neděle 25. května 2014

Recenze ze vzorečku: Emulze EFFFI

Ahoj kočky :) Dnes si dáme takovou kratičkou minirecenzi na krémy Efffi, které jsem měla ve vzorečku.

Nejdřív napíšu pár věcí o značce Efffi, kdyby někdo neznal...Já jsem o ní nikdy dřív také neslyšela. Zakladatel je český lékař, neurolog a odborník na čínskou medicínu. No nic proti, ale neurolog a krémy? Navíc neznám jediného lékaře, co by uznával nějakou čínskou medicínu místo klasické vědy :D Jinak krémy jsou ve skutečnosti emulze, tedy kapalina s kapalinou, v tomto případě voda a olej (barva i konzistence je normální krémová, tedy barva bílá a emulze nijak neteče). Ve vzorečku jsem měla dvakrát denní krém a jednou zlatý proti vráskám. Předem musím upozornit, že na začátku testování jsem měla super pleť. Ani suchou, ani mastnou, všechny pupínky úplně doléčené.

Fialový denní krém
- obsahuje například konopí, kyselinu hyaluronovou a extrakt z měsíčku
- má chránit pleť po celý den
- liposomy pomáhají dopravovat látky lépe k buňkám



Už při první aplikaci mi přišlo, že je dost kluzký (tedy stačí ho málo). Úplně jsem cítila, jak mi zacpává póry, a že se mi brzo zblázní pleť. Nicméně jsem poctivě testovala. Koneckonců takový Physiogel je také určen na pleť suchou, je hodně masný a vyhovuje mi. Bohužel celý den jsem měla takový mastně lepkavý pocit a to já fakt nenávidím. Docela dost jsem byla ten den venku a cítila jsem, jak se pod krémem potím. Použila jsem ho ještě následující dva dny, pokaždé ráno a moje pocity byly vždy stejné.


Zlatý krém proti vráskám
- obsahuje liposomy, kyselinu hyaluronovou a syntetický jed chřestýšovce
- ne že bych vrásky měla, ale mamka si na testování krémů nepotrpí a babička bydlí daleko

Opravdu je pytlíček zlatý, i když tady je spíš stříbrný



Konzistence je jako u fialového. Taky hodně kluzký, stačí ho málo a přijde mi, že na pleti zůstane vrstva, která se nevstřebává. Nikdy by mě to nenapadlo, že mi to bude dělat problém, ale docela se mi příčilo patlat na sebe hadí jed, i když byl syntetický. Po prvním použití jsem se zděsila, když jsem ráno na čele měla tři relativně hluboké rýhy. Jen tak pro pořádek, drobné linky tam mám už asi 10 let a nijak se nehorší, občas vylezou jen trochu pod makeupem a má je i sestřenka, takže je to možná v rodině :D Po druhém použití už linky výrazné nebyly.

K oběma krémům mohu souhrnně napsat, že jsou hodně mastné a nikdy se u mě úplně nevstřebávají. Krom toho šíleně smrdí. Teoreticky by to měla být nějaká sladká vůně, ale já ji nemohla ani cítit. Úplně jsem trpěla, když jsem je měla použít a ten smrad jsem v menší míře cítila po celý den i noc. Nejvtipnější je, že fialový stojí kolem 800 Kč a zlatý skoro 1300 :D

Každopádně u mě experiment trval jen tři dny, pak se mi začaly dělat pupínky. Docela mě to naštvalo, protože na ofiko stránkách psali, že krémy jsou vhodné pro všechny typy pleti s výjimkou hodně mastné, a tu já fakt nemám. Navíc moje pleť už snese docela dost krémů, klidně i mastnějších, pokud si obličej dostatečně důkladně čistím.

Takže za mě rozhodně ne, i když je fakt, že jsou krémy určené spíše pro starší generaci. Očekávala bych aspoň nějakou hydrataci a místo toho jsem měla obličej v podstatě pořád mastný. Ale pokud vám není líto peněz nebo vás už trápí vrásky a sušší pleť, klidně to zkuste. Snad vám nebude vadit divně sladké aroma :D

Moje krémy putovaly "o dům dál" a jsem zvědavá, jestli se mamka bude obtěžovat je zkusit.

Jo a málem bych zapomněla. Už skoro 14 dnů mám "nové" vlasy. Melír už mě omrzel. Bylo to drahé, byla jsem líná chodit do kadeřnictví a odstín se mi ke konci období před melírem moc nelíbil (jak nebyl už tolik intenzivní, tak mi za určitého světla vytvořil takovou tu myší barvu vlasů). Moje kadeřnice tam zrovna nebyla, tak jsem šla k jiné. Dohodly jsme se na přelivu podobném mé barvě (o malinko tmavší, že prý se do čtrnácti dnů úplně vymyje a pak přijdu zas s tím, že druhý už by měl chytit lépe) a do horní části vlasů mi udělala pár melírů. Vypadá to lépe, jak celé vlasy tmavé, ale není to tak násilné, jako tenké pramínky všude. Poprvé jsem měla hrůzu umýt si vlasy, abych nebyla blond okamžitě, ale zatím to drží a po cca šesti umytích šla hnědá jen trochu dolů, takže je už skoro jak moje přírodní barva. Pokud budu mít štěstí, další přeliv mě bude čekat až za dlouho. A co se melírů týče, uvidím, jestli u nich zůstanu (kdyby jo, tak ještě méně pramínků jak teď). Až mě to omrzí úplně, tak si nechám dát přeliv na celou hlavu a snad to chytne, abych mohla nechat v klidu odrůstat a nemusela chodit do salonu moc často. Kadeřnice mě také ostříhala, že prý je to tak v případě melíru lepší. Ok, určitě jsou vlasy zdravější, ale mám pocit, že mi snad nikdy nenaroste má vysněná délka :D Chtěla bych ještě aspoň 10 cm, tak musím začít poctivě používat Biohar a o vlasy se lépe starat. Nemáte nějaké tipy na růst vlasů?



A moje poslední otázka míří k EFFFI. Zkoušely jste něco od téhle značky?

2 komentáře:

  1. No, možná je škoda, že lékaři se zaměřují čistě na vědu a neuznávají jiné směry...
    Jinak tuto kosmetiku vůbec neznám a nezaujala mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře děláš, i kdyby byly emulze super, tak zaručeně existuje mnohem levnější varianta.

      Vymazat