čtvrtek 4. září 2014

Spotřebováno za srpen

Hezké čtvrteční odpoledne :) Vím, že už zase pár dnů ze září uběhlo, ale nějak jsem se k tomuhle typu článku nebyla schopná dostat. Jak bylo mizerné počasí, tak byly fotky dost tmavé a navíc internet byl ochotný spolupracovat jen ráno a odpoledne/večer nikoliv. 

Nejdřív klasicky celá sestava pěkně pohromadě :) Vím, je toho zas málo, ale přes léto se mi vůbec nedařilo, když jsem moc nepobývala doma. 


Začnu u věcí na obličej, kterých se mi tentokrát sešlo překvapivě hodně.


Vzoreček makeupu od Max Factor jsem našla v nějakém časopise. Makeup byl fajn a na jaře jsem si ho koupila v plném balení. O recenzi vás určitě neochudím, jen jsem zatím byla moc líná :D Pytlíček vyhazuji až teď, protože se mi někam zatoulal v koupelně. To samé bych moc ráda napsala i o makeupu od Rimmelu. Bohužel nemůžu, protože jsem ho ani nezkusila. A proč? Šíleně tmavý a oranžový odstín. Copak ti lidé nepřemýšlí? Neznám nikoho v ČR, komu by takový odstín sedl. Vlastně si nedokážu představit nikoho na světě, kdo by měl oranžový obličej... No co, jejich škoda, třeba by byl makeup fajn a já bych si koupila plné balení. Odličovací tamponky kupuji vždy více méně náhodně nebo ve slevách. Tyhle špatné nebyly. Mám ráda, když jdou od sebe strany oddělit, protože třeba na přejetí pleti tonikem nepotřebuji takovou vrstvu. Tyhle šly oddělit dobře, ale růžová strana málo sála.


Peeling od Neutrogeny jsem měla taky šíleně dlouho. Stačí ho totiž malé množství a ještě jsem ho střídala s jinými peelingy. Zrníčka byla hrubá tak akorát. Nesedřela jsem si kůži, ale cítit tam byla. Takže ideální na použití 2x týdně. Bohužel mi nevyhovovala krémová konzistence. Sice se obličej nevysušoval, ale zas jsem i po opláchnutí měla pocit, že něco na obličeji zůstalo. Jinak průměrný peeling. Zázraky se nekonaly, černých teček ani pupínků mě nezbavil. Podruhé bych do něj nešla. Modrá šmoulí maska byla většinou hrozně vychvalována. Mně zázračná nepřišla. Určitě lepší nějaká maska než žádná, ale obličej do hloubky určitě nevyčistí. Pokožka mi po ní mírně zčervenala, ale nic, co by za pár minut nezmizelo. Výhodou je mega balení, takže vydrží dlouho. Já ji nanášela i na dekolt, jinak bych ji snad nikdy nedodělala. Určitě existují i lepší masky, i když třeba ne takhle super modré :D


Tonikum Garnier Pure Active je fakt brutální. Alkoholový drsňák. Měla jsem ho už zbytek, tak jsem se hecla a dovyplácala ho. V rankách šíleně štípe a k pleti je hrooozně agresivní. Borůvkový extrakt určený na hojení už to nezachrání. Samozřejmě, kdyby mě tohle zbavilo pupínků, klidně bych to snesla a obličej pak víc krémovala. Ale nezdá se mi, že účinkuje do hloubky. Určitě bych si ho podruhé nekoupila. To tonikum se zinkem je taky poměrně agresivní. Ale vidím u něj výsledky. Už mám třetí balení a určitě není moje poslední. Podle stavu pleti ho používám většinou jen večer a následně obličej krémuji. Obličej zmatní, vyčistí a v rankách neštípe tak šíleně jako první zmíněné. Micelárka Bioderma Hydrabio je podle mě průměr. Odlíčí, ale mně na vyčištění nestačí (jako žádná micelárka). Navíc svěží vůně je po čase dost otravná a pronikavá. Na pleti je mi rozhodně příjemnější Sensibio. Do plného balení bych tedy nešla.


Tenhle odpadek je původně mýdlo Fresh Farmacy od Lush určené na čištění problematické pleti. Stojí cca 200 kč. Měla jsem ho doma šíleně dlouho a dovolím si ten luxus, že ho vyhodím. Zanechává na pleti klasický mýdlový pocit a vysušuje. Bohužel to pleť ještě víc rozdráždí a pupínky se na ústup rozhodně nedají. Navíc jako "bonus" se vám při použití vysuší samozřejmě i ruce.


