pondělí 25. srpna 2014

Moravský shopping

Hezké pondělí :)

Ač je to neuvěřitelné, u babičky jsem přežila! A to jak divnou vodu, která mi hrozně kazí pleť, tak babiččino neustálé rýpání, domlouvání, poučování, jedovaté poznámky a výčet toho, co se jí nelíbí na naší rodině. I když tentokrát už pohár mojí trpělivost přetekl a oznámila jsem jí, že když má problém, má to řešit s tátou a s mámou a ne se mnou. A byla z toho mega rodinná scéna, protože babičce si nikdy nikdo nedovolil odporovat. A je to ode mě hnusné, ale jsem na sebe hrdá, že jsem jí upřímně řekla, co si myslím. Snad jí dojde, že by taky měla uvažovat, než něco plácne... (nechcete někdo babičku? věnuji zdarma). Máte to taky tak nebo máte super babičku, která je v pohodě?

Ale abych nebyla jen negativní, tak celkově byl pětidenní trip do Třebíče fajn. Bohužel jsem nevyfotila jedinou fotku, i když foťák jsem s sebou brala. Nikam jsem se nedostala sama a každá akce byla narychlo, že jsem si jen nazula boty a šlo se, takže jsem si ani nevzpomněla. Nejvíc jsem toužila pořídit nějaké fotky v aquaparku, ale bohužel se mnou vždy šel táta a to mi bylo blbé lítat tam s foťákem. Jinak v bazénu jsem dokonce normálně plavala, což je rekord, protože když jdu s bratránky, tak jenom blbnem :D A po hooodně letech jsem vlezla i do parní kabiny a neseklo to se mnou. Vlastně mi došlo, že vyčistit si občas póry jinak než nad hrncem s horkou vodou je fajn :D Ovšem pokud jsem nebyla v bazénu nebo necourala venku, čas se neskutečně táhl a já se hrozně těšila domů. Včera jsem byla úplně vyřízená, takže jsem šla spát dost brzo a dneska jsem půl dne uklízela a v pauzách projížděla nějaké blogy, proto jsem se k psaní dostala až teď.

V čtvrtek jsme s tátou vyrazili nakupovat. Na konci Třebíče je nějaké "obchodní centrum", kde jsou obchody jako DM, nějaké elektro, Deichmann... Ani nevím proč, ale vždycky se mi tam nakupovalo líp jak v Praze. Možná i proto, že tam není tak narváno. I když původně jsem jela jen s tím, že budu tátovi radit, nakonec jsem si nakoupila taky docela dost.

Nejdřív jsem si v elektru vybrala sluchátka k mobilu, protože u těch starých se mi neustálým přehýbáním úplně sežvýkal drát vevnitř. Důležitý drát, protože přestaly fungovat. Bohužel jsem u nákupu moc neuvažovala a sáhla jsem po sluchátkách klasických místo takových těch s plastem na konci, co se strkají až do uší. Chápete ne? :D Takže tyhle hůř izolují, ale zas nejsem úplně odříznutá od světa, když na mě někdo mluví :D Foto jsem nepovažovala za důležité.

Pak už jsem zamířila do DM, což je pro vás určitě zajímavější. Bohužel jsem u nákupu neměla moc čas uvažovat, protože táta mi neustále říkal, ať sebou hodím. Prostě chlap, no.

Suchý šampon Balea (60 Kč)
Původně jsem šla do DM jen pro něj. Tedy ne pro Baleu, byla jsem rozhodnutá vzít jakýkoliv. Jen Schaumu ani Syoss jsem už nechtěla pro jejich výraznou citrusovou dezinfekčně záchodovou vůni. Už jsem měla v ruce nějaký Dove, tuším, když jsem obešla regál a narazila jsem na tento. Samozřejmě byl mnohem levnější a suchý šampon není věc, do které bych chtěla moc investovat, když ho používám výjimečně. Bez váhání jsem tedy vrátila Dove a vzala si tento. Zkoušela jsem ho zatím jen jednou s tím, že jsem neměla extra mastné vlasy, spíš jen bez objemu. Šampon moc příjemně voní. Je to jemná vůně, možná nějaká květinově ovocná. Fakt nejsem schopná ji rozšifrovat. Rozhodně ne žádné výrazné záchodové citrusy. Aplikace je v pohodě, vyčesává se dobře a nezanechává bílý povlak. S objemem mi taky pomohl. Bohužel výdrž moc posoudit nemohu, protože jsem ho měla na hlavě jen pár hodin než jsem šla opět do bazénu.



Ubrousky (18 Kč)
Absolutně nesnáším to dítě na obalu. Fakt že ne. Ale jsem zvyklá je nosit v kabelce na utírání rukou, když jsem někde venku a mám takový ten fuj ulepený pocit. Koupila bych si jiné, ale tyhle jsou levné a zas tak často je nepoužívám, takže se bojím, že mi vyschnou.



