sobota 1. března 2014

Moje oblíbené vůně

Ahoj už dnes podruhé :) Snad jste si užily sobotu. Já chtěla jít ještě večer běhat, ale samozřejmě se projevila moje lenost a když jsem zjistila, jaká je venku zima, raději jsem si zacvičila doma a zkusím jít běhat ráno (chápejte v dobu, kdy je světlo, ale ne moc lidí venku) :D Momentálně bych se s Vámi chtěla podělit o to, jaké vůně v kosmetice preferuji a jaké vůně miluji obecně, ovšem málokdy mi v kosmetice voní dobře. tento článek mám už hodně dlouho sepsaný, ale moc se mi nezdál jako zajímavé téma k uveřejnění. Nakonec jsem si ale řekla, že když jsem si dala tu práci... :) Tak tedy jdeme na to, moje hlubokomyslné úvahy právě přicházejí :D

"Jedlé vůně" - ano, samozřejmě, ovoce se taky jí, ale teď myslím vše kromě ovoce :D
Mám ráda vůni kokosu, skořice, čokolády, karamelu i vanilky. Problém občas je, že se mi vůně "převoní". To se mi stává hlavně u vůní hodně sladkých, nebo pokud je v nich nějaký podtón, který mi nesedí. Teď si připadám jako cvok, protože v podstatě všechny tyto vůně jsou sladké. Ale snad to chápete. Z těch se sladkým podtónem mě aktuálně napadá třeba šampon Balea Kokos a tieré nebo Balea Kakaové máslo. Z těch bez sladkého podtónu myslím například na Kokosový olej od Purity Vision.

Ovocné vůně
Tady hodně záleží, jestli je to jen jeden druh nebo mix. Obecně nemusím moc jablečnou vůni a výraznou citronovou, takovou tu hodně nahořklou. V kosmetice mi (stejně jako u většiny potravin) vadí jahoda. Jahody mám ráda, ale jakákoliv jiná forma než ty ze zahrádky se mi zdá umělá a chemická. V mixu ovoce se mi líbí, když je tam něco sladkého a něco svěžího.

Svěží vůně
Tady mám na mysli hlavně takové ty výrazné sportovní dámské parfémy. Sama bych si takovou vůni nevybrala, ale už párkrát jsem ji dostala. Do školy nebo na večer se rozhodně nehodí, ale na sport ujde. Tedy ne že bych se voněla před jízdou na kole, ale když mám někam cestovat, tak vůni využiji. Zjistila jsem, že takovéhle vůně jsou z mé sbírky nejsilnější, takže je jistě na místě s nimi šetřit.

Klasické vůně kosmetiky
Tím myslím klasické rtěnkové vůně nebo krémy typu Nivea či Dove. Zkrátka lehké a nevtíravé aroma, neutrální, které není otravné a neobsahuje ani náznak ovoce nebo sladkosti. Co tak ale přemýšlím, moc věcí s touto vůní nevlastním. Instinktivně si vždy vyberu nějakou konkrétní vůni a tyhle neutrální mě zas tolik neberou.

Pokud jste článek přežily a dočetly se až sem, budu ráda, pokud v komentářích najdu Vaše názory a oblíbené vůně :)

4 komentáře:

  1. Hezké :-) Já mám ráda výrazné a sladké vůně, ale občas se mi taky převoní a pak se zas přeorientuju na neutrální vůně typu Dove. Co se týče parfémů, tak u mě rozhodně vedou sladké a hodně výrazné tóny. Sportovní vůně mi připadají nudné a hlavně se ke mně vůbec nehodí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, já si s těmi sportovními vůbec nepřipadám sama sebou, ale když už je dostanu...aspoň na těch pár minut ze zumby do sprchy je využiju :D I když mám pocit, že to aroma cítí celá tramvaj :D Protože je fakt, že jsem na nikom sportovní vůni ještě necítila.

      Vymazat
    2. Já považuju za sportovní vůně i třeba takový ty levný jako Puma, Adidas atd., a ty cítím z lidí docela často :-D

      Vymazat
    3. Tak k těm jsem asi ani nikdy nečichala, i když sama používám taky drogerkové vůně, ale spíše sladké :D Ale zas musím upřesnit, že ty sportovní se mi nelíbí obecně moc na ženách, naopak u pánských vůní je takový ten sportovní nádech fajn

      Vymazat