neděle 28. září 2014

Balea Suchý šampon

Pěknou neděli vám všem :) Na dnešek jsem sice článek neplánovala, ale mamka vzala babičku na výlet do centra, tak mám chvilku čas a klid na blog. Včera jsem byla plavat a dneska na procházce, takže jsem aspoň trochu kalorií spálila a nemusím si vyčítat to, že mě babička pořád něčím cpala :D Ale samozřejmě za všechny ty dobrůtky by to chtělo větší sportovní výkon :D

Dnes vám představím suchý šampon od značky Balea, který jsem si pořídila asi před měsícem a půl u babičky, když jsem byla líná mýt si furt vlasy. Nakonec jsem se stejně chodila skoro denně koupat, tak jsem ho nepotřebovala. Ale jednou jsem ho ze zvědavosti zkusila. Vlasy jsem neměla mastné, spíš jen tak upláclé po noci. Tenkrát mi šampon přišel fajn, protože vlasy hezky nadzvedl a vypadaly mnohem lépe. A jaký je můj názor po vícerém použití?

Začnu tradičně obalem. Jednoduchý, klasický a jak se říká, modrá je dobrá. Designový kousek to zrovna není, ale suchý šampon bych si stejně jako dekoraci nikde nevystavila.


To vůně už je podstatně důležitější. Zatím jsem zkusila ještě Syoss a Schaumu a oba voněly dost podobně (napsala bych i stejně, ale rozhodně je oba nemám pro porovnání po ruce a vzpomínkám úplně nevěřím). Aroma to nebylo úplně hrozné, ale citrusy ve mně evokují dezinfekci. To Balea voní úplně jinak. Cítím hlavně ovoce, ale možná by se tu našly i květiny. Zkrátka taková příjemně nepřehnaně sladká vůně výrazná tak akorát. Za aroma má u mě jedničku.

Ale nebudem si lhát, účinky jsou hlavní. Jak jsem napoprvé byla celkem spokojená, radost se rychle vytratila. Použila jsem ho asi tak 3x a pokaždé stejný výsledek. Měla jsem vlasy dost mastné, takže jsem je skutečně potřebovala odmastit. Aplikovala jsem ho přesně podle návodu, dokonce jsem pak vlasy i drhla ručníkem. (A to u Schaumy asi Syossu vůbec nebylo potřeba.)

Bohužel odmaštění se nekonalo a nebo bylo tak malé, že jsem ho nezaznamenala. A jako další mínus, šampon dělá příšerné bílé fleky. Absolutně mi nešel vyčesat a zanechával ten fuj práškový povlak.



Za sebe tedy bohužel doporučit nemůžu. Upřímně netuším, co s šamponem provedu, protože patlat si na hlavu něco, co dělá fleky a ještě to neodmašťuje, se mi moc nechce. Jo a málem bych zapomněla zmínit cenu. Stál nějakých 60 Kč, což je sice málo, ale výhoda v ceně není výhoda, když to nefunguje.

Asi ho budu stříkat na hlavu z velké dálky (snad to pomůže s fleky) na nepříliš mastné vlasy a budu doufat, že zase zafunguje jako tenkrát poprvé a aspoň nabudou vlasy na objemu. A samozřejmě si budu vyčítat, že jsem tenkrát ten regál obcházela a nekoupila ten Dove.

Jinak zítra mi začíná škola. Asi jsem se trochu přecenila. Sice začínám až ve dvě odpoledne, ale mám hned tři cvičení za sebou a končím někdy v 8, takže domů se dostanu nejdřív v 9. Tedy pokud někdo nevyměkne a nepustí nás dřív. Což ale od matikářky nečekám.... Mimochodem matika je pro mě horor a začala mě děsit i chemie, tak jsem zvědavá, Snad aspoň angličtina někde uprostřed bude v pohodě... :D Naštěstí v úterý bych snad mohla mít volno, když si nechám uznat jeden předmět, ale to předbíhám...

Minulý rok se mi to zdálo víc v pohodě, tentokrát mám takový ten zvláštní nepříjemný pocit. A to jsem si ještě někdy v poledne říkala, jak jsem si to hezky naplánovala a jak do školy skoro chodit nebudu :D No, pokud přežiju pondělek, budou všechny ostatní dny v pohodě :D A samozřejmě jsem hodně zvědavá i na spolužáky, doufám, že se sejde tak super parta, jako na mém minulém oboru :)

Tímto přeji všem, kdo jdou zítra poprvé do školy, případně i do prváku, hodně štěstí, pevné nervy a co nejvíc fajn lidí kolem :)

No a klasická otázka... Máte vyzkoušenou tuhle Baleu?

6 komentářů:

  1. Suchý šampon od Baley mám doma, ale zatím nepoužitý. Koupila jsem si ho víceméně ze zvědavosti a ještě nějak nebyla příležitost ho použít. Doufám, že na mně tak hrozně fungovat nebude :-D
    Držím palce ve škole, to zmákneš :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíš doufat, třeba mám jen vadný kus :D Děkuju :) Před chvilkou jsem zjistila, že nám změnili chemikáře a místo chlapa s vizáží sériového vraha to vypadá na drsnou blondýnu :D Nevim, co je horší, chlap se dá totiž aspoň líp ukecat :D Zlatě před rokem, to nás učil doktorand a říkali jsme mu Batman (podle obrázku na triku) a byl úplně v pohodě :D

      Vymazat
  2. Tenhle jsem nezkoušela, já jsem si koupila ten malej od Batiste v Douglasu třešňový a ten je super, akorát já prostě asi nějak na ty suchý šampony nejsem :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je používám taky výjimečně, maximálně jednou do měsíce. Na třešňový jsem taky koukala, ale nakonec mě zajala tropická varianta. Bohužel ještě čeká na vyzkoušení, protože se bojím, že bych se pak na Baleu ani nepodívala :D

      Vymazat
  3. Já ho mám doma koupený do zásoby až někdy pojedu na nějaký festival či tak něco, zatím jsem ho nepoužila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radši ho zkus doma, aby se Ti nestalo to, co mně. Přece jenom jít s bílym povlakem na hlavě mezi lidi je zážitek :D

      Vymazat