středa 13. srpna 2014

Druhá šance pro bun drdol

Ahoj kočky :) Koukaly jste včera na hvězdy? Já ne, protože bylo zataženo :( V poslední době píšu nějak často, že jo? :D Taky se tomu sama divím, ale zjistila jsem, že napsat častěji pár řádků mě baví mnohem víc, než se snažit vypotit dvakrát týdně obsáhlou recenzi. Slíbený článek o běhání bude, nebojte. Akorát až zítra, protože na dnešek mě napadlo jiné téma.

Ráno jsem si opět nařídila mobil s tím, že v 6 se vykopu z postele, abych mohla jít včas běhat. Opět jsem nebyla schopná se zvednout, takže jsem vyrazila až po desáté. Samozřejmě svět se mi za lenost pomstil a parádně jsem zmokla. Ale řekla jsem si, že to neotočím směr domov a opravdu jsem uběhla svou běžnou trasu :D Doma jsem si musela umýt vlasy a promrzla jsem natolik, že jsem musela sáhnout po fénu a to já dělám nerada. Teď bych nejradši zalezla s nějakým čtením do postele, ale nemůžu, protože mi má teta přivézt domácí med a měla mi včera volat ohledně času, ale neozvala se. Takže budu trávit odpoledne ve stavu bdělém (rozumějte, že čtení v posteli znamená usnout).

Mezi snídaní a běháním jsem nevěděla, co dělat, tak jsem konečně sáhla po vycpávkách do drdolu. Po úvaze mě docela překvapilo, že tento účes je v blogerském světě děsně profláklý, ale nevybavuju si, že bych s tím někoho někdy viděla na ulici. Já se s bun drdolem (bun je divné slovo, ale zní to líp jak vycpávka) setkala poprvé, když ho kamarádka chtěla na maturitní ples a druhá kamarádka jí ho zkoušela vyrábět za pomoci MOJÍ staré ponožky :D Nakonec udělala D. dobře, že se nechala učesat profíkem a měla pravou vycpávku místo fusekle :D

I když ven chodím jen s rozpuštěnými vlasy, hrozně se mi tenhle drdol líbí. Myslím, že jsem se kdysi letmo zmínila, že jsem si pořídila rovnou dvě podložky, ale nešlo mi drdol udělat, protože jsem měla vlasy sestříhané. Vzala jsem si je s sebou na chalupu se zbožným přáním, abychom se nějak sžily. Kupovala jsem je v H&M někdy ehm....že by v dubnu? Fakt netuším. Zajímavé je, že malá stála stovku, zatímco velká jen 50 Kč. Že by to bylo jak s tangama? Čím míň látky, tím dražší? :D No každopádně jsem po nich sáhla protože se mi nechtělo hledat jinde a tam jsem je už měla vyčíhnuté. Měli světlé v barvě počurané slámy na blond vlasy, pak hnědé, které mám já, a černé. Nekonečně dlouho mi trvalo najít velkou hnědou, protože velké měli dost přebrané.

Moje oblíbená gumička. Tahle je do kamarádky a používám ji teprv chvilku, takže ještě není vytažená a je malá, obtočím ji 2x.

Jak už jsem se zmínila, nejdřív mi drdol vůbec nešel, tak jsem to po pár minutách vzdala. Ale dneska jsem hned na první pokus vytvořila použitelné dílo. Zásluhu na tom má rozhodně hlavně to, že mi poporostly vlasy. Akorát mi ještě chybí vyladit detaily. Hodněkrát jsem se setkala s názorem, že je lepší vlasy pod vycpávku zastrkovat než nejdřív pramínky uškrtit gumičkou a pak obmotávat volné konce. Je fakt že se mi taky víc líbí zastrkávací metoda, protože po uškrcení gumičkou drdol tak divně odstává.

Bohužel mně to moc nedrží. Pod malou vlasy nenacpu vůbec, pod velkou by to i šlo, ale nesměla bych se moc hýbat :D Máte nějaké triky? Myslím, že vlasy mám dlouhé dost, takž fakt nevím. Další otázka na vás: nějaký trik, aby vlasy tolik neklouzaly? Kondicionér použít musím, jinak bych se neučesala, ale zas na drdol je klouzání blbé. Prý dost funguje nějaký vlasový pudr, máte zkušenost?

