středa 12. března 2014

L'AMOUR aneb co se dá momentálně číst

Ahoj :) Dnes tu mám ne úplně typický článek, ale myslím, že většina lidí zajímajících se o kosmetiku nebo módu si občas nějaký ten dámský časopis koupí.

Za mého mládí se četlo klasické "Bravíčko", vyšší level bylo Bravo Girl (ovšem tady záleželo na dárku). Samozřejmě postupem času to zůstalo jen u druhého časopisu, protože celebrití drby typu kdo s kým, mě opravdu nebraly. To jsem se raději poučila o kosmetice. Vzhledem k tomu, že časopis byl určen pro skoro ještě děti, byla ukázaná kosmetika levná a jejich tipy a rady byly snadno dostupné. Nesmím zapomenout ani na vtipnou rubriku Láska, sex a trápení, nebo jak se to jmenovalo :D Nebylo nad to zajít si pro časopis odpoledne po škole s kamarádkou, poprat se o nejlepší dárek (v případě, že v obchodě bylo málo výtisků a dárky se lišily), sednout si na strom v nejzelenější ulici v okolí a smát se textu.

Po čase jsme s kamarádkou přešly na JOY. Heh, docela vtipné, kupovat si najednou Bravíčko i JOY. Ale i v JOY se dalo najít něco přínosného. Příběhy lidí, rozhovory s celebritou, články typu 50 způsobů, jak být nejlepší štětka v okolí a podobně. Líčení už bylo složitější, použité produkty dost drahé a bohužel i v oblasti odívání se ceny pohybovaly vysoko nad možnosti školou povinných lidí.

Po skončení základky jsem už po cestě žádný obchod ani stánek neměla, tak jsem si nějaký ten časopis koupila maximálně párkrát do roka, například před cestováním autobusem. Většinou jsem skončila zas u JOY a v poslední době jsem si jednou koupila i MARIE CLAIRE a COSMOPOLITAN. Ovšem ani jeden z těchto časopisů mě nezaujal. Zaprvé cena byla fakt vysoká a články nic moc. Kosmetika a oblečení mega drahé, rádoby inteligentní úvahy k ničemu.

Nedávno jsem zahlédla v obchodě L'AMOUR. Vím, že jednou tam byl článek i o Mie z Kissbooku, ale skutečně jsem kvůli tomu nehodlala letět do trafiky. Líbilo se mi, že časopis stál jen 30 Kč. Tuším, že na trhu není dlouho. Ale líbí se mi, že v něm najdete skutečně různé typy článků a ukázané věci nejsou cenově tak vysoko, jako u výše zmíněných časopisů. také se mi líbí, že úvahové články nejsou moc dlouhé takže nezačnou nudit a ty neúvahové věci jsou psány přehledně a graficky jednoduše :)

Namátkou jsem vám vyfotila pár stránek, co mě zaujaly. Jistě, z fotky si toho asi moc nepřečtete, ale berte to spíš jako lehký náhled a inspiraci ke koupi :)


Cenově přijatelná móda, něco z toho bych si určitě dokázala vybrat :)


Klasické ženské články nesmí chybět


Časopis přeje i blogerkám :) Je fajn, že ty nejznámější dostanou prostor


Pro kosmetiku milující holku dobrá věc, ovšem nic převratného


Dobré tipy, škoda, že tu Manga reklamu nesnáším :D


Zdraví a krása v jednom :) Něco z toho chci určitě někdy zkusit :)


No řekněte, kdo by nechtěl vypadat jako ona, navíc její tipy jsou docela rozumné :)


"Detektivní článek"


Ne že bych se na hezké auto nepodívala, ale tohle si podle mě mohli odpustit...aneb jediný článek, co jsem nečetla.


Vtipně podaná realita


V časopisu toho najdete mnohem víc, nechybí ani postelové návody a tipy, recepty na polévku nebo třeba sudoku. Dozvíte se i to, že Hugh Grent je starý mládenec, naservírují vám tipy z kina nebo proč ženy nemívají v byznysu ty nejvyšší pozice.

Podle mého názoru je to časopis, kde si něco najdou jak náctileté slečny, tak už i vdané paní (i když zřejmě ty mladšího věku, nedokážu si představit, že by tohle četla moje mamka).

Určitě mi napište, jestli už nějaký výtisk L'AMOUR vlastníte :)

4 komentáře:

  1. Vůbec jsem tenhle časopis neznala, ale nevypadá zle. Já jsem si dřív také kupovala Joy, ale začalo mi vadit, že v něm jsou jen překopírované články z německé nebo rakouské verze tohoto časopisu+přidaná česká jména. Víc mě bavilo Yellow a pak i Lucky/Love star. Teď si časopisy skoro vůbec nekupuji. Když mám ale v plánu třeba dlouhou cestu autobusem, tak si občas nějaký časák koupím, obvykle něco levného - například Svět ženy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já zas neznám ty časopisy, co zmiňuješ ty :D Tedy znám, ale nikdy jsem jimi ani nelistovala. Myslím, že teď si budu občas kupovat právě L´amour a možná pro jedinkrát koupím Elle, protože v následujícím čísle má být micelárka od Bourjois. Takže zabiju dvě mouchy jednou ranou :D

      Vymazat
  2. Tenhle časopis neznám,ale vypadá docela lákavě:D Určitě jsi ho někdy koupím:)

    http://lindapechalova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat