úterý 25. března 2014

Nekosmetické nákupy uplynulých dnů

Vítám vás u nakupovacího článku, tentokrát ovšem netradičně na nekosmetické téma. Musím se přiznat, že na rozdíl od většiny holek nemiluji nákupy oblečení. Upřímně mě to zabíjí a neskutečně vyčerpává, když se mám spolu s davem lidí probírat stojany a nedej bože něco zkoušet. Jsem neskutečné líná se pořád převlékat :D Občas mi nevadí si pár obchodů projít a jen se podívat, co kde mají. O to větší mám radost, že něco objevím. Ale když cíleně něco sháním, protože to zrovna akutně potřebuji, předem jsem otrávená a unavená. Bohužel víkend jsem netradičně trávila i s mamkou v Praze a mamka vymyslela, že je čas se podívat po pár věcech. K mé hrůze jsem skončila v obchoďáku nejen v pátek, ale i v sobotu a v neděli. Přestože v neděli jsem šla už jen pro sáčko, nakoupila jsem nejvíce věcí. Vtipné je, že ve většině obchodů jsem byla minimálně 2x v těch třech dnech. Doufám, že fotky budou aspoň trochu slušné, s mým foťákem je to někdy trápení.


Podprsenky Tezenis
Zcela náhodná koupě, v pátek jsem šla kolem obchodu a měli jeden kus za 150 (původně 399 Kč), no nekupte to. Fronta u kabinek neskutečná, tak jsem chytla svou velikost a riskla to bez zkoušení. Kupodivu všechny sedí. A kdyby ne, je tam možnost výměny. Škoda, že akce trvala jen jeden den. Líbí se mi hlavně ta růžová (už jenom proto, že je růžová a také bílých a černých mám doma více).




Sako Camaieu (899 Kč), svetr Camaieu (249 Kč)
Nikdy jsem se neoblékala moc elegantně a nejvíce se vždy těším domů na triko a tepláky :D Ale přece jenom už je mi 20, takže postupně doplňuji sbírku o elegantnější kousky. Sako si nejdříve koupila v sobotu mamka ve světle béžovém provedení (měli ještě bílé a pak nějakou kapučínově hnědnou barvu). Já se vypravila v neděli pro modrou verzi. Líbí se mi, že je příjemné, elegantní, ale přesto jednoduché a snadno kombinovatelné. Využiji ho jak k ležérnějšímu stylu s džínami a tílkem, tak jako elegantní kousek přes šaty (zkoušky,divadlo...). Bohužel se na něj jako na většinu tmavých věcí chytá prach, ale není to nijak hrozné. Koupi svetříku mi navrhla sama prodavačka a já se nechala ukecat. Tedy ne že by mi ho vyloženě cpala, jen mi ho ukázala, já si ho zkusila a koupila :D Vlastním hlavně svetry do červené a modré barvy, takže jemná žlutá bude příjemné zpestření a rozsvítí nejen sako.




Tílka Ann Christine (349 Kč - ehm, za tílko docela dost na můj vkus)
Viděla jsem je už v pátek, ale koupila jsem je až v neděli. Nějak jsem prostě měla lepší náladu na zkoušení :D Jsou z poměrně silnějšího materiálu, takže na léto nebudou, ale na jaro jsou super. Budu je moci kombinovat jak se sáčkem, tak s koženkovou bundičkou. A proč mám dvě? Prostě jsem se nemohla rozhodnout, které se mi líbí víc. Měli ještě černé, ale to se mi zdálo moc smutné (ano, rozzářené květinami, ale i tak). Vím, není to nejelegantnější kousek, ale právě proto myslím, že sportovnější outfit hezky doplní a elegantnější oživí.

Povrch je krajkový, ale na fotce to nevyniklo




Indiánské triko Ann Christine (249 Kč)
Upřímně sama bych si ho nekoupila, ale našla ho mamka, že vypadá zajímavě, pohodlně a je z moc příjemného materiálu, na teplejší dny jako dělané. Ještě nevím, jestli ho budu nosit normálně do města, každopádně ho využiji. Je volnější a delší, takže klidně by stačilo k legínám na procházku po parku. Ale samozřejmě, že se dá nakombinovat elegantnějším způsobem na běžné nošení.



Koženková bundička (899 Kč) - Pimkie
Nějakou jsem sháněla už hrozně dlouho. Na většině z nich byly zářivě zlaté zipy, moc zipů, divný vzor.... Tuhle jsem objevila zcela náhodou. Zaujala mě hned jak cenou, tak tím, že je krásně měkoučká a jednoduchá. V tomto provedení měli jen tuhle a ještě středně hnědou. Naštěstí, protože kdyby měli i černou, tak bych si koupila i tu. Hnědou přenechám mamce, protože hnědé věci moc nenosím. I když musím uznat, že tahle se mi taky líbí.