Jako poslední ještě musím vyladit nějaké volné pramínky kolem obličeje. I když vlasy už se mi daří stáhnout všechny, necítím se dobře, když mám všechny vlasy z čela. Asi si budu muset umělecky vytvořit nějakou patku :D Ale to až časem, nejdřív musím umět super pevný drdol :D

Fotky jsou foceny za mizerného světla, takže jsem trochu upravila jas a kontrast. Opravdu nemám vlasy tak nazrzlé :D

I když na fotkách rozdíl moc patrný není, malá vycpávka je opravdu menší :D Achjo, fotit vlasy je fakt těžké... Menší verze na mě působí sportovněji. Super na doma i na zumbu nebo běhání (teoreticky, v praxi se kvůli sprintu po parku tak česat nebudu a vystačím s obyč culíkem). Vidíte, jak mi vlasy nedržely, takže mám jen dvě fotky. Zbytek se nepovedl a pak už se účes začal rozpadat. Ještě jsem zapomněla zdůraznit, že jsem k vyčesávání nepoužívala hřeben, takže ani u hlavy to nepůsobí uhlazeně. Naopak u samotného drdolu se mi líbí povolenější vlasy a drobné nepřesnosti. Účes pak nevypadá tak přísně učitelkovky :D



A tady už s velkou vycpávkou. Je vidět, že vlasy líp drží. Proto je i víc fotek. Větší drdol se mi určitě líbí víc. Působí elegantněji a klidně bych si ho vzala i někam na ples. Samozřejmě ještě trochu vyladěnější například třpytivou čelenkou nebo tak něčím. Navíc to vypadá, že máte víc vlasů než s malým bobkem kdesi na hlavě. U většího rozměru mi ani nevadí mít všechny vlasy sčesané.




Pro rýpaly: vím, že mám drdol na křivo, ale při předělání z velkého na malý se mi posunula gumička a už se mi nechtělo to opravovat.



Narcisticky musím uznat, že se mi v tomhle účesu extrémně líbí i ten melír :D Ale když si vezmu ty zničené vysušené vlasy, cenu a čas, tak ho asi oželím :D Bun drdol jsem si zamilovala a určitě s ním někdy vyrazím i ven, až vychytám mouchy. Úplně si ho už představuji na podzim v kombinaci s huňatou šálou nebo šátkem. Na zimu pod čepici bohužel ideální nebude :)

Nosíte tenhle typ drdolu? Poradíte mi nějaké antiklouzací a antirozpadací triky? Omotáváte vlasy kolem nebo zastrkujete? A nosí ho v okolí každá druhá nebo ho spíš registujete v blogerském světě?

8 komentářů:

  1. Já to zkoušela párkrát s ustřiženou ponožkou :D a vždycky to vypadalo docela hrozně. Už jsem si několikrát chtěla pořídit nějakou vycpávku z H&M, ale na poslední chvíli si to rozmyslela, že bych to stejně nenosila :D. Jinak jsem tento drdol viděla jen jednou na vlastní oči, takže myslím, že to je spíš záležitost blogerského světa :).
    Na hvězdy jsem se také těšila a nebýt mé BF, tak jsem na ně úplně zapomněla, takže jsem rychle letěla ven a viděla prd, bylo zataženo, takže se mi zdálo, že za těmi mraky se něco hýbe, ale ruku do ohně bych za to nedala :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S ponožkou je docela malá šance na úspěch :D Když jsem porovnávala výsledek ponožkového základu té kamarádky a drdol s pravou vycpávkou, tak to byl mega rozdíl :D Já si vycpávky kupovala více méně taky s tím, že je ven nikdy nevezmu, ale fakt začínám uvažovat, že to zkusím :) I když asi ne hned do davu lidí, protože na vyčesané vlasy fakt nejsem zvyklá. A jsem ráda, že nejsem jediná, kdo drdol nepotkává na každém kroku :D Snad sis něco přála, kdyby to "něco" vážně byla padající hvězda :D :)

      Vymazat
    2. Tak já se asi překonám a tu vycpávku koupím, když by to mělo být něco jiného :D. No bohužel jsem tak dlouho přemýšlela nad tím, jestli je to vážně hvězda, že jsem si ani nic nepřála :D.

      Vymazat
    3. Kup a určitě dej vědět, jak to s ní šlo :) Snad budeš spokojená :) Fuseklová verze, co jsem já viděla, byla taková spláclá a ještě to bylo zbytečně složité. Ono možná ani nevadí, že sis nic nepřála, protože zcela neromanticky musím poznamenat, že jediná z těchto věcí na přání mi zabrala autoškola, a to jsem osahávala sochu na Karlově mostě :D I když je fakt, že jsem to prolezla jen tak tak :D A ke stejné soše jsme se uchýlila hromadně s kamarádkou i kamarádem před maturitou, i když to byla spíš taková pojistka, protože po tom učení nebyla šance to neudělat :D Ale padající hvězdu jsem viděla naposledy snad jako malá, možná ještě ve školce :D

      Vymazat
  2. Myslím, že se ti to povedlo :) Já drdol s vycpávkou nenosím, páč to fakt nosí každá druhá momentálně :-D Používám na vytvoření drdolu vlastní materiál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Vážně je k vidění i v ulicích? Asi se budu pozorněji dívat :D

      Vymazat