čtvrtek 15. května 2014

Spotřebovávací plán na květen

Hezký čtvrtek :) Dnešní článek by mohl mít klidně nadpis Spotřebovávací plán na zbytek května, protože jak vidíte, trochu nestíhám. Jak jsem nějakou dobu nebyla doma, tak šla bohužel kosmetika stranou. Na chalupě jsem používala jen to nejnutnější: šampon, kondicionér, mýdlo a základní pleťovou kosmetiku.

Vzhledem k tomu, že nechci nabrat další zpoždění, vrhnu se především na vzorečky, které mám šanci spotřebovat během těch následujících čtrnácti dnů (a nepotáhnu na chalupu tašku plných balení kosmetiky). A také po většinu času nebudu v civilizaci, tak případné katastrofální následky nebudou tak hrozné :D



Dneska nebudou produkty rozděleny klasicky do kategorií na vlasy, pleť a tělo, ale spíše podle typu balení.

Začnu tedy u vzorečků.



Dva pytlíčky od Ryoru jsem získala, když měl Ryor nějakou akci v Zahradnictví Chládek. Koupila jsem si pár věcí a milá paní mi do tašky přibalila tohle.
Světlejší fialová květina je Duo - aktivní krém SPF 15, tmavší obrázek je Denní krém s mořskými řasami. Oba krémy jsou polomastné, tak uvidím, jak na ně moje pleť zareaguje.

Vzorečky kosmetiky Efffi (nenávidím ten název, tři F vedle sebe jsou na mě trochu moc) jsem dostala tuším někde v Palladiu, kde je hostesky rozdávaly. Letáčky k produktům jsem samozřejmě dala neznámo kam, takže jsem musela trochu googlit.

Pro někoho, kdo tuto kosmetiku také nezná: jedná se o několik druhů emulzí (voda a olej), které vytvořil český lékař, neurolog a odborník na čínskou medicínu. No nic proti, ale nějak se mi příčí kombinace titulu MUDr a čínské medicíny :D Tím spíš, že neurolog vytváří krémy, což bych čekala spíše od nějakého dermatologa :D

Každopádně třeba mě krémy příjemně překvapí. Fialová řada je cílená na běžnou denní regeneraci pleti, zlatá s jedem chřestýšovce proti vráskám. Ano, je mi teprv 20, ale stejně krém použiji na sebe, protože mamka by byla schopná si s ním klidně namazat nohy :D Na oficiálních stránkách píšou, že se hodí na všechny typy pleti kromě extrémně mastné, kterou já nemám, tak snad mi nevyskáče spousta pupínků.

Tělová mléka do sprchy Nivea jsou už hodně profláklá a jsem zřejmě jediná, kdo je ještě nezkoušel. Každopádně mě moc nezaujal koncept těchto přípravků, takže jsem se k nim dostala až teď.

Z kategorie věcí ve spreji tu mám dva antiperspiranty.


Žlutý Dove voní svěže citrusově a funguje docela obstojně. Ale berte to tak, že se moc nepotím a ještě nejsou letní vedra. To Rexona bez parfemace je propadák a už na ni chystám jedovatou recenzi. Budu šťastná, až ji konečně dopotřebuji.

Z věcí v klasických tubičkách tu mám peeling a kondicionér, oboje jsem měla už v minulém spotřebovávacím plánu, ale nějak jsem to nestihla.


Kondicionér je totálně na nic a už jsem o něm psala, peeling je fajn, krásně voní, je hezky jemný a nebála bych se častějšího použití.


To je tedy pro dnešek vše a já letím připravovat ještě nějaké články na produkty, které s sebou nepotáhnu na chatu, protože v sobotu už zas odjíždím. Každopádně přímo z prostředí šumavských lesů uvidíte nějaké fotky z přírody a pár článků a recenzí na věci, co tam budu používat.

A dnes mě především zajímá jedna věc: znáte Efffi? :)

2 komentáře:

  1. Já osobně jsem v tom spotřebovávání hrozná. Nějak mi to nejde a pořád se mi to doma hromadí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to taky nikdy nešlo, ale co píšu Spotřebováno, tak mám motivaci :)

      Vymazat