Šátek - Pimkie (účtenku máma vyhodila, ale pokud vím, tak to bylo něco přes 300 Kč)
Co dodat...hodí se k o oběma bundičkám - světlý odstín k mé, tmavé tóny k hnědé (ale mamka ho určitě chtít nebude :D). Sice by se dal koupit i levnější, ale nechtělo se mi nikde hledat použitelný odstín. Myslím, že ke koženkové bundičce prostě nějaký šátek patří. Zaprvé nemám ráda chlad na krku a zadruhé to vypadá hezky, když je bundička bez límce. Prostě bez šátku by to nešlo. Tenhle je navíc docela nadýchaný, takže se mi i lépe omotává (u kruhových mám vždycky problém, že to vypadá jak leklá ryba a nějak mi nevycházejí "otáčky"). A i když s vlasy do culíku si připadám mezi lidmi divně, s šátkem to vypadá dokonce hezky :D A to je prostě super bonus :D



Legíny z Ann Christine (129 Kč)
Legíny si kupuji zásadně hodně levné (protože nevím proč, ale zatím mi každé začaly poměrně brzo žmolkovat - a to i ty dražší). Tyhle sice byly na můj vkus špatně barvené (preferuj černé), ale ty, co už mám, jsou na ven nepoužitelné, takže se z nich stalo oblečení na doma. V obchodě jsem už černé nepotkala. Tedy potkala, ale byly ve velikosti L. Pak měli ještě dost velký výběr šedých a růžových (ne barbie, byly s trochou červené). No a protože ty bych fakt nenosila, koupila jsem si šedé. Legíny zásadně nezkouším, takže jsem popadla velikost S a šla. Po vyzkoušení doma jsem zjistila, že jsou mi dlouhé (většinou si kupuji 3/4, protože jsem malá a legíny mají tu super vlastnost, že se natáhnou). Tyhle jsou bohužel dost průsvitné (aneb je jedno, jaké nosíte spodní prádlo, určitě bude vidět). A také ne zrovna elastické, takže jejích oblékání bylo vtipné. Ovšem zas nejsou ušité z klasické "teplákoviny", takže by nemusely začít hned žmolkovat. Zásadní otázka je, jak je vzhledem k jejich průsvitnosti využiju.... Takže si je rozhodně nekupujte. Nevím, možná jsou ostatní barvy v pohodě, ale v těchto se krásně rýsují kalhotky včetně obrázků...



Teď už mi chybí jen nějaké pohodlné botky na jaro. Takže bez podpatku, což je problém, zatím se mi žádné nelíbily (včera jsem viděla u Vietnamců pěkné baleríny. Byly částečně síťované a váhala jsem mezi světle růžovou a béžovou barvou. Bohužel na sobě měly třpytivé kamínky a úplně neseděla velikost, tak jsem je tam raději nechala. Ano, časem by se vytáhly, ale raději si koupím nějaké netřpytivé, co mi padnou hned). No a i nějaká ta kabelka by byla fajn. A také světlý jarní kabátek, ale to už jsem skoro vzdala, protože všechny jsou mi dlouhé nebo se dělají s dvouřadým zapínáním a to se mi prostě nelíbí.

Mimo téma se musím pochlubit, že právě vařím oběd a udělala jsem si pleťovou masku, což je výkon (jsem zrovna v období neskutečné kosmetické lenosti). Na zítra mám připravený povídací článek z mé včerejší návštěvy učňovského kadeřnictví :)

A jak se Vám líbí mé nové kousky v šatníku? Koupily byste si něco z toho? :)

6 komentářů:

  1. Tilka jsou krasna, ale tolik bych do tilka nedala, je to fakt hodne. V Tezenisu jsem si nikdy nic nekoupila, vzdy jen prolitnu a nic, asi me odrazuje, ze na vrchu jsou samy malicky:D
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já původě chtěla čekat až budou ve slevě nebo si koupit jen jedno a na druhé čekat ve slevě, ale pak jsem se bála, že bych ne nemusela dočkat, tak jsem se rozhodla, že ty peníze obětuju. Ta cena je asi dána tím silnějším materiálem, což se mi zdá dost zbytečné u tílek, která jsou určená na teplé počasí :D Já velikosti v Tezenisu moc nezkoumala, mám totiž B, takže to je vždycky všude na jiné se ani nedívám :D Ale podle mě mají výběr dost velký, tak se určitě zajdi mrknout :)

      Vymazat
  2. V Tezenis si vždycky vyberu. Nemám ráda mašličky a pimprlátka, nejraději volím jednobarevné podprsenky. Kupodivu najdu i takovou, která mi sedí (jakože fakt a nemusím si u toho říkat "Za tu cenu přehlédnu, že mi tady odstává.."). Mám ráda jejich akce 1+1 zdarma :) D.

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Taky je miluji, ale ještě jsem je nevzala ven :D Za chvilku mám sraz s kamarádkou, tak jedno možná vyvenčím, ještě než budou venku vedra a já si jich neužiji :D

      Vymazat