toho jsem si nějak nevšimla. Voní trochu citrusově a hodně příjemně :) Olej jsem nanesla na vyčištěnou a navlhčenou pokožku. O vstřebávání se zmínit nemůžu, protože jsem si šla hned lehnout a okamžitě jsem usnula. Každopádně ráno byla pleť příjemně jemná a nepřekvapil mě ani žádný pupínek. Lemon Tea Tree jsem si nanesla před chvilkou, když jsem se vrátila z procházky s kamarádkou (ano, přiznávám, trošku jsem zaspala a nestihla jsem si ráno vyčistit a ošetřit pleť). Olej jsem nanesla klasicky jako včera. Vstřebávání je delší, což je u olejů běžné, takže rozhodně nic pro ranní spěch. Tento voní logicky citrusově, což už vyplývá z názvu. Na mě je vůně až moc dezinfekční a záchodová. Každopádně pokud bude na pleť fungovat, je mi aroma úplně fuk :D Oba oleje by měly být určené na mastnou a problematickou pokožku, ale Lemon Tea Tree mi přijde aroma i složením trochu drsnější. Zde v dobrém slova smyslu. Bohužel mám ještě načaté dva krémy od Biodermy a dva od Ryoru, takže pořádné testování musím odložit. Chci se vyhnout tomu, že na sebe budu patlat všechno dohromady.



K mé smůle v zahradnictví právě pobíhala akce Ryor s poradenstvím a možností nechat se nalíčit. Já jako zvědavá osoba jsem samozřejmě přistoupila blíže a už jsem si odnášela Arganový olej za 427 Kč (ale za to se na sebe nezlobím, stejně jsem si ho plánovala koupit). Olej je ve skle, takže váží asi tunu. Přišel mi absolutně bez vůně, ale ještě jsem ho nezkoušela na tělo ani na vlasy. Testovat jej budu až mi dojde kokosový olej (mám dva, jednoho už je malinko a druhý je tak v polovině).



Jako další jsem po ochutnávce koupila Pohár života za 132 Kč. Ve zkratce je to prostě směs zrní, ovšem necpete se tím jako něčím od Emco, ale používá se spíš jako malá svačina nebo si ho můžete přidat ráno do vloček. Osobně je mi ráno k ničemu, protože se má namáčet hodinu předem a na to po ránu fakt nemám čas. Ale na dopoledne nebo odpoledne bude fajn. Vybrala jsem si novinkovou variantu obsahující goji (také jedna ze super potravin). Ještě jsem to nezkoušela, protože stále dodělávám psyllium, ale určitě Vám časem napíšu něco víc :)


A jak na to tak koukám, skutečně si musím dát nakupovací přestávku. Nějak nestíhám ani spotřebovávat a zdá se mi, že hrozně moc času trávím v koupelně :D Však uvidíte v zítřejším Spotřebováno :D

Já se začínám pomalu chystat na cvičení. Dnes jdu poprvé zkusit aerobic, tak jsem zvědavá, jestli se zvládnu doplazit domů :D Užívejte si zbytek víkendu a neseďte doma, ještě chvilku bude světlo, tak vyrazte na brusle, běhat nebo jen tak se projít :)

2 komentáře: