čtvrtek 11. září 2014

Ryor Pohár života s goji

Hezké čtvrteční dopoledne :) Včera jsem strávila "příjemných" pár hodin po vyšetřeních a zítra mě to čeká zas. Tak jsem si řekla, že by to chtělo nějaký "zdravotní článek". Protože přece jen makeup člověka nespasí a hlavní je, aby všechno uvnitř bylo ok. 

Pohár života jsem koupila v Zahradnictví Chládek na jaře, když tam probíhala nějaká speciální Ryor akce. Ale samozřejmě ho seženete i normálně na eshopu, v některých prodejnách s Ryorem, v lékárnách, zdravých výživách... Zaplatila jsem za něj 126 Kč, což je za trochu zrní pěkná pálka. Stály ty peníze za to?


Dostala jsem sice radu, že nejideálnější je směs míchat s klasickým musli nebo jen vločkami, ale to je v praxi dost neproveditelné. Směs se totiž musí nechat minimálně hodinu naboptnat ve vodě. Ráno opravdu nemám čas ani náladu hodinu čekat a při přípravě večer se do rána na povrchu udělá takový škraloup. Ne že by se to pak nedalo jíst, ale už to prostě není ono. Když mám tedy čas a chuť, dávám si trochu na dopolední svačinu. Většinou tak 4 lžičky, vody dávám přiměřeně. Radši víc než míň. Po hodině, přidám jogurt, když mám hodně náladu, tak i ovoce. Chuťově nemám problém. Kamarádka sice tvrdila, že je to hnus, ale mně to docela chutná. Jasně, čokoláda to není, ale je to pro mě lepší, jak například samotné ovesné vločky. Docela jsem se bála psyllia, protože to samotné nesnáším, ale pokud ke směsi nebudete moc čuchat, ani nepoznáte, že tam je. Výsledná chuť je sladká. Goji mi přijde docela bez chuti, ale mandle jsou fajn. 


Účinky by se mi líp posuzovaly, kdybych Pohár života jedla pravidelně (zdá se to jenom mně, nebo je ten název fakt divný?). Jenže ona by to byla při pravidelné konzumaci záležitost ani ne na měsíc a to je trochu drahá sranda. Ale určitě souhlasím, že většina lidí té vlákniny a dalších "nejedovatých" složek moc nesní, takže je fajn občas si dopomoct něčím takovým. Rozhodně je to zdravější, jak nějaké umělé prášky. Moje osobní pocity jsou takové, že napomáhá trávení (rozumíme si, že?). Zkrátka funguje tak, jak něco s vysokým obsahem vlákniny fungovat má. A s tím souvisí i pročišťování organismu a příjemný, jakoby odlehčený pocit.


Asi bych neměla problém jíst to denně, nebýt té ceny a hodiny boptnání. Určitě by se dalo koupit si všechny složky zvlášť a v libovolném poměru je podle chuti namíchat a byl by toho celý pytel za zlomek ceny. Jsem sice poměrně líná, ale docela nad tím uvažuji. Naproti baráku nám místo trafiky (ta se mimochodem taky hodila) vyrostla zdravá výživa, takže sehnat suroviny by asi nebyl takový problém. Po bližším prozkoumání se dá totiž zjistit, že ve složení není nic převratného a vše se dá v pohodě sehnat.

Zkoušely jste nebo máte jinou oblíbenou směs nebo semínka? Popřípadě nejíte nic speciálního a dáváte přednost ovoci a zelenině v mega množství?

2 komentáře:

  1. Vypadá to váážně zajímavě :-D Asi si to zkusím poskládat doma sama, protože ty ingredience, jak píšeš, jdou snadno sehnat :-) Psyllium ze srdce nesnáším, blé, ale pomáhá, to se musí nechat :-)
    Já začala jíst ovesnou kaši... no, teda spíš overnight oats, takže kaše to zrovna není a zvykám si, no :-D Ale ze všeho nejradši mám ovoce a zeleninu, nebo nějaká semínka na zobání :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pak se pochlub, jak to chutnalo :) Já bych se někdy cpala ovocem a zeleninou furt, ale někdy mě to vůbec nebaví :D Hlavně v zimě na to nemám ani chuť. A na nějaká semínka si většinou ani nevzpomenu :D

      Vymazat