pátek 26. září 2014

Fotokoktej z poslední doby

Ahoj :) Je tu konečně pátek, takže víkend před námi. Pro mě teda ne moc sladká představa, protože ho strávím u babičky (jak už vám asi došlo, nejezdím tam úplně ráda) a v pondělí začíná škola. Nicméně posledních pár dnů jsem si fakt užila. Ve středu jsem přespávala u sestřenky na koleji, takže byla dámská jízda s filmy a vínem. Ve čtvrtek jsem vyrazila nakupovat a z úlovku jsem nadšená :) Ale více už ve fotkách :)


Začnu trochu starší fotkou, minimálně 14 dnů zpátky, to ještě bylo hezky a celkem teplo. Jistě poznáváte růžovou zahradu na Petříně. Zašla jsem tam s kamarádkou, když jsme si zaplavaly na Strahově. Mimochodem dnes jsem byla plavat na Strahově zas. Pro studenty hodina za 69 Kč. 


Divadlo Brodway, muzikál Mata Hari. Nebylo to špatné, ale ani žádný zázrak. Už jsem viděla i lepší. Měly jsme lístky na balkon, ale ku podivu vidět bylo dobře. A jestli dáte 300 nebo 700, to už si člověk rozmyslí dvakrát. 



Mamka mi koupila celozrnný chleba a musím říct, že nic moc. Nemám ráda, když mi leze zrní do zubů a jsem docela líná kousat :D A chuťově mě taky nezaujal. Radši mám různé vícezrnné pečivo, i když je samozřejmě dobarvené kdo ví čím.


Klasická snídaně. Vodu piji ke všemu, tak se nedivte. Domácí jablíčka je třeba více vykrájet, ale jsou bio :D Med je klasika, protože ráno potřebuji sladké.


Tentokrát avokádová pomazánka, někdy vám sem dám recept, ale ještě jsem nebyla schopná nafotit postup. 


Už jste někdy viděli šneka pít? Tohle je náš Samík (pro nebiology oblovka velká). Dostala jsem ho od jedné známé kdysi dávno, ani nevím, kolik mu je.


Jeden z mých kuchařských experimentů. Smetanová omáčka z pýchavky (jo, to je houba, nic úchylného). Jen pýchavka uvařená ve vodě s trochou soli, pepře a sladké papriky, pár proužků červené papriky, následně zalitá smetanou + kvalitní uzenina (táta by to bez masa nepozřel).


Moje nová láska - včerejší úlovek. Obchod Le Chaton prodává luxusní spodní prádlo a každý rok má 10 dnů slevy 50 procent. Obchod jsem neznala, až mi sestřenka ukázala svůj ulovený kousek. Samozřejmě hned včera jsem se tam rozjela, protože byla tahle akce poslední den. Prodavačky jsou super profesionálky. Od oka bezvadně odhadnou velikost košíčků a obejmutím hrudníku (zní to divně, ale popsat to neumím - nebojte, nebudou vás objímat jak stoletá babička) okamžitě trefí i správný obvod. Mám celkem běžnou velikost 70C, takže jsem vybírala z asi sedmi kousků. Bohužel mladší sestřenka má něco jako 80E a už nic nesehnala, Takže je lepší jít hned první den, kdy akce probíhá. Každopádně prodavačka dohlédne, aby velikost seděla a rozhodně nevychvaluje každý kousek, klidně upřímně řekne, že to prostě nesedí. Moje láska stála po slevě neuvěřitelných 1620 Kč. Což je asi tak o 1000 víc, než jsem ochotná za spodní prádlo dát. Ale fakt sedí a líbí se mi, takže myslím, že si tu radost ani nemusím vyčítat. Ale kalhotky bych si u nich nekoupila, protože ani po slevě nejdou pod 1000 Kč a to je už fakt moc.


Dnešní snídaně - jogurt, ovesné vločky a ostružiny.


A tady fotka celých vlasů. Fotila mě kamarádka před bazénem, nebyla jsem ani učesaná. Sama jsem se zděsila, jak je tu barva světlá. Doufám, že je to dost zkreslené, protože jinak by to znamenalo, že se přeliv vymývá hodně rychle. Ale podle pohledu do zrcadla mi to tak světlé fakt nepřijde.


To je pro dnešek vše, nic dalšího už jsem ve foťáku ani v mobilu nenašla. Jak jsem psala, na víkend jedu k babičce a pak je babička objednaná k doktorovi, takže jí vezeme k nám a zdrží se minimálně do středy. To bohužel znamená, že moc článků nebude. Babička mi totiž furt leze do pokoje a ptá se, co na tom počítači dělám, takže trávím radši čas venku nebo předstírám intenzivní studium. Dnes nebylo moc hezky na focení, takže jsem rychle udělala fotky dvou baleáckých produktů. Recenze si napíšu během dneška a minimálně jednu zveřejním už během víkendu. Jinak během týdne se můžete těšit na Spotřebováno a snad i na něco z dekorativky.

Co plánujete na víkend? :)

6 komentářů:

  1. Wow, ten slimák je zlatý :D prvý krát v živote vidím slimáka čo pije a je domáci maznáčik :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to slaďouš :D Akorát mu jen tak něco nechutná a pozná nekvalitní zeleninu, takže krmit ho je těžký :D

      Vymazat
  2. Moc hezký článek :-)
    Já ten slunečnicovej chleba miluju, chutná mi asi ze všech nejvíc :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? To se divím :D Kousací trauma mam ještě z doby nošení rovnátek, protože čistit to byla otrava, ale ta chuť mě prostě nebere :D

      Vymazat
  3. Určitě udělej ten recept na avokádovou pomazánku. Hodně jsem o ní slyšela, ale ještě jsem ji nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře :) Snad se tím pak někdo neotráví, vzhledem k tomu, že jsem si recept vymyslela sama :D

      Vymazat