úterý 4. března 2014

Krém Enzymion od Lush

Hezké skoro poledne :) Dnes je tu slibovaná recenze na krém od Lush :)

Tento krém mám již přes rok, z čehož vyplývá, že už měl být dávno pryč. Ale dlouho jsem ho nepoužívala. Měla jsem strach, že mi pleť zhorší. Ve skutečnosti jsem mu nedala ani moc šanci a rychle ho zahrabala do šuplíku. Vytáhla jsem ho až na podzim a používala ho občas ráno.

Krém je určený na mastnou pleť. Má ji zmatnit a rozjasnit, ale nevysušit. Na sušších místech jsem nějaké zmatnění skutečně pozorovala, ale celkově se k mému typu pleti nehodí, protože ji až tak mastnou nemám.

Za ten bílý bordel na víčku se omlouvám, nešlo to dolů


Pří nanášení působí krém mastně, ale finiš má spíše "vodový". Pokud si po nanášení umyjete ruku, nezůstane na ní ani trochu mastnoty. Hrozně mě to fascinuje, protože i ten nejlehčí krém, co mám, je prostě prvních pár vteřin mastný, obzvlášť při smíchání s vodou.

Po přejetí obličeje rukou ruka po pleti nesklouzne, ale tak jako zvláště drhne. Ale opravdu se nemusíte bát, že Vám obličej vysuší. Pleť mi nijak nezhoršil, ale je fakt, že jsem ho nikdy neměla na obličeji celý den.

Momentálně už se ho bojím kvůli jeho době použitelnosti použít, a i když vypadá stále stejně, raději ho dovymazávám na dekolt.



A málem bych zapomněla napsat něco k vůni. Je typická lushovská, tedy těžko popsatelná. Ale z krému cítím ovoce. Není to top vůně typu American Cream, ale ujde.

Celkově ho tedy nemohu pořádně ohodnotit, když jsem ho nikdy nepoužívala dlouhodobě na obličej. Ale co jsem si tak udělala obrázek, není špatný. Ale 610 Kč za krém je na můj vkus víc než dost a za ty prachy bych čekala větší zázraky. Každopádně klidně ho zkuste, pokud máte fakt mastnou pleť a obětujete ty peníze.

6 komentářů:

  1. Hmmm... Mě Lush krémy ani moc nelákají. I když píšeš, že tenhle není mastný, tak mně prostě mastné obecně přijdou :-D Miluju oleje a másla na tělo a na vlasy, ale na obličeji to nesnesu :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a hlavně za tu cenu je dost na nic to kupovat jenom kvůli vyzkoušení.

      Vymazat
    2. Oni dávají vzorečky, ale vzhledem k té ceně jsou právě pidi midi - tak na 2 vyzkoušení.

      Vymazat
    3. No právě, u krému je vzoreček dost na nic :(

      Vymazat
  2. Jsem snad asi jedna z mála blogerek, kterou Lush neláká, ale to je asi to blogerskou masáží a třeba tomu jednou přijdu na chuť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že já Lush objevila právě díky nějakému blogu. Ale třeba jednou něco vyzkoušíš a taky se zamiluješ :) I když uznávám, že ne všechno je bomba a ty ceny nejsou nejlepší a já si vždycky dost rozmýšlím, co si koupím.

      Vymazat