sobota 30. srpna 2014

Liebster Award TAG

Hezký sobotní večer :) Konečně jsem se dostala ke zveřejnění tohohle TAGu. Plánovala jsem jej původně udělat i bez nominace, protože na jednom blogu jsem našla otázky s tím, že slečna nikoho nebude nutit, a ať to zpracuje kdokoliv. Nakonec jsem ale stejně nominována byla, a to konkrétně od Monami Rae, čímž jí moc děkuji :)

Pravidla Liebster Award TAGu:
1. Nominovaný by měl poděkovat blogerovi za nominaci.
2. Napsat 11 faktů o sobě.
3. Odpovědět na 11 otázek, které dostal.
4. Na konci nominovat 11 blogerů, kteří mají pod 200 čtenářů, aby odpověděli na tvých 11 otázek.

Tady máte 11 faktů :)

1. Hrozně ráda zpívám, ale raději v soukromí :D
2. Pokud mě někdo ráno vzbudí, dokázala bych vraždit a protivná zvládnu být celý den.
3. Nesnáším, když mi někdo říká, že mám něco udělat a to hned. Rozkaz typu udělej během dne to a to je mnohem lepší.
4. Chtěla bych mít ohromnou sbírku bot i kabelek, ale bohužel nemám dostatek prostoru ani neomezené finance :D
5. Nakupování zimních bot a bund je pro mě peklo.
6. I když mám kosmetiku ráda, někdy jsem líná si jenom umýt vlasy.
7. Je hrůza být v okolí jediná zajímající se o kosmetiku. Člověk pak v očích těch ostatních vypadá jak exot :D
8. To mi připomíná, že o blogu skoro nikdo neví a ještě méně lidí ode mě dostalo odkaz.
9. Kdybych si měla vybrat jedinou věc z dekorativky a vše ostatní vyhodit, vyhrála by řasenka. Teda za předpokladu, že bych měla pleť v pohodě.
10. Nepotrpím si na drahé věci. Vůně mi stačí z drogerie, stejně jako dekorativka i pečující kosmetika. Ale samozřejmě bych si dokázala zvyknout i na Chanel :D
11. Občas bych potřebovala vytřídit oblečení a půlku vyházet, ale co kdyby se mi to ještě někdy hodilo...


A tady už jsou odpovědi na otázky od Monami. Přeložila jsem je ze slovenštiny do češtiny, tak snad to nevadí :)

1. Jaká je tvá vysněná barva vlasů?
Líbí se mi moje přírodní barva. Tmavší hnědá. U hlavy je to super odstín, ale vyšisuje se do takové středně hnědé a to se mi už nelíbí. Ale bez šisování by byla super :D Do konce září plánuji na melír hodit přeliv, takže zvolím přesně takovou barvu.

2. Jaký je tvůj oblíbený autor knih?
Moc nečtu, takže nikoho úplně oblíbeného nemám. Ale odjakživa mám ráda Jamese Herriota.

3. K jakému stylu se nejvíc hodíš? Retro, vintage, grunge, emo, punk...
Neoblékám se nijak speciálně. Prostě nosím to, co je v obchodech a nějak to nakombinuji. Nepřiřadila bych to k žádnému stylu. Nejoblíbenější kombinace jsou džíny, podpatky nebo baleríny, tílko, sako, na podzim/na jaře šátek a kabelka. Prostě to, co nosí každá druhá :D

4. Jaké barvy je tvá oblíbená kabelka?
Kabelek mám hodně málo a všechny černé. Pak mám nějaké látkové a ty nenosím. Ale hrozně toužím po nějaké nude a hnědé. Ale z hnědé mám respekt, protože tuto barvu neumím kombinovat :D

5. Ráda fotíš? Pokud ano, co nejčastěji?
Hrozně nerada s sebou beru foťák, protože si stejně nevzpomenu, že bych mohla něco vyfotit :D Navíc mám foťák dost starý, takže fotky nejsou nic moc. Na blog fotím spíš tak, jako že bez fotek by to nešlo, jinak mě to taky moc nebere. Mnohem raději píšu. A že bych šla jen tak ven něco vyfotit? To nehrozí.

