pondělí 30. prosince 2013

Co jsem dostala k Vánocům + tip na krém na ruce

Krásné odpoledne :) Tak jsem konečně zase doma. Celý včerejší večer jsem strávila pročítáním svých oblíbených blogů. Při večerním mytí vlasů jsem také testovala jeden z kosmetických dárků, který jsem dostala. Jinak se mi mimo domov trochu zhoršila pleť. Asi jsem podcenila přípravu, když jsem naházela do tašky jenom pár věcí, o kterých jsem se domnívala, že mi budou stačit. To mě inspirovalo k hledání kombinace věcí, se kterými si dokážu vystačit (přece jen komu by se chtělo tahat všechno). Určitě dám časem vědět, jak jsem pokročila. Také jsem zjistila, že mi dost začaly vadit hodně výrazné vůně (viz Kakaové tělové máslo Balea, šampon Balea a fíky....). Naopak mám ráda neutrální vůně, které se časem "nepřejí". A teď už se vrhám na kosmetické dárky, co jsem dostala. Není jich mnoho, protože mamka na kosmetiku vůbec není a většinu z toho jsem si vybrala sama :D

Největší balení kondicionéru American Cream od Lush - asi to nebyl úplně nejlepší nápad chtít to mega balení. Přece jen nebudu ho používat úplně denně, mám doma hodně načatých věcí a určitě si ještě něco dalšího koupím. Trvanlivost je sice cca rok, ale stejně budu mít co dělat, abych ho spotřebovala. Jinak ta vůně je stále skvělá a těším se, že když s ním nebudu muset tolik šetřit, lépe zjistím, jestli má i nějaké účinky. Velká lahev také není ideální na cestování, ale to nevadí. Stále mám lahvičku od nejmenšího balení, takže kondicionér při nejhorším přeliju.



Brusinková štola od Lush - už jsem o ní jen tak ve zkratce jednou psala. V poslední době ji používám denně. Především ráno, pokud se nechystám hned ven. Její využití do běžných dní bude jako dočištění po odlíčení. Má peelingový efekt, krásně voní a nevysušuje pleť. Bohužel se mi zdá, že její čistící schopnosti nejsou takové, jak bych si představovala. Ale na nějaké závěry je ještě brzo, přece jen ji používám teprve pár dnů. Časem o ní napíšu detailněji.

Zázračný mandlový kelímek Oriflame - už jsem měla vanilkový, karamelový i ten obyčejný bez vůně. Sice karamelový jsem ještě nevypotřebovala, ale tento byl ve slevě za 99 Kč tuším, takže jsem neodolala. Ještě jsem ho nezkoušela, ale účinky budou určitě stejné jako u jiných variant. Voní moc hezky. Jedině mi vadí, že ho nemohu nosit ven, protože nemám ráda sahání prstem do kelímku, když si nemohu před tím pořádně umýt ruce. Ale na doma bude super.





Šampon a maska Loréal Professionnel Absolut repair cellular - na tyto dvě věci jsem se těšila asi nejvíc. Pokukovala jsem po nic už pár měsíců, a když jsem je konečně objevila v kadeřnictví v supermarketu Globus na Zličíně, neodolala jsem. Na nějaké závěry je samozřejmě ještě brzo. Masku i šampon jsem použila pouze jednou, protože toho mám doma hodně. Dneska poputují do skříně, kde budou čekat, dokud něco dalšího nespotřebuji. Šampon voní sice chemicky, ale cítím v něm nějaké květiny a vůně je to celkem příjemná. Má bílou barvu, lehce do žluta. Je středně hustý a po napěnění docela krémový. Po jeho opláchnutí jsem nanesla masku. Nanáší se do umytých vlasů, vysušených ručníkem. Je velmi hutná, světle žlutá. Vůbec se mi nelíbí vůně, která je hnusně chemická, ale ne po nějakém parfému, prostě jenom hnusné aroma použitých surovin. Upřímně jsem si nebyla jistá množstvím, jaké mám do vlasů nanést. Použila jsem jí mnohem méně, než běžné masky z drogerie. Zaprvé kvůli ceně, zadruhé jsem se bála, že bych ji oplachovala do rána. nakonec šla spláchnout celkem dobře. A výsledky? Spodní část vlasů, kde byla maska, je super. Konečky nemám vysušené, vlasy jsou krásně jemné a snadno rozčesatelné. Bohužel šampon mě velmi zklamal. Už při schnutí vlasů jsem pozorovala slepené pramínky. Ráno se sice od sebe vlasy oddělily, ale stejně to není ono. Mám pocit, že jsou vlasy trochu zacuchané a mastné. Jistě, šampon je určen na velmi silně poškozené vlasy, ale tohle by se podle mě druhý den nemělo stát ani u mastných vlasů. Každopádně dám šamponu ještě šanci a při nejhorším jej dostane mamka.







Tip na krém na ruce - na chalupě jsem neměla žádný krém, tak jsem sáhla do zásob a našla tento. Ležel tam už od léta, protože jsem jich dostala od známých asi pět a nějak jsem k tomu neměla důvěru. Ale velmi příjemně mě překvapil. Olivy nesnáším, ale voní jemně a docela příjemně. Vstřebává se rychle a hydratuje také poměrně slušně. Pokud nemáte extra suché ruce, stačí i na noc. Zapátrala jsem na netu a najdete ho například tady za 29 Kč. Myslím, že za tu cenu je opravdu super a vyrovná se většině dražších krémů z drogerie.




A co vy? Máte s něčím z článku zkušenosti?

2 komentáře:

  1. AC voní božsky, ale moc se mi nelíbí, co mi dělá s vlasama. Na jednu stranu mi nepřijde pro mě dostatečně výživný, ale na druhou stranu mám po něm vlasy celkem rychle mastné a takové zplihlé. Ale ta vůůně! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, vůně je boží a proto si ho budu kupovat i nadále :D Je fakt, že zrovna extra výživu nedává. Ale naštěstí mi ani vlasy nemastí :)

      Vymazat