neděle 3. srpna 2014

Spotřebováno za červenec

Hezký nedělní podvečer :) Konečně jsem se dostala ke psaní. Od pondělí do pátku u mě na chatě byla kamarádka. Bohužel nevyšlo počasí, takže místo koupání, ježdění na kole a houbaření jsme chodily jen na procházky, vařily a pekly a flákaly se u filmů. Ale i tak to bylo moc fajn :) V pátek pak přijeli rodiče, a i když bylo teplo, víkend byl spíše ve znamení zahradních prací než koupání. Myslela jsem, že dnes už ani nic nenapíšu a půjdu dospat večírek, co byl u sousedů a vzhledem k hlasitosti mi znemožnil spát. Ale rodiče odjeli teprv před chvilkou, takže jít si lehnout už pochopitelně nemělo cenu a taky jsem chtěla konečně vše nafotit, abych neměla odpadky v už tak přeplněném pokoji :)

Jak bývá v poslední době zvykem, moc jsem toho nespotřebovala. Vzhledem k tomu, že jsem stále na chalupě a většinu věcí si sem z Prahy nevozím, mám tady hodně téměř plných produktů a jak na sebe skoro nic nepatlám, nic neubývá. Ale překonala jsem se a prozíravě si hodně věcí spotřebovaných začátkem měsíce přivezla z Prahy (jo, byla jsem za blázna, co tahá prázdné obaly) :D.


Z věcí na tělo je toho tentokrát nejvíc.

Tělové mléko z řady Aroma Rituals od Dermacolu jsem měla téměř dva roky. Hodně dlouho jsem ho jeden čas nepoužívala a navíc jsem se tenkrát nemazala zrovna pravidelně, tak vydrželo dost dlouho. Nakonec jsem si cca poslední třetinu dovezla na chalupu. S mlékem jsem byla spokojená a klidně bych do něj šla zas. Vonělo krásně sladce po čokoládě, ale mírně převažovala svěžest pomerančů, takže mi nikdy nezačalo lézt na nervy. Vsakovalo se rychle a vyživovalo průměrně. Pro suchou pokožku by asi hydratace nebyla dostatečná. Já jsem si navíc těsně před spaním mazala ještě ruce a nohy například kakaovým máslem. Zaprvé jsem nešla spát hned po sprše a namazání a zadruhé nohy a ruce si podle mě zaslouží ještě větší péči. Zrovna tahle vůně by asi byla lepší na zimu, ale Dermacol má řadu dalších vůní, některé přímo stvořené na léto. Hydratační schopnosti se dle mého testování u jednotlivých parfemací neliší.

Když už jsem zmínila kakaové máslo, vrhnu se rovnou na něj. Tohle od značky Balea jsem kupovala někdy na podzim a vydrželo mi opravdu dlouho. Nepoužívala jsem ho úplně denně a dávala jsem si ho jen na ruce a chodidla, občas až ke kolenům. Vyživovalo bombasticky. Akorát ta vůně je tak kakaová, že jsem ho časem nemohla ani cítit. Opět aroma je vhodnější na zimní měsíce. Hydratace se občas hodí i v létě, jen jsem ho za teplého počasí nepoužívala tak často. Navíc v teple nemám ráda, když se něco dlouho vstřebává a to je u másel běžné. Tohle se vstřebalo při běžné vrstvě za 5 až 10 minut. Klidně bych si ho koupila zas, akorát bych ocenila lehčí vůni. Ovšem poměr cena výkon je bezkonkurenční.

To naopak sprchový krém Nivea s vůní meruňky má naprosto geniální letní parfemaci. Dobře pěnil, vůně nebyla nijak umělá a nevysušoval. Klidně bych si ho koupila zas. Vůně na pokožce vydržela pár hodin, což mi bohatě stačilo, přece jen to není parfém :)

Antiperspirant od Garnier slibuje ochranu před pocením na 48 hodin. To jsem tedy netestovala a ani bych tomu nevěřila. Z minerální řady existuje několik variant a už jsem jich i dost vyzkoušela. Liší se fakt jen vůní, funkce je stejná. Mně bohatě stačí, protože se nějak extrémně nepotím a ve vedrech se stejně občas přestříknu opětovaně, už jen pro ten pocit osvěžení. Cvičení zvládá taky dobře. Ale už bych si ho nekoupila, protože parfemace na mě byla u všech až moc výrazná a při aplikaci dost dusí. Tahle varianta voněla tak nějak svěže, neumím to popsat. Prostě žádné květiny ani ovoce, ale ani ne ta neutrální vůně.


