úterý 16. září 2014

Silver od Loréalu

Hezké úterý :) Dneska jsem se konečně dostala k recenzi, kterou plánuji už dlouho. Bohužel jsem si pořád nebyla schopná udělat názor. Sepisuji to tedy s tím, že jsem v neděli spotřebovala poslední zbyteček.



Zkoušela jsem už silver od Swiss O Parr, ale ten mi vlasy šíleně vysušoval a ani se mi nezdálo, že by melíry nějak prosvětlil. Jistě, lepší něco než nic, ale tak ohromující výsledek nepřinesl, abych si nechala ničit vlasy. Jako další následovalo testování Schaumy. Ta sice nevysušovala, ale taky jsem nezaregistrovala šokující zesvětlení. Vlasy udržela nežluté, ale když jsem jednou měla už od učňů melír žlutější, tak se mi nepovedlo ho zesvětlit na správný odstín.

Loréal jsem si koupila za nějakých 250 Kč u kadeřnice, když jsem od ní odcházela po posledním zásahu (tmavě hnědý přeliv a pár melírů ve vrchních partiích hlavy). Investice to byla poměrně zbytečná, protože to bylo někdy koncem května a už v tu dobu jsem věděla, že další melíry nechci. Ale nechala jsem se ukecat a výsledkem jsem byla tak nadšená, že jsem si koupila i silver. Samozřejmě nadšení mě přešlo hned při prvním domácím mytí, kdy se opět projevilo příšerné zacuchání spojené se zničenými vlasy.

První zmíněný šampon poputuje o dům dál k nějaké blondýně, která nemá vlasy zničené, druhý poputuje pryč také, popřípadě ho doplácám na tmavé vlasy (ty totiž silver nijak neovlivní, i když jsem četla, že z tmavých vlasů by měl dostávat pryč nazrzlý nádech). Loréal by mi bylo líto vzhledem k ceně poslat dál, takže jsem ho usilovně používala sama. A jak uspěl mezi podstatně levnější konkurencí? 

Jako první zhodnotím, jako již tradičně, obal. Docela se mi líbí. Je jednoduchý, stříbrná barva koresponduje s využitím. Lahev je kvalitní, víčko drží. Nápisy jsou jednoduché a funkční, žádná přezdobenost.

Vzhled samotného šamponu asi nikoho nepřekvapí. Je temně fialový, jako většina silverů. Právě ty fialové pigmenty pohlcují nežádoucí žluté tóny. Konzistencí je trochu řidší, rozhodně ne gelový, ale pracuje se s ním dobře.



Šampon voní hrozně pěkně. Je to taková ta typická kadeřnická vůně, neutrální, jemná, ale při tom úžasná. Používám ho tak jednou do týdne, podle nálady. Teoreticky by se měly samozřejmě vlasy měly šamponovat 2x, z toho podruhé silverem. Ale na to jsem líná, takže mi stačí jen silver, v případě větší mastnoty i 2x silver. Doba působení je individuální. Já oplachuji klidně hned, nevšimla jsem si, že by vlasy byly světlejší při delším působení. Ještě by bylo asi fajn zmínit, že mám po něm fialové nehty,stejně jako po jiných silverech. Do druhého dne je to už ok, ale je dobré na to myslet. Zkoušela jsem aplikaci v rukavicích, co jsem sebrala mamce z barvy na vlasy, ale nelíbilo se mi, že nemám v prstech takový cit.

Nejvíc vás asi zajímají účinky. Popravdě pořád nevím, co si mám o šamponu myslet. Moje poznatky jsou vesměs takové, že pokud vám kadeřnice zvrtá melír, ze žlutého jen pomocí šamponu platinově bílé vlasy nevykouzlíte. Ale pokud je už odbarvení samo o sobě pěkné, udržuje se poměrně snadno. Většina z vás asi zná Miu z Kissbooku a určitě si vybavíte i její mega článek o vlasech. Ne ten minulý z tohohle léta, ale ještě jeden z dřívějších. Ukazuje tam, jak se její vlasy mění mezi jednotlivým použitím silveru. U ní je rozdíl skutečně hodně patrný. Možná je to tím, že má své vlasy přírodně světlé a silverem je jen lehce tónuje nebo prostě účinky lépe vyniknou komplet na celé ploše hlavy.

U mě se to má asi tak, že jsem vlastně nic nevykoumala. Po každém umytí se pramínky rozsvítí, to je jasné a ani k tomu nepotřebuji silver. Zkrátka mastnota a špína vlasy "ztmavují", ale to není převratná informace. Určitě je lepší silverem vlasy občas promýt, tím se nic nezkazí. Ale nejsem si jistá, jestli je tenhle nějak extra za ty peníze. Účinky mi přišly stejné jako u Schaumy, akorát tenhle lépe voní. Po Schaumě jsem navíc měla pocit lepší hydratace/menšího vysušení. Myslím, že všechny silvery zmiňované v článku zabrání žloutnutí, ale o žádném nemůžu říct, že by byl nějaký převratný.

Zkrátka se vyplatí zkusit všechny možné varianty a vybrat, co bude pro vaše vlasy nejlepší :) Mě tohle naštěstí trápit nemusí, protože příští týden půjdu zpátky na tmavo :)

Máte zkušenosti s nějakým zmíněným silverem?

2 komentáře:

  1. Melíry nemám, takže nepotřebuji, ale pro ty, kteří mají určitě fajn :). Překvapila mě ta fialová barva :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barva by byla boží, kdyby neměla tak super schopnost barvit nehty :D Vždycky jsem musela přemýšlet, kdy si silver dám, abych další den nestrašila s rukama :D

      Vymazat