6. Na kterou sociální síť máš špatný názor?
Mám jen Facebook, takže nic jiného soudit nemůžu. Na FB jsem v podstatě furt přihlášená, i když třeba nejsem ani doma :D Je super, že mám ponětí o lidech, které jinak nevídám. Ale taky mě štve, že mít stovky lidí v přátelích neznamená bavit se s nimi a pokud se s někým vidím třeba v MHD, ani se nezdravíme.

7. Které 3 věci nejradši děláš na podzim?
Pokud neprší, tak hrozně ráda chodím ven. Miluji vrstvenou módu, takže na sebe naskládám půl skříně a vytáhnu nějakou kamarádku na procházku :D Pak samozřejmě nepohrdnu ani válením doma u zapálené svíčky a horkého čaje. A na letošní rok jsem si naplánovala, že budu hodně fotit, pokud to čas a počasí dovolí. Nemůžu si pomoct, ale podzimní fotky na blozích úplně hltám :)

8. Jaká barva převládá ve tvém šatníku?
To bohužel nejde přesně určit, mám od všeho něco. Ale odstíny převažují studené a barvy spíš nějaké tmavší. U bund a sak jsou to černá, tmavě modrá a béžová, u kalhot černá, šedá a klasická džínově modrá. Tílka mám různobarevná. Ale moc nenosím řvavé barvy jako je rudá. A krom jednoho trika (dárek od kamarádky ještě někdy na základce) u mě nenajdete nic oranžového, protože tu barvu fakt nesnáším.

9. Hraješ nějaké hry? pokud ano, jaké nejčastěji?
Pokud se myslí hry na PC, tak ne a jiné hry taky ne :D

10. Preferuješ život ve městě nebo na vesnici?
Zákeřná otázka. Na chalupě se mi šíleně líbí, že se nemusím malovat, česat a oblékat, jen když jdu na nákup. Prostě taková ta pohodička. Ale zároveň na Praze se mi líbí, že když si vzpomenu, vždycky je otevřený nějaký obchod :D A pak samozřejmě občas je fajn se nalíčit a hezky obléknout :) Takže zatím mi asi vyhovuje systém bydlet ve městě a na víkendy nebo prázdniny na vesnici :)

11. Dělíš se o svoji kosmetiku, případně půjčuješ ji?
Nemám se s kým dělit, takže ne. Mamka se nemaluje a nějaké krémy má svoje, protože má samozřejmě úplně jiný typ pleti než já. Občas, když u nás přespává sestřenka, si půjčí můj odličovač, krém nebo tonikum. Dřív, když u mě někdy přespávala kamarádka, používala mou kosmetiku běžně. Dokonce jsem ji někdy i malovala před nějakou akcí :D Chudák měla dost odvahy, když já stěží namaluji sebe, natož abych byla nějak výjimečně kreativní :D

A tady už otázky pro ostatní :)

1. Kdybys mohla na svém vzhledu změnit jedinou věc, co by to bylo?
2. Co nejlepší Ti dalo blogování?
3. Jako roční období máš nejradši z hlediska oblékání a líčení?
4. Co říká okolí na to, že bloguješ?
5. Řídíš se u nákupů kosmetiky podle recenzí nebo sázíš na vlastní úsudek?
6. Chodíš ven i nenalíčená nebo se maluješ i na výpravu s košem?
7. Máš nutkání ostatním v kosmetice radit a stále jim doporučovat novinky?
8. Máš raději nákupy oblečení nebo kosmetiky?
9. Navštěvuješ kosmetické a módní veletrhy?
10. Chodíš na kosmetiku nebo zvládáš všechny úkony sama?
11. Plánuješ dopředu své nákupy?