Bohužel se loučím i se svou milovanou maskou na vlasy Loréal Absolut Repair. Byla hodně hutná a měla podivnou vůni. Nevadila mi, ale na zadek jsem si z ní nesedla. Trochu bylinkovo květinová, ale jakoby s máslovou těžkostí. Neumím to lépe popsat. Ovšem fungovala božsky. Nechávala jsem ji působit minimálně tři minuty a vlasy po ní byly krásně hladké. Zatím nejlepší maska, co jsem měla. Bohužel ji seženete jen na internetu nebo u kadeřníka a stojí hodně, cca 400 Kč. Klidně bych si ji koupila zas, ale chci zkusit i něco jiného a ideálně levnějšího :D


Z patlání na tělo taky žádná velká spotřeba. Tělové mléko Balea mě nenadchlo. Vonělo jako vaječný koňak, i když je to ta jejich klasická vůně kokos a tiare. Po čase mě tohle aroma začalo štvát. Navíc po rozetření vznikla olejová vrstva, která se šíleně dlouho vstřebávala, ale výživa nic moc. Spíš jen tak jako že na povrchu pokožky něco máte. To krém na ruce Vegalona byl lepší. Seženete ho do třiceti korun (já ho dostala, něčemu tak levnému bych nevěřila). Olivy nejím, ale vůně nebyla špatná, i když dost výrazná. Opět nemůžu říct, že by šlo o zázrak, hydratace byla taky spíš povrchová, ale za tu cenu je určitě super do kabelky.

A něco na přečtení, děvčata... :D Tedy o sebe se nebojím, líčím se minimálně. Jen občas vytáhnu nějakou výraznější rtěnku, ale oči nechávám jen s řasenkou, občas použiju tužku nebo světlý stín. Ovšem co tak pozoruji, někdo by si to měl přečíst hned několikrát. Bohužel, takové slečny asi na blogy nechodí... :D

http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/346698-zeny-se-prilis-lici-tvrdi-muzi.html

A jaká je vaše spotřeba za srpen?

8 komentářů:

  1. Nááhodou, je toho hodně :-)
    A s tím líčením - do školy chodím jen s make-upem a ten bych nenosila nebýt mé problematické pleti. Když se chci vyfiknout, tak si dám řasenku a rtěnku. A když jdu někam večer, tak přihodím i stíny, tak snad to se mnou nebude tak hrozné. Ale je pravda, že můj přítel má nejradši, když jsem nalíčená minimálně, ale bohužel, toho make-upu se prostě zatím vzdát nemůžu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych nejradši líčila jen oči a rty, ale většinou taky potřebuji minimálně BB, popřípadě korektor a někdy i makeup. Jinak pro dobrý pocit potřebuji řasenku, protože mám řasy docela krátké a nevýrazné. Ale málokdy se mi stává, že bych měla řasenku, tužku, stíny, tvářenku, rtěnku i zvýrazněné obočí :D Sice u všeho používám normální odstíny i intenzitu, ale stejně si pak připadám jak frajerka, že jsem se jednou pořádně nalíčila :D A zatím mi nikdo neřekl, že jsem to přehnala, tak to snad bude ok :)

      Vymazat
  2. Hezká spotřeba :-)
    Mně ta šmoulí maska vyhovuje nejvíc ze všech od Freemana, ale zázračná mi taky nepřijde :-D Měla jsem určitě i lepší. Fresh Farmacy mám doma asi 2 roky a zatím nepoužité, už bych s tím měla něco dělat, sakra :-D
    No a Whipped creme jsem si na základě vzorečku koupila taky v plném balení, jen ten ODSTÍÍÍN... Škoda, že se u nás neprodává č. 45, ten by mi sednul určitě líp než č. 50, který mám. A oranžády od Rimmelu nekomentuji! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď testuji jahodovou a ještě mám v zásobě citronovou a avokádovou :D Ale teda ani ta jahodová není nic extra, přijde mi skoro stejná jak modrá. FF načni, jsem zvědavá, co na to řekneš :D I když samozřejmě Ti nepřeji, abys ho taky vyhazovala :D A u makeupu taky souhlasím s odstínem. Takhle v létě, když jsem opálená, se to dá, ale v zimě to bude horší :( V obchodě mi přišly všechny odstíny stejné (stejně tmavé).

      Vymazat
    2. Mně ta jahodová vysušila hrozně obličej, avokádová nic nedělala a citronovou jsem ještě neměla :-) Jako ono je aspoň fajn, že ten Whipped creme není oranžovej, že :-D Ani extra tmavej mi nepřijde, ale má takovej zvláštní podtón...

      Vymazat
    3. Já teď řeším dilema, jestli se soustředit jenom na jahodovou nebo k ní načnout ještě další :D Asi nakonec neodolám, protože používat furt jednu masku je pro mě nuda, hlavně když je tak velká :D Makeup zas tak posoudit neumím, protože jsem jich za život moc nepoužívala :D Ale máš pravdu, je zvláštní.

      Vymazat
  3. Tolik věcí bych snad nikdy nespotřebovala:D Tonikum od garnieru jsem měla už párkrát a byla jsem s ním moc spokojkená!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to spíš vždycky o náhodě, kolik se toho sejde :D Někdy mi dojdou 3 šampony najednou, někdy žádný atd :D Ale musím trochu zamakat na dekorativce :D Jsem ráda, že tonikum vyhovovalo i někomu dalšímu :) Myslím, že jsem na něj zatím nečetla snad jedinou recenzi.

      Vymazat