sobota 4. července 2015

Spotřebováno za červen 2015

Hezký horký večer :) Dnes jsem tu se spotřebovanými produkty za minulý měsíc. Se spotřebou jsem dost spokojená, na moje poměry je to nadprůměr :D


Ale je to samozřejmě spíš náhoda, že se to všechno takhle sešlo, takže příští měsíc bude nejspíš slabší. Nehledě na to, že v létě kromě sprcháčů, antiperspirantů a šamponu tolik kosmetiky nepoužívám.


Antiperspiranty Dove jsou moje stálice a parfemace Original je moje nejmilovanější. Okurka se mi taky líbila, byla lehká a svěží, perfektní na jaro a léto. Bohužel právě okurka mi dělala bílé fleky (už na podpaží hned po aplikaci, nejen na oblečení). Možná jen vadný kus, nevím, ale dost mě to štvalo. Jinak si určitě Dove budu kupovat i nadále.


Další dvě platíčka vitaminů na vlasy z DM. Nemůžu vyloženě říct, že by zázračně pomohly, ale když se hodně zamyslím, možná mi trochu poporostly vlasy, pokud to není tím, že v létě rostou většinou rychleji...

Šampon  od Ryoru byl příjemný, Vlasy hezky umyl, nevysušoval, nezatěžoval a hezky voněl po bylinkách. Ale za cenu kolem 90 Kč to zázrak nebyl a určitě se šampon s takovými účinky dá sehnat levněji.

Masku na vlasy od Alverde si podruhé už nejspíš nepořídím. Sice jsem ve všech článcích, kde jsem ji zmínila, psala, že po ní mám fajn pocit vnitřní výživy bez zatížení, ale nakonec jsem se rozhodla, že mi za to nestojí. Byla jsem hodně líná ji používat pro její neslizkou konzistenci a ani jsem nedokázala odhadnout dobu vymývání. Jsem zkrátka dost líná a pokud se mi něco používat nechce, nestojí mi to za to. Ale určitě si od Alverde ještě něco na vlasy pořídím.


Ústní voda Listerine je moje stálice. Sice mě šíleně štípe, ale dá se ředit v poměru 1:1 (na obale píší, že ne, ale zubařka říkala, že klidně) a pak už je to v pohodě. Sice je na mě chuťově moc sladká, ale zatím jsem nebyla schopná si pořídit zelenou Odolku, kterou mi jedna z vás doporučovala. Pokud mi Odol nebude vyhovovat víc, určitě se k Listerine vrátím.

Zázračný kelímek od Oriflame jsem spotřebovávala fakt dlouho. Mandlová parfemace se mi líbila ze všech nejvíc, ale balení v kelímku moc nefandím. Používala jsem ho několikrát denně a pak se mi už zdálo, že moje rty spíš vysušuje než hydratuje. Při střídání balzámů to ale bylo v pohodě. Každopádně kelímek mi nikdy zázračný nepřišel a další už si nekoupím.

Ačkoliv si časopisy nekupuju, Žena a život mě zaujala jen kvůli této miniatuře micelárky od Yves Rocher. Dlouho jsem ji na stránkách značky hledala a nakonec jsem ji našla. Je z kategorie péče s výtažky ze 3 čajů a stojí tři stovky. To bych za ní nedala, ale se slevovými kupony to už ujde. Micelárka je na pleti hodně příjemná a mám pocit, že mě hezky probudí a osvěží. Bohužel odličovací schopnosti nic moc. Korektor a pudr zvládá, s řasenkou je to horší, ale oranžovou Rimmelku dá taky. Jen je blbé, když se řasenka rozpatlá pod očima, z kůže ji micelárka dostává těžko. Voděodolnou řasenku nezvládne ani omylem. Ale i přes její nedokonalé odličovací schopnosti jsem ji používala ráda a koupím si plné balení už jen kvůli tomu fajn pocitu na obličeji :) Málem bych zapomněla na vůni, je příjemná, svěží, rostlinná, takže ideální na ranní dočištění, kdy nemusím nic odličovat.

Sudocrem jsem si kdysi koupila na základě nějaké recenze na pupínky. Díky mastnotě urychloval hojení stroupků a taky jsem ho měla 2x na tvářích, když jsem měla podrážděnou pokožku. Jenže složení s ropou je fuj a pleti by to rozhodně dlouhodobě neprospělo, nehledě na to, že by se sice jeden stroupek zahojil, ale kolem bych měla další tři pupínky. Jenže jako šetřivý člověk jsem kelímek nevyhodila, ale domazala ho na ruce a nohy. Hydratace v podstatě žádná (možná i malinko vysušoval) plus ráno jsem drhla bílé zbytky kolem nehtů, ale mám dobrý šetřivý pocit.

Tamponky od Ebelin mám ráda a kupuji si je často, takže myslím, že není co dodat :D



Sprcháče si kupuju většinou od Baley nebo od Radoxu, protože mi na mou nenáročnou pokožku stačí, mají hezké obaly, vůně a v případě Baley i spousty lákavých limitek. Jednou jsem ale udělala výjimku a pořídila si tento od YR. Parfemaci mi doporučila prodavačka, že je hodně oblíbená. Sprcháč byl krásně krémový a nevysušoval, ale zas bych neřekla, že vyloženě hydratoval. Dobře pěnil a stačilo ho malinko, ale přesto se cenově podle mě dvěma výše zmíněným nevyrovná. Vůně se mi líbila, byla to taková lehká pudrová s trochou květin, ale není to úplně můj styl, příště bych radši nějaké ovoce.

Tělové mléko od Dermacolu bylo příjemné. Nevím, jak by stačilo na suchou pokožku, ale na mou normální bylo fajn. Vstřebávalo se dost rychle, takže ideální pro netrpělivce jako jsem já. Jen ta parfemace se mi moc nelíbila a ke konci už mi dost lezla na nervy. Příště bych si vybrala jinou.

Body smoothie od Baley byla limitka snad dva roky zpátky. Někde jsem četla nadšenou recenzi, tak jsem hned naběhla do DM. Bylo to ještě v době, kdy jsem na pravidelné mazání kašlala a navíc to strašně lepilo. Nicméně jsem se rozhodla dát mu ještě jednu šanci a během měsíce jsem ho dodělala. Nakonec mi ani nepřišlo lepivé, jen chviličku po nanesení. Vůně byla božsky letní, zkrátka sladké mango s vanilkou. Ovšem jak už to u produkty této značky bývá. výživnost nic moc. Ale ani mi to nevadilo, nemám ráda, když se mi kůže dusí v takovém horku pod nánosy čehosi. Nicméně už si podobný typ produktu od Baley nekoupím.

A co vaše spotřeba za červen? :)

10 komentářů:

  1. Já mám naopak parfemaci limetky a hroznů od Dermacolu moc ráda a asi mi nikdy nezevšední. Každý máme jiné preference a to se mi na kosmetice mimo jiné líbí, že si každý může najít to, co nejvíce vyhovuje jeho potřebám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto miluju, že Dermacol dělá tolik vůní :) Tahle řada Aroma Ritual se vážně povedla :)

      Vymazat
  2. Tyto články mám stejnak moc ráda. Pěkný článek a i produkty.
    Zvu tě na můj blog.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Spotřebováno mám taky nejradši. Nejradši ho píšu i čtu na jiných blozích :)

      Vymazat
  3. Tu malou micelárku jsem taky spotřebovala a mám úplně ten stejný názor jako ty, řasenku mi sundá, ale rozpatlá se mi pod očima a zůstanou mi tam černé velké fleky, které s ní nemůžu dostat dolů. Ale na té pleti byla dost příjemná. Sprcháč s hroznem jsem měla taky a byl super :). Ústní vodu Odol zelenou jsem měla a je super, já si teď zase chci koupit tu oranžovou Elmex.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se ta oranžová Rimmelka zas tolik nerozpatlá, takže fleky nejsou nijak hrozné, ale já je prostě vidím. Ale opravdu mi byla micelárka tak příjemná, že jí to neodličování odpustím a koupím si ji. Aha, takže jsi to byla Ty, kdo mi doporučoval Odol, zrovna jedu nakupovat, tak zajdu i do drogerie :)

      Vymazat
  4. tento šampon od Ryoru jsem měla a moc hezky voněl, ale kromě toho, že vlasy umyl, nic nedělal,
    nevyživoval je ani nedodal objem, takže za tu cenu trochu zbytečný no :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně navíc přišlo, že docela rychle ubýval a jako by trochu míň pěnil :( I když možná to bylo jen tím, jak byla tuba průhledná.

      Vymazat
  5. Ten Sudocrem si teda používala totálne mimo návod a všetkých odporúčani. :-) Ja si ho dávam vyslovene iba na vyrážku, prípadne na nejaké podráždenia. Určite by som si ho nedávala na celú tvár. Napriek tomu, že si dávam pozor na zloženie výrobkov a uprednostňujem prírodnú kozmetiku, spracovanú ropu v kozmetike nepovažujem na problém. Problémom sú skor hliník, parabény a iné im podobné nemilé látky.
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to nijak nehrotím, a když mi daná věc vyhovuje, klidně si na sebe napatlám i chemii :D Ale upřednostním přírodu :)

      Vymazat