pondělí 16. prosince 2013

Zimní péče o vlasy

Hezké odpoledne :)

V poslední době se mi nějak nedaří, nestíhám, hádám se s nejbližšími, všechno už mě hrozně unavuje, je toho do školy strašně moc a vůbec ne a ne přijít ta správná vánoční atmosféra :( A co se týče kosmetických "neštěstí", včera jsem zjistila, že mi zplesnivěla maska Rudolph od Lush (recenze zde). Přesně na den jí končila trvanlivost. Sice jsem ji v poslední době používala téměř denně (ok, poslední 4 dny jsem nestíhala), ale normálně mi masky vydržely vždy déle, než kolik uvádělo datum expirace. A to jsem uvažovala, že si koupím ještě jedno balení, pokud ji po Vánocích ještě budou mít. Nejvíc mě štve, že musela být plesnivá ještě dříve, než jí skončila trvanlivost. Musela jsem vyhodit skoro polovinu kelímku. Takže aspoň vím, že si fakt musím dávat pozor a ne každá maska vydrží dýl než píšou. Ale už se radši vrhnu na dnešní článek, který je na mé oblíbené vlasové téma :)

Dnes bude článek na aktuální téma. Nevím jak vy, ale já mám v zimě hrozné vlasy. Normálně můžu péči o ně aspoň občas trochu ošidit, ale v zimě se to na nich hned projeví.

Nejdříve bych Vám měla asi napsat, jaké mám vlasy. U kořínku se mi hrozně rychle mastí (pokud si je večer neumyju, další den už to není ono), konečky jsou naopak velmi náchylné ke třepení a celkem suché. Momentálně jsou rovné (dlouhý příběh, časem napíšu víc) a docela dost elektrizují. Ale nemám je extra jemné, takže to přičítám spíš chybě v podobě materiálu oblečení.

A teď už něco k péči. Střídám to poměrně často, dalo by se říct že skoro při každém umytí sáhnu po jiné kombinaci, takže to berte jenom jako příklad.

Šampony

Pokud hodně spěchám a jsem unavená, sahám po šamponech Rehab (Lush), Timotei nebo Balea, popřípadě Head and Shoulders.

Rehab (665 Kč) - má vlasy vyživovat a při tom důkladně čistit pokožku hlavy. Párkrát jsem po něm použila kondicionér Retread stejné značky, který jsem měla jen ve vzorečku, ale velmi mi tato kombinace vyhovovala.

Timotei (asi 50 Kč)- lehký, vlasy jsou po něm vzdušné. Voní neutrálně, takže nezačne být časem protivný.



Balea (cca 30 Kč)- tohle jsem trochu nevychytala. Zdá se mi, že vlasy jsou po ní docela vzdušné (měla jsem kokosovou a ta mi vlasy dost zatěžovala), ale bohužel mi začala docela dost vadit výrazná vůně.

Head and Shoulders (cenu nevím, nekupovala jsem ho, ale tipuji kolem 100 Kč) - jo jo, sice nezajistí primárně super hřívu, ale já tento šampon používám, pokud jsem před tím měla suchý šampon (recenze) - jak už jsem psala, docela mi dráždí pokožku hlavy. HS naopak pokožku zklidní.



šampuky Lush - Juming Juniper a Seanik (recenze zde)- když mám dost času a v koupelně je teplo, protože mrznu, když mám vystrčit ruku ze sprchy a sáhnout na poličku :D Vlasy jsou po nich vzdušné, ale absolutně nehydratované, takže následná péče je nutnost!!!

Kondicionéry a další péče

Po všech šamponech se snažím dávat na konečky, které nejvíce trpí, kokosový olej (recenze). Jak už jsem psala v článku o kokosáku, je to rychlé a snadné, pokud se naučíte vychytat množství.


Když mám chuť se rozmazlit, dávám si kondicionéry Lush (recenze), které se rychle oplachují, ale v zimě je stejně ještě nutno dát kokosák na konečky.


A pokud mám fakt dost času, volím masku od Garnier Fructis (recenze) nebo kondicionér Balea (vytáčí mě, jak se dlouho splachuje, na rozdíl od Lush). Cena Baley je tradičně kolem 30 Kč.



Ostatní

Vlasy si nefénuji, pokud nemusím na chatě kvůli zimě. Nepoužívám ani žádné stylingové přípravky. Češu se jenom ráno hřebenem Tangle Teezer. Bohužel v poslední době mi po učesání vlasy poletují kolem hlavy jak svatozář, ale doufám, že tenhle miláček s tím nemá nic společného, protože ještě nedávno to bylo ok.

Pokud hodně mrzne, vlasy schovávám pod čepici. Není nic horšího než ty úplně bílé namrzlé konečky. Naopak v dopravních prostředcích je dobré pokrývku hlavy sundat kvůli maštění pokožky hlavy.

A jako poslední bod bych chtěla zmínit, že se rozhodně nevyplatí vylézat s vlhkými vlasy. A to platí i pro vlasy ihned po fénování (nehledě na to, že je vysoká pravděpodobnost chytnutí rýmy). Ve vlasech se stále ještě drží vlhkost a určitě víte, že voda v zimě zmrzne a poškodí vlas.


To je snad všechno, pokud Vás něco zajímá, dopovíme si to v komentářích :) A budu ráda, když mi napíšete, jak se v zimě o vlasy staráte vy :) Samozřejmě časem budou na všechno recenze detailnější.

6 komentářů:

  1. Momentálně používám šampon od zn. Nivea. Předtím jsem používala jeden levný z Kauflandu a ještě od zn. Balea. Také ráda používám šampon zn. Cien..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla kdysi také něco od Nivey, ale teď hodně koukám po nějakém Elsevu :) Dřív jsem měla ten růžový pro lesk vlasů a nebyl špatný

      Vymazat
    2. Od Elseve si dřív hodně kupovala šampony moje mamka. Já teď dávám přednost levným, protože mají alespoň u mě mnohdy stejný účinek, jako ty dražší. Akorát teď jsem byla zvědavá na tu Niveu :)

      Vymazat
    3. A jakou přesně máš? Ne že bych toho neměla dost, ale už jsem taky zvědavá :D Moje mamka má vlasy barvené a nemůže si vynachválit ten červený Elseve na barvené vlasy

      Vymazat
  2. Škoda té masky od Lushe... :-/ Mně se to zatím u žádné nestalo, ale četla jsem, že někomu se také zkazily a zplesnivěly :-(
    Po Rehabu také pomrkávám :-) Zatím mám ale šamponů dost, takže si ho kupovat nebudu, ale mám ho rozhodně v hledáčku. Od Lushe mě v poslední době zklamal šampon Curly wurly. Kdykoli ho použiji, tak mě pak svědí kůže na hlavě, udělaly se mi vzadu na krku, kde začínají vlasy, takové červené boláky a dokonce mám i trochu lupy :-/ Naopak si od Lushe nemůžu vynachválit kondicionér Retread.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s šamponem mě mrzí, přece jenom za tu cenu to dost naštve :( Koupení plného balení Retreadu zvažuji a asi k němu i dojde, když o něm tak básníš :D

      Vymazat