Nominovat nikoho nebudu, protože všechny blogerky, které bych nominovala, už TAG zpracovaly nebo byly nominovány. Ale pokud máte zájem, určitě budu ráda, pokud si otázky půjčíte a pošlete mi pak odkaz :)

6 komentářů:

  1. Týjo, já měla pocit, že čtu svoje odpovědi! :-D A proto ti odpovím na otázky, naschvál jak moc podobné si budeme pak :-P
    1. Kdybys mohla na svém vzhledu změnit jedinou věc, co by to bylo? Chtěla bych se zbavit akné - úplně a nadobro. Jinak nic :-)
    2. Co nejlepší Ti dalo blogování? Čtenáře, se kterými se můžu poradit :-)
    3. Jako roční období máš nejradši z hlediska oblékání a líčení? Podzim a jaro. Džíska, to je prostě moje, vždycky se na ni hrozně těším :-D
    4. Co říká okolí na to, že bloguješ? Moc lidí to neví. Mamka můj blog našla, když hledala recenzi toho, co mi dala (:-D), ale nějak nepochopila, že je to můj blog a že na něj stále přispívám a nějak se mi nepodařilo jí to vysvětlit :-D Pak to ví jen můj přítel, který je rád, že dělám něco, co mě baví. A jinak to nikdo neví, takže pohoda :-P
    5. Řídíš se u nákupů kosmetiky podle recenzí nebo sázíš na vlastní úsudek? Pokud je to něco dražšího, tak podle recenzí, ale pokud je to něco jakž takž cenově přijatelného, kouknu na složení a tak a koupím si to :-)
    6. Chodíš ven i nenalíčená nebo se maluješ i na výpravu s košem? Líčím se vždy, jsem velmi úzkostlivá a nechci, aby někdo viděl moji problematickou pleť bez make-upu :-(
    7. Máš nutkání ostatním v kosmetice radit a stále jim doporučovat novinky? Nemám nutkání, ale když se mě někdo zeptá, tak je těžké mě zastavit :-D
    8. Máš raději nákupy oblečení nebo kosmetiky? Kosmetiky :-)
    9. Navštěvuješ kosmetické a módní veletrhy? Vůbec, většinou je to daleko a tak i když mě to láká, prostě tam nejdu.
    10. Chodíš na kosmetiku nebo zvládáš všechny úkony sama? Sama, ale už jsem několikrát uvažovala o hloubkovém čistění pleti, ale to bych se asi musela odlíčit (:-D), takže nic.
    11. Plánuješ dopředu své nákupy? Někdy... Když se třeba koukám na něčí video nebo čtu článek o něčem, tak si řeknu, že si to koupím :-) Ale většina nákupů jsou spontánních ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám pocit, jako bych četla svoje odpovědi :D Až na pár detailů :D O mém blogu ví fakt jen pár kamarádek, ale myslím, že ty už na blog ani nechodí. Mamce jsem kdysi něco naznačila, ale ona to jen tak přešla a dál se nevyptávala :D A ven chodím i nenalíčená, podle stavu pleti. Ale je fakt, že pokud nemám pleť ok, použiju aspoň korektor i na procházku po parku. A na kosmetice jsem byla jednou tak 5 let zpátky a skutečně nějaký efekt to mělo. Teď se v blízké době chystám zas, tak bude určitě na blogu nějaký report :)

      Vymazat
    2. Tak na report se těším, protože zatím z toho mám spíš strach :-D

      Vymazat
    3. U normální kosmetičky se fakt není čeho bát. Samozřejmě můžeš zvolit čištění pomocí ultrazvukové špachtle a já nevím čeho ještě. Ale to něco stojí. Já byla u nějaké obyč levné kosmetičky a nebudu lhát, bolelo to :D Ale zas to stálo minimum. Tentokrát sestřenka vymyslela, že zkusíme kosmetiku od učňů. A teda to mě děsí :D Nemám ráda, když na mě zírá moc lidí, tím spíš u rýpání do obličeje :D Ale mají příznivé ceny, takže by nebyl problém tam chodit pravidelně a o tom to je :D Zatím to vypadá, že to risknu za 14 dnů. Já bych šla klidně hned, ale sama nejdu a sestřenka dřív nemůže :D

      Vymazat
  2. Jé, taky jsem dneska psala článek s tímto TAGem, taky mě označila Monami Rae :-) Tvé otázky se mi líbí, tak si je s dovolením půjčím a přidám je ke svému článku.

    OdpovědětVymazat