Jako druhou a zároveň poslední kategorii tu dnes mám péči o obličej, protože z vlasovky mi nedošlo vůbec nic.

Kosmín balzám na rty je klasika, kterou už vyzkoušela snad každá. Tohle byl nějaký neprodejný vzorek, který jsem vzala už ani nevím kde. Byl na chalupě, tak jsem se rozhodla ho dodělat. I když ho tam bylo už malinko, vydržel mi skoro celý měsíc. Nanášela jsem ho na noc a ještě ráno jsem ho na rtech cítila, ale zároveň jsem skutečně měla pocit vyživení a ne jen mastný film. Žádný problém jako popraskané koutky mě zrovna netrápil a jinam než na rty jsem ho nezkoušela. Klidně bych si ho zas koupila, protože není nijak drahý a doma se neutrální pomocník neztratí. Jen nevím, jestli bych sama zvládla někdy vypotřebovat plné balení a mám dost dalších zásob. Každopádně pokud vám nevadí výrazně svěží mentolové vůně, jděte do něj.

Tyčinka z řady Aknestop od Ryoru je už moje několikátá. Ne že by byla tak super, ale stále jsem nevěděla, po čem v tom širokém sortimentu sáhnout, tak jsem si ji koupila několikrát po sobě (tímto uvítám vaše tipy). Pokud máte vytrvalý pupínek, rozhodně ho nezničí. Na druhou stranu je to lepší než nic a cena je příznivá. Voní výrazně po alkoholu, bylinkách a mentolu. Už bych si ji nejspíš nekoupila, pokud najdu něco lepšího.

Bahenní maska Orsay taky nebyla špatná, ale žádný zázrak. Psala jsem o ní nedávno. Určitě je to lepší s ní než nepoužívat vůbec nic, ale s póry ani pupínky nezatočí a taky po ní neomládnete. Ale cena je super, takže klidně vyzkoušejte. Mě bohužel docela odradilo i zasychání, které je velmi nepříjemné a maska na pleti pne a také oplachování, během kterého vytvoří slizkou vrstvu.

Čistící gel Vitella Ictogel je jen vzoreček, který jsem kdysi dostala od svojí kožařky. Běžně ho seženete v lékárně s měl by stát do dvou stovek. Je průhledný, nažloutlý a dost tekutý. Smrdí po asfaltu. Přes to všechno uvažuji o plném balení. Možná ve mně ten smrad evokuje, že by mohl fungovat :D Každopádně ho stačí malinko, nevysušuje, pleť po něm nepne a přijde mi, že i dost vyčistí. Ale samozřejmě těžko dělat závěry jen podle vzorečku. Až budu váhat, jaký čistící gel vybrat, nejspíš na něj přijde řada.



To je pro dnešek vše. Já si teď půjdu umýt vlasy, udělat peeling obličeje a později večer snad i masku. V poslední době jsem tyhle věci hodně zanedbávala, protože jsem nechtěla zdržovat v koupelně a plácat omezené množství teplé vody, aby kamarádka nezažila až moc velké osvěžení. Ku podivu jsem hodně zlenivěla, co se týče mytí vlasů. Na to, že jsem si během chození do školy myla vlasy denně, je to poměrně výkon :D Ale tak co, pokud jsem jen na chatě a nezapotím se na kole, tak se to vydržet dá. Aspoň si vlasy trochu odpočinou :) Po umytí si dám večeři a pak nejspíš film, protože jsem vážně šíleně unavená. Ale hned zítra začnu připravovat nějaké články do zásoby :)

Co vaše spotřeba tento měsíc?

6 komentářů:

  1. Souhlasím s tím máslem - taky ho mám doma a je fakt lepší na zimu :-D Teď si nedovedu představit ho používat...
    no a Aroma ritual řada je naprostá pecka, i když mně tedy víc zaujaly sprcháče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho už potřebovala dodělat, protože mě nikdy nenapadlo, že ho nestihnu spotřebovat během zimy a do další zimy ho mít doma by bylo na nic :D Sprcháče z té řady jsem ještě nezkoušela, ale chystám se na to už dlouho :)

      Vymazat
  2. ja mam od orsay telovy krem a to je pecka, krajsiu cokoladovu vonu som hadam este ani nemala :)

    Inak pozyvam na DERMACOL giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/07/letna-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  3. Maska od Orsay? To som doposiaľ nevidela, ani v predajni som nenašla žiadnu kozmetiku, ale musím to nabudúce ešte lepšie prezrieť.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co jsem se tak dívala, tak s tím obchodem s oblečením to vůbec nesouvisí :) Koukla bych se spíš na internetu, tam seženeš všechno :)

      Vymazat