čtvrtek 26. března 2015

Micelárka Loréal

Hezký den! Dneska bych vám chtěla napsat pár slov o micelárce od Loréalu. Samozřejmě už existuje aspoň tuna recenzí, ale i tak se s vámi chci podělit o svůj názor, vzhledem k tomu, že se pomalu, ale jistě, blížím ke dnu, a obal se objeví v dubnovém Spotřebováno.

Ačkoliv jsem vždycky tvrdila, že na micelárky ujetá nejsem, nejspíš to budu muset přehodnotit. Pár jsem jich už zkusila a další dvě na mě čekají v zásobách. Líbí se mi na nich, že jsou absolutně nemastné a univerzální. Tuhle jsem kupovala někdy v červenci ve slevě za 99 Kč.



Obal je plastový, ale přesto vypadá fakt pěkně, plus je průhledný, což je praktické. Navíc jak je známo, růžová se hodí ke všemu :D Samozřejmě ocením i nepřeplácanost a uzávěr, který drží, ale nehty neláme.

Micelárka je neparfémovaná. Trochu z ní cítím takové to, že je to něco chemického, ale nic hrozného to není, po nanesení na tamponek už necítím nic.

Výrobce slibuje jako vždy hory doly. Odlíčení je jasné, k tomu se vyjádřím později. Uzavírání pórů a redukci nečistot jsem nezaznamenala. Ale to ještě nic neznamená, na mou pleť prostě micelárka nestačí a potřebuji čistící gel a tonikum. Zlepšení tónu pleti jsem si taky nevšimla a zklidnění pokožky rovněž ne. Ale je fakt, že na pleti neštípe a to je taky fajn. Bohužel mám nutkání ji občas z obličeje oplachovat a někdy to tak skutečně dělám. Zkrátka se bojím mít na pleti jen tak něco.



A teď už k tomu hlavnímu, a to jsou odličovací schopnosti. Co používám tuhle micelárku, make up jsem na pleti neměla, tak mohu hodnotit jen BB, korektor a pudr. S těmi si poradí celkem dobře. Ale pokud to mám srovnat s růžovou Biodermou, tady nemám pocit perfektního odlíčení jedním tahem a raději použiji tamponky dva. Oči zvládne odlíčit taky obstojně. Momentálně mám na střídačku odličovač speciálně na oči od Rimmelu (recenze bude brzo) a musím uznat, že micelárka je mnohem lepší. Voděodolné líčení nepoužívám, plus používám jen řasenku, linky, někdy stíny, a na to je fajn. Na oči spotřebuji tamponky dva. Řeším to tak, že tamponkem vezmu nejdřív pleť, pak oči a druhým tamponkem totéž zopakuji a mám odlíčeno. Je ale třeba skutečně nespěchat, jinak občas najdu zbytky linky (ty od Essence drží jak přibité) a výjimečně se mi stane, že po sprše objevím malinko řasenky pod očima. Jako plus musím uvést, že pokud si oči micelárkou vyloženě nevyplavím, neštípe ani nedráždí. A i u toho vyplavení je otázka, jestli to štípání není způsobeno spíš řasenkou.

Celkově to mohu shrnout, že je micelárka docela fajn. Odlíčí, neštípe, nelepí a ani po ní nemám víc pupínků. Na čištění jako takové mi nestačí, ale to je u mě normální. Už víckrát jsem četla, že rychle ubývá a cenově se vyplatí mnohem lépe Garnier. To posoudit nemohu, protože ten jsem ještě nezkoušela, ale nepřijde mi, že by micelárka mizela nepřiměřeně rychle.



A jestli bych si koupila další balení? Nejspíš ne, protože za mě je to průměr. Horší než Bioderma, lepší než Bourjois. Po Biodermě jsem měla na pleti lepší pocit, ale nedokážu to popsat. Něco jako že Bioderma se vsákne nebo odpaří a nezůstává na pleti vlhkost. Jsem zvědavá, jak mi sednou micelárky, co čekají ve skříni (YR a La Roche Posay) a pak si případně pořídím tu slavnou od Garnier.

Zkoušely jste už tuhle micelárku?

6 komentářů:

  1. Tuto micelárku znám, kupuji si ji opakovaně a jsem s ní moc spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo ví, možná se k ní vrátím i já, až u ostatních posoudím poměr cena x výkon.

      Vymazat
  2. zkoušela a byla moc fajn, vyhovovala mi ... naopak ta slavná od Garnier mě spíš zklamala,
    měla jsem po ní takový ulepený pocit na pleti a makeup moc neodlíčila :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi mě docela odradila. Nesnáším ulepený pocit. A to neodličování taky naštve.

      Vymazat
  3. Tuhle jsem nezkoušela, já jsem zkoušela zatím jen micelárku od Nivei (už jsem měla 3 balení, za mě naprosto skvělá), pak od Mixy (ta skvěle odlíčila, ale měla jsem po ní sušší oči) a od Eucerinu (taky super). Ráda bych teď vyzkoušela tu velkou od Garnieru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z těchto jsem žádnou nezkoušela, ale Nivea zní dobře :) A u té Mixy bych teda nečekala, že bude vysušovat. Od Eucerinu jsem kdysi měla nějakou vodu s kyselinou mléčnou a vůbec mě nezaujala, takže jsem tu značku začala ignorovat (ale asi je čas to změnit) :)

      Vymazat