sobota 28. června 2014

Čistící gel Ryor

Hezkou sobotu :) Nejdříve jsem chtěla napsat, že doufám, že si užíváte víkendu, ale pak mi došlo, že většina z vás má nejspíš prázdniny, takže by to bylo docela zbytečné.

Dnes se podíváme na zoubek čistícímu gelu od značky Ryor. Oficiální cena je od 115 Kč. Už nevím, kolik mě stál ani kde jsem ho koupila, ale čekám, že v dejvickém oficiálním obchůdku a tam by ta cena odpovídala ceně v jejich eshopu. Mám ho doma už docela dlouho a s recenzí jsem pořád otálela. Chtěla jsem ho skutečně dokonale otestovat a používat ho denně. Nakonec jsem musela sepsat recenzi i bez denního používání a na následujících řádcích se dozvíte proč.



Obalu nemůžu nic vytknout. Je to taková ryorácká klasika s květinovým motivem. Ale je fakt, že kdybych žila jenom na Ryoru a měla toho plnou poličku, asi by mi z květinové džungle brzo hráblo. Vzhledem k tomu, že gel stojí na víčku, je velká šance spotřebovat ho do posledního zbytečku. Uzávěr stále funguje jak má, a i když mi gel v jednom kuse padá na zem, víčko se nerozbilo.

Samotný gel je průhledný a spíše řidší než hutný. Voní tak nějak ryorácky. Super popis, co? Prostě neutrální vůně, v tomto případě s něčím navíc, ale květiny to nejsou. Prostě neurazí, nenadchne.

Gel používám večer. Nejdříve navlhčím pokožku, pak kápnu na ruce trochu gelu (stačí ho fakt malinko) a masíruji obličej. Po dokončení čištění obličej buď oplachuji ve sprše při mytí vlasů nebo používám už profláklé kosmetické houbičky.



Až potud to vypadá jako bezproblémová klasika. Kámen úrazu je v účincích a bohužel to je u tohohle výrobku to hlavní. Gel má odstranit makeup. To určitě zvládne, protože to zvládne skoro každý gel nebo pleťová voda. Ale na oči se použít nedá, protože zas tak šetrný není. A já rozhodně nehodlám používat jednu věc na oči a druhou na zbytek obličeje, na to jsem fakt líná. To už mám radši micelárku, dvoufázový odličovač nebo nějaké mléko.

Gel by měl díky obsaženým minerálům také pomáhat s hydratací pokožky. Lež jako věž. Gel docela vysušuje a pleť po něm nepříjemně pne a zkrátka mám takový stažený pocit. Tím se vylučuje i použití na suchou nebo citlivou pleť, i když výrobce uvádí, že se hodí pro všechny typy pleti. Já nijak extra citlivou ani suchou pleť nemám a přesto ho nemůžu používat denně. Jistě, mohla bych to následně zachránit nějakým hydratačním krémem. Jenže tohle je pro mě začarovaný kruh a po neustálém vysušování a mazání by se mi totálně zbláznila pleť. To si raději budu obličej čistit šetrně a používat lehčí krém.

Omluvte (ne)kvalitu fotek, ale do kulata se fotí fakt blbě a navíc můj stařičký foťák tak malé písmo nebere.




Gel jsem ale přes to všechno nevyhodila a používám ho, když mám pleť občas hodně mastnou. Takže bohužel nemůžu nějak ohodnotit účinky pravidelného používání nebo hloubku čistění.

Podruhé bych si ho rozhodně nekoupila. Pokud máte hodně mastnou pleť, můžete ho zkusit. Ale myslím, že i na mastnou pleť se dá jít jinak a šetrněji.

6 komentářů:

  1. Plánovala jsem si ho koupit, ale po tvé recenzi si ho nejspíš kupovat nebudu..

    PS: Moc ráda bych tě pozvala na svojí první giveaway!:)
    http://lovies47.blogspot.cz/2014/06/giveaway-01.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli po něm hodně toužíš, tak ho zkus, třeba Ti bude sedět. Ale opravdu se mi zdá, že když vysušuje i mou nepříliš suchou pleť, nebude to zrovna nic jemného :(

      Vymazat
  2. Tento som si nedávno kúpila a som teda sklamaná :/
    Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aspoň, že nejsem jediná nespokojená :D Ale chápu, že to naštve, i když cena ještě nebyla nejvyšší.

      Vymazat
  3. Koukám, že ve složení jsou složky, na které mám alergii, ale ani tak mě tedy k vyzkoušení neláká :D :).

    OdpovědětVymazat