neděle 14. září 2014

Do Manufaktury nejen pro kosmetiku

Hezké nedělní odpoledne :) Doufám, že využíváte hnusného počasí k domácí relaxaci :) Já jsem si ráno udělala čaj a hned mě napadlo, že o nákupu v Manufaktuře jsem se zmínila jen v rámci nákupních článků a chtěla bych to napravit. 

Čaje v tomto českém obchodě seženete krásně zabalené do kornoutů, takže se skvěle hodí i jako dárek. Pokud mě paměť neklame, jeden stojí 99 Kč. Jasně, nějaký obyč ze supermarketu je levnější, ale tyto jsou zas velmi kvalitní a k přípravě stačí použít minimum směsi. Navíc já čaj zas tak moc nepiju, takže spotřeba není moc velká. I složení je velmi příjemné a rozhodně se nemusíte bát nějaké chemie :)


Tento černý kořeněný se spíše hodí na období podzimu a zimy, protože voní skutečně jako Vánoce. Nedokážu přesně určit, co cítím nejvíc. Ale určitě dokážu ve složení identifikovat hřebíček a skořici. Prodavačka říkala, ať ho zkusím i s mlékem, ale k tomu jsem se ještě nedostala. Prostě na mléko v čaji musím mít tu správnou náladu :D


Jak vidíte, moc ho v kornoutu neubylo. Přece jen v létě na silný čaj nebyla tolik chuť. A já moc čaje nevypiju. Hlavně po černém totiž nespím, takže ho můžu maximálně ráno. Někdo holt potřebuje kafe, někoho nakopne i čaj :D Ale rozhodně tuto příchuť zkuste, krásně zahřeje už jenom svou vůní :) Samozřejmě netvrdím, že by nešel udělat doma. Suroviny nejsou nesehnatelné. Pepř mi tam přijde spíš na okrasu, protože že by byl nějaký štiplavý nebo výrazný, to říct nejde. 


Mojito verzi jsem pořídila už na jaře. Zelené čaje mám nejradši a mojito v podobě koktejlu miluji. Tedy ne že bych ho měla často, ale zdá se mi takové nejlehčí a není na něm co zkazit :D Navíc po zeleném čaji nemám problémy se spaním, takže ho můžu pít celý den. Mojito se hodí i vychladlé a pěkně osvěží. Naopak teplá varianta zahřeje, ale při tom je chuťově lehké.


Jediné, co mi tady vadí, jsou krystalky cukru. Chápu, že i v tom koktejlu je cukr, ale tady je dost zbytečný. Ne že by osladil čaj, tolik ho tam zas není. Spíš se mi zdá, že výslednou chuť trochu zjemňuje. Občas si dám tu práci a směs před zalitím přeberu, čistě pro pocit :D Nejsem totiž zvyklá si čaj sladit, takže mi tam cukr z principu vadí. Slyšela jsem i názor, že čaj chutná jak seno s citronem, ale většina lidí, kterým jsem dala ochutnat, si čaj chválila :) Tenhle si určitě někdy v budoucnu koupím zas, protože oproti černému má tu výhodu, že ho můžu pít pravidelně :)


Z Mojito řady v Manufaktuře seženete i sirup. Stojí šílených 139 Kč a bohužel na moc dlouho nevystačí. Chuťově je fajn. Možná trochu moc sladký. Ocenila bych víc příchuti a míň cukru. Ale já obecně moc sladké věci nemusím, pro většinu lidí to bude nejspíš ok. Fotka je starší (z nákupů), spotřebovala jsem ho už aspoň před měsícem. Co si pamatuji, tak složení bylo taky ok. Ale vzhledem k ceně už si ho nekoupím. To se dám radši na pěstování máty...

Teprv u psaní mi došlo, že krom pilníku na nehty od téhle značky nemám nic kosmetického :D Doporučíte mi něco?

A omlouvám se za fotky, ale v tomhle počasí se fotí hrozně mizerně :(

Máte zkušenosti s nápoji z Manufaktury?

6 komentářů:

  1. Asi prvý krát v živote som videla Mojito čaj :) musí byť skutočne úžasný :)

    OdpovědětVymazat
  2. Od Manufaktury jsem taky nikdy nic neměla :-D Čaje vypadají zajímavě a taky nemám ráda oslazený čaj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sestřenka si jako malá dávala do čaje minimálně 5 lžiček cukru :D To teprv člověka odnaučí sladit :D Ale myslím, že teď už ani ona nesladí :D

      Vymazat
  3. Oni mají i čaje? :-D Já tam teda byla asi třikrát, koukala jsem ale jen na kolekci s Krtečkem a nic jsem si nekoupila :-( Čaje kupuju v Oxalis a jednotlivé byliny od Dr. Popova :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají určitě ještě nějaký ovocný, ale ty já nemám ráda. Kolekci s Krtečkem jsem nějak nezaznamenala :( A přes bylinky je u nás mamka, ta pořád něco sbírá a suší. Ale já ty bylinkové čaje moc nemusím. Mám ještě trauma z dětství, kdy jsem musela při každé rýmičce pít neskutečné hnusy :D

      Vymazat