sobota 7. prosince 2013

Zimní péče o pleť

Hezký večer :) Dnes bude článek na přání, protože na tohle téma se mě už ptalo pár lidí. V zimě se nejen musíme oblékat jinak než v létě, ale též naše tělo potřebuje jinou péči, než když svítí sluníčko a je teplo. Představím Vám pár produktů, které momentálně používám. Netvrdím, že je to tak do puntíku denně, ale více méně je to taková moje rutina.

Nejdříve bych Vám měla asi sdělit, jaký mám typ pleti. Sice péče o pleť je záležitost individuální, ale rozhodně se asi více trefím do vkusu někomu, kdo je na tom stejně jako já.
Moje pleť je docela citlivá (ve smyslu napatlám si na sebe něco špatného a ihned se objeví pupínky, případně drobné přechodné zarudnutí nebo mírné štípání), s mastnější T-zónou a občas se objeví nějaký ten pupínek (nebo spíše málokdy nemusím použít korektor, ale není to žádná katastrofa). Chápu, že lidé jsou na tom i hůř, ale přece jenom každá nedokonalost mě naštve. A teď už k samotným produktům.

Ráno

Po probuzení je třeba pleť očistit od zbytků krému a nečistot, které se na pleti nahromadily. Já k tomu používám buď pleťovou vodu Tea Tree Water od Lush (300 Kč/250ml) nebo pokud mám více času, čistící roládu Aqua Marina od Lush (253 Kč/100g). Poté použiji krém. Když jdu ven, dávám si Enzymion od Lush (610 Kč/45ml), který má za úkol zmatnit mastnou pleť a oživit ji pomocí ovocných enzymů. Pokud ven nejdu, stačí mi Sérum Aknestop od Ryoru (152 Kč). Poté se běžně nalíčím.





Odpoledne

Po příchodu domů se ihned odličuji. Momentálně je to odličovač očí od značky Garnier. Dříve jsem měla nějaký ovocný, momentálně dodělávám ten určený na citlivé oči (cena cca 120 Kč). Po odlíčení očí použiji na pleť nějakou jemnější pleťovou vodu. Momentálně je to Breath of Fresh Air od Lush (330 Kč/250ml).


Večer

Večer se pleti věnuji nejvíce. Pokud jsem ráno nepoužila Aqua Marinu, večer na ni přijde řada. Pokud mám pocit hodně suché pleti, raději ji tolik nedráždím a aplikuji Tea Tree Water. Jednou za 3 dny zhruba přijde řada na peeling. V tom případě vynechávám jakékoliv jiné čištění a vystačím si s peelingem. Aktuálně mám v koupelně grepový od Neutrogeny (cena cca něco přeš 150 Kč). Je jemný a určený na denní použití, ale to se mi zdá moc často. Po peelingu nebo Aqua Marině přichází za řadu maska. Teď používám Rudolpha od Lush (recenze zde), protože už je třeba akutně spotřebovat, ale samozřejmě stačí i jiná maska podle typu pleti. Není nutné ji používat tak často, ale Aqua Marina mou pleť poměrně vysušuje a peeling ji naopak na masku krásně připraví. Jako poslední krok, pokud nepoužiji výživnou masku, aplikuji Noční krém Aknestop od Ryoru (109 Kč).





To je asi tak vše. Takhle to vypadá, že je toho hodně, ale nedělám všechno denně. Postupně se na blogu budou objevovat recenze na jednotlivé výrobky, tak se dozvíte víc. Pokud by Vás něco extra zajímalo, ptejte se v komentářích :) Doufám, že článek alespoň někomu pomůže :)



5 komentářů:

  1. Hezký článek, líbí se mi, že jsi to popsala tak podrobně a pečlivě :-) Jaký je ten krém Enzymion? Opravdu matuje a je vhodný na mastnější pleť? Já co jsem tak zkoušela vzorky krémů od Lush, tak mi přišly všechny hrozně mastné :-/ Vůbec se nevsakovaly, jen prostě zůstaly na tom obličeji tak ležet a mě to dost štvalo, vadí mi mastné krémy. Podívám se po řadě Aknestop od Ryoru, děkuji za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za chválu :) No upřímně až tak zázračný není, podle mě co se týče zmatnění, rozdíl nevidím. Ale líbí se mi na něm, že mi do večera nevyskáčou pupínky, což se mi zatím u většiny krémů stávalo, takže se nebojím ho mít na obličeji celý den. Jinak pleť je po něm taková zvláštní....prostě prst ti po tváři jen tak nesklouzne, ale lehce se zadrhává.....nevím jak to popsat. Skoro až budí zdání, že vysušuje, ale není to tak. Já si ho ani neplánovala koupit, ale když jsem viděla, kolik tam stojí jiné krémy, sáhla jsem po Enzymionu. Každopádně o něm napíšu článek časem. A s Ryorem taky nespěchej, mam už skoro sepsaný článek, kde jim všechny výrobky z řady pěkně zdrbnu :D Ale to sérum a krém jsou fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, jasně, vím, jak to myslíš s tím zadrháváním. Tak se budu moc těšit na recenze! :-)

      Vymazat
  3. • Já mám čistící vodu od Garnieru - zelenou - je s výtažkem z bílých hroznů - hrozně hezky voní, hezky čistí pleť, nedráždí ji.
    • Krém na pleť používám noční - Hydrating night care - pro všechny typy pleti - taky krásně voní a je vhodný i na mou mastnou pleť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já měla od Garnieru hroznový odličovač očí a taky byl fajn, takže dík za tip, až něco spotřebuju, tak vodu vyzkouším :) A ten krém je taky od Garnieru?

      Vymazat