neděle 1. června 2014

Spotřebováno za květen 1. část

Hezký večer :) Tento článek byl v plánu na včerejšek, ale samozřejmě se mi vybily baterky ve foťáku, takže je tu až dnes. Květnové Spotřebováno bude rozděleno na dvě části, protože něco mám sice na chalupě, ale pár věci jsem spotřebovala už v Praze a nechtělo se mi převážet prázdné obaly


Z kategorie věcí na obličej je toho zaručeně nejvíc, což mě překvapilo.


Hned první věc zleva sem nepatří, protože Tělové mléko do sprchy Nivea na obličej fakt není, ale nějak jsem u focení neuvažovala :D Obsáhlejší recenze bude až jindy, ještě mám doma to druhé, v tmavě modrém pytlíčku, takže z toho sesmolím samostatný článek. Každopádně mohu prozradit, že si plné balení nepořídím, protože jsem tomuto trendu nepropadla.

Zinkové tonikum Garnier Pure - tohle tu rozebírat nebudu, minule byla recenze. Na fotce je už nová lahvička, protože jsem tu starou vyhodila. Ale aspoň vidíte aktuální obal :)

Ryor Duo aktivní krém SPF 15 - jak víte, moje pleť opravdu není normální, takže jen tak něco použít nemůžu. Během používání (krém mi vyšel tak na 5 namazání) se mi objevilo docela dost pupínků. Ovšem nemůžu házet vinu na krém, před menstruací se mi pleť výrazně zhorší vždycky a hlavně jsem se moc neudržovala, protože mi došlo tonikum a čištění jsem tím pádem trochu nechtěně flákala. Jinak vůně je jemná, květinová, do pleti se rychle vsákne. Něco víc o něm napíšu ve společné recenzi s dalším krémem od Ryoru, který mám také ve vzorečku.

Mask of Magnaminty od Lush - zatím jedna z nej masek, jaké jsem kdy měla. Akorát že je třeba spotřebovat ji do 3 měsíců a to já nikdy nestíhám. Ale mám ji v lednici, takže mi vydrží o hodně dýl. Určitě bych si ji koupila zas, ale mám hodně jiných masek. Zázračně na černé tečky se u mě neprojevila, ale určitě je po ní pleť hladší, dík peelingovému efektu obroušená a pupínků se taky tvoří míň.

Čistící detoxikační gel Garnier NutriSkin - gel jsem používala dávno, pak jsem si ho převezla na chalupu, úplně jsem na něj zapomněla, a tak ho raději vyhazuji. Stejně už v něm bylo jenom po dně. Co si tak pamatuji, špatný nebyl, hezky voněl a moc nevysušoval. Ale je fakt, že jsem ho používala v době, kdy jsem čistění ještě docela flákala, takže účinky jsem nezaznamenala. Možná, že si ho koupím v budoucnu ještě jednou a pořádně ho otestuji :)

Pleťové tonikum Aknestop od Ryoru - podle mě úplně k ničemu, jen lehce ovoněná voda. Asi jako Breath of fresh air od Lush. Naštěstí Aknestop je podstatně levnější, takže lítost z koupě nebyla tak velká.

Z péče o vlasy je to tentokrát jen jeden produkt.



Kliss Kur bezoplachová péče pro hnědé vlasy - upřímně tam byl už jenom zbyteček a krém jsem měla na chalupě šíleně dlouho, tak jsem ho chtěla jenom doplácat. Docela jsem měla strach, aby v péči nebyly nějaké barevné pigmenty nebo tak něco, když to má zvýrazňovat barvu. Ale nic se nestalo, ani mi po tom nezežloutly melíry. Sice jsem se ho snažila dávat jen na tmavé vlasy a promelírovanému vršku se vyhnout, ale určitě se i tam něco dostalo. Upřímně na tyhle krémy bez oplachování moc nejsem. Buď jsem neschopná, nebo to tak fakt je, každopádně se mi zdá, že vlasy slepují a hůř se rovnoměrně roztírají. Mám radši spreje nebo oleje, které se aplikují rovnoměrněji. K vůni bych napsala asi to, že je sladká, trochu kořenitá a oříšková. Nějakých výsledků jsem si nevšimla, protože jsem ho nepoužívala pravidelně.

Mýdlové růžičky jsem samozřejmě zapomněla na společnou fotku vyfotit...




Koupelové růžičky - pro mě naprostá zbytečnost a rozhodně bych si je sama nekoupila. Ale jako dárek to vypadá skvěle. Prostě růžová barva je super :D Já jsem si do vany hodila vždy dvě, ono se to tak nějak rozplizlo a trochu to vonělo chemicky, asi po růžích. Nějaké kousky se nerozpustily a když se mi dostaly na kůži, byly mazlavé. Kůži jsem vysušenou neměla, takže určitě nic špatného, spíš docela nadbytečná věc :D


Ukazovat něco takového jako kosmetické tamponky mi přišlo jako blbost, ale v poslední době jsem vyzkoušela víc značek a zjistila jsem, že není od věci u nákupu víc přemýšlet :D Tyhle jsem měla docela ráda. Jedna strana byla bílá, druhá růžová. Je fakt, že růžová strana nesála moc dobře, ale s trochou cviku to šlo. Jsem ráda, když můžu polštářek rozdělit na dvě poloviny, protože jen na běžné čištění tonikem nepotřebuji moc velký "objem". Stejně se pak hodně přípravku vsákne a to mi přijde škoda. U těchto šly poloviny dobře od sebe, i když jak už jsme napsala, růžová nesála tak dobře. Klidně bych si koupila další balení.

No, tak vidím, že tentokrát toho skutečně moc není, ale snad to bude lepší, až udělám druhou část s tím, co mám v Praze :D Jak jsem pořád na chalupě, nelíčím se a tím odpadá docela dost produktů. A také jsem s sebou ani netahala třeba šampony, které používám jednou týdně, masky na vlasy atd.

Plán na červen možná ani dělat nebudu, protože opět nebudu moc doma a budu mít rozhodně jiné starosti, než kosmetiku. Ale Spotřebováno pak už určitě bude :)

Já se za chvilku chystám do vany a poprvé zkusím jeden vlasový produkt, na který se těším jak malá :D Brzy se o něm dočtete v obsáhlejším článku na téma aktuální péče o vlasy :) Chtěla jsem odpoledne vyrazit na kolo, ale jenom co rodiče odjeli do Prahy, šla jsem si "na chvilku" lehnout a do šesti jsem byla mrtvá :D Večer mě čeká ještě chvilka učení, pokud budu mít sílu, ale spíš to vidím tak, že si pustím nějaký film a brzo si půjdu lehnout, abych mohla na nějaký cyklo výlet zítra ráno :)

Jaká byla Vaše květnová spotřeba a jak jste prožily den, popřípadě chystáte nějaký speciální program na večer? :)

2 komentáře:

  1. tie ruzicky som mala aj ja :) uplna blbina ale ako pises ako darcek fajn :)

    Inak pozyvam na statnicovu giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/05/statnicova-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dokonce chvilku uvažovala, že bych koupila jedno balení a měla ho doma jako dárek, kdyby náhodou... :D Ale je fakt, že radši vybíram něco trochu užitečnějšího nebo osobnějšího :)

      Vymazat