neděle 22. prosince 2013

Dvoufázová odličovací emulze Ryor

Krásný den :)
Po nekonečně dlouhé době mi došel odličovač očí Garnier, takže jsem konečně začala používat tuto emulzi. Mám ji doma už snad od července, protože jsem nepředpokládala tak dlouhou životnost předchozího odličovače :D Už jsem se na vyzkoušení hrozně těšila a jsem ráda, že konečně mohu nabídnout hodnocení.

Vzhled
Obal je klasický ryorácký a moc se mi líbí. Mám ráda jejich jednoduchost a květinové motivy evokující přírodu. Samotná emulze je dvoubarevná. spodní část je zelená a vrchní taková bílá, lehce našlehaná, trochu jako mléko.



Vůně
Emulze je neparfemovaná, aby byla citlivá především k očím. Mám ráda jemné vůně, ale chápu, že u odličovače by to nebylo ideální.

Konzistence
Po protřepání lahvičky se obě složky spojí a vznikne mléčně zbarvená voda s jemným zeleným nádechem. Obsahuje olej, takže po pleti lehce klouže.



Použití
Po promísení složek nakapu na vatový tamponek, chvilku přidržím na oku a setřu líčení. Čekala jsem, že mě dokonale zbaví všech vrstev, ale třeba Rocket od Maybelline nezvládá moc dobře (tedy spíše stejně, jako tne předchozí od Garnier). A velký oříšek pro něj byla tužka od Essence, kterou nevím proč, zatím moc nezvládl žádný odličovač. Jinak se téměř nelíčím a sem tam trochu korektoru a pudr zvládne snad každý odličovač.



Výsledky
Nakonec vše odlíčí, i když něco mu trvá trochu déle. Někdo by mohl mít problém s obsaženým olejem, ale mně to teď na zimu, když mám i sušší pleť, docela vyhovuje. Navíc stejně po použití emulze opláchnu obličej vodou a použiji pleťovou vodu. Tím se zbavím mastnoty, ale při tom je pleť stále vyživená a nešupinkuje, jako se mi to občas stávalo po odličovači očí od Garnier. Každopádně jsem zvědavá, co udělá třeba na jaře. Jestli mi ta mastnota nezačne moc vadit. Pokud žádný problém nenastane, určitě si ji pořídím za těch 114 Kč zas.

3 komentáře:

  1. Také mi přišel fajn, byl jemný a příjemný, ale trošku mi vadil ten olej. Hlavně na oči, měla jsem pak trochu zamlžené vidění. I když nebylo to nic tragického, co by nespravilo přetření víček pleťovou vodou :-) Pro mě byl lepší než micelárky....

    OdpovědětVymazat
  2. To jo, zamlžení mě trochu trápí taky, ale ta pleťovka to spraví :) Já k micelárkám nějak furt nenašla cestu. Sice je fajn, co všechno zvládnou v jednom kroku, ale já radši nejdřív odlíčím a pak vyčistím. S micelárkou mam pocit, jako když si rozpatlávám po obličeji líčení :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani tak nemám problém s odlíčením micelárkami, ale vadí mi, jak jsem pak ulepená a taková omatlaná... přijde mi, že i celkem vysušujou. Mám drahý i levný a je to na jedno brdo.

      Vymazat