Balea sprchové gely (jeden za 30 Kč)
Ještě jsem se pro ně vracela od kasy, protože mi bylo řečeno, že při koupi pěti a více kusů DM značek je sleva 25 procent. Pozorný čtenář se zarazí, protože ubrousky a šampon nejsou tři kusy. Ale kupovala jsem ještě vitaminy, které jsem darovala, takže na fotce nejsou. Původně jsem plánovala koupit něco od Alverde, ale za mnou byla fronta a nebyl čas vybírat, tak jsem si řekla, že sprcháče se budou vždycky hodit. Oba voní hezky sladce a letně a docela ráda bych je stihla spotřebovat co nejdřív, protože k zimě mi tyhle vůně moc nesedí. A nechávat je na jaro se mi taky nechce.



Astor Lipcolor Butter (129 Kč)
V přednastaveném minulém článku jsem psala, že jsem je viděla v Rossmannu ve slevě. Tak už vím, že ta sleva na ně je i v DM. Pokud někdo nečetl minulý článek: tyhle odstíny se mi líbily, ale měli posledních pár kousků a všechny byly nechutně opatlané. Díky bohu Třebíč asi moc kosmetikou nežije, protože měli ještě dost kusů od všech odstínů. I když na fotce jsou viditelně odlišné, ve skutečnosti jsou obaly dost podobné. Ale jak už je vidět, náplň se liší o dost. Tyhle jsem ještě nezkoušela, ale co si tak pamatuji z toho okukování v Rossmannu, světlejší je taková nude barvička, spíše jemný shimmer než něco výrazného. Růžovka má třpytky výraznější a vytváří dojem "mé rty, ale lepší". Tolik teorie, jak mi připadly na ruce, v praxi je uvidíte až po nějakém tom lepším otestování. Samozřejmě recenzi už hotovou mám, ale jen na základě odstínu, co už jsem měla doma, tak budu ještě nějakou dobu testovat a hledat případné rozdíly.




Zavítala jsem i k Vietnamcům, kam normálně v Praze nechodím už hodně let. Nic zajímavého jsem neobjevila, protože mi přišlo, že ty ceny jsou dost přehnané. Nakonec jsem si vybrala jen odličovací tamponky za 16 Kč. Píšou, že jsou z bavlny, tak jsem na ně zvědavá.



Táta dělal velký nákup v C&A, ale já už byla líná cokoliv zkoušet a nic mě moc nezaujalo. Když jsem se tam jen tak potulovala, padla mi do oka kabelka, kterou tam měli poslední. Úplně jednoduchá černá klasika. Stála jen 498 Kč, ale stejně říkala jsem si, že ji nepotřebuju. Má kapsu na zip zvenku a nějaké menší kapsičky zevnitř. Bohužel uši moc trvanlivě nevypadají a hlavní kapsa není rozdělená na dvě části. Nakonec jsem se ale přece jen rozhodla ji koupit. Fakt nesnáším takové to, když si vyčítám, že jsem si něco nekoupila. To si tu věc radši vezmu a pokud bych ji náhodou vážně nevytáhla, někoho podaruji. Myslím, že kabelka je velikostně ok, takže do školy bude fajn. Teda pokud vydrží uši, i když na VŠ jsem nikdy netahala víc než papír a tužku :D Podlé délky uší je to typ na nošení na předloktí, tak jsem zvědavá, jak dlouho to vydržím, než ji hodím na rameno :D



Jako poslední jsem zašla do Kiku. V Praze ani netuším, kde je, takže z toho plyne, že tenhle obchod nevyhledávám. Ale tady byl tak příhodně u nosu, že jsem tam vlezla. Koupila jsem si černé a modré tílko (modré nemám, i když zrovna tenhle odstín jsem tak moc nechtěla), každé za 79 Kč. Černé jsem akutně potřebovala, protože jediné použitelné už je na čase taky vyřadit a naposledy jsem si musela půjčit od mamky (stydím se, že mám tílka ve všech možných barvách a při tom ta základní mi chyběla). Ještě jsem přihodila legíny za 139 Kč. Teda ty mohly být levnější, ale už jsem byla líná nad tím uvažovat. Momentálně mám sice dvoje na doma a jedny i do školy, ale v zimě ke kozačkám je úplně miluju, takže zásoba se vždycky hodí. A znáte to, vytáhnou se bleskovou rychlostí, a když nějaké nutně potřebujete, zásadně klasické jednoduché za rozumnou cenu nejsou.


A co jste si v poslední době pořídily vy? :)

2 komentáře:

  1. Na Astor jsem také koukala, ale odolala jsem. Máš krásné odstíny :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) No je fakt, že sleva 40 Kč ještě není moc závratná, ale zas jsem si řekla, že už to třeba lepší nebude :D Ale je škoda, že výběr odstínů není žádný zázrak. Ostatní byly až moc výrazné nebo barevně nepoužitelné (viz nějaká oranžová) :D

      Vymazat