sobota 13. června 2015

Fotokoktejl

Hezké sobotní odpoledne :) Jak si užíváte letního počasí? Já jsem zůstala na víkend v Praze, abych se konečně mohla v klidu soustředit na učení a asi se brzo upeču. Po hoooodně dlouhé době tu je fotokoktejl. Některé fotky jsou i z dubna, ale to snad nevadí :)


Jídlo nesmí chybět. Tohle je můj nejnovější vynález :D Špízy bez špejle :D Nedávno jsme s partou u kamarádky dělali špízy a pak jsem je zkoušela připravit i doma, ale to napichování bylo otravné, tak jsem vymyslela metodu, kdy se dá jen maso, zelenina a žampiony na plech a je to. Je to relativně zdravé a hlavně lehké, takže se necítíte jak kámen po pozření svíčkové.


Občas si dělám mátový čaj ze sušené máty, kterou jsem si dovezla z Turecka. Sousedka má ale na zahradě čerstvou a podělila se o jednu rostlinku a je to lepší, jak sušená varianta. Sice je třeba víc lístků pro dosažení stejné chuti, ale nemá chybu :)


Ačkoliv pečivo skoro nejím, čerstvý chleba s máslem a vajíčkem je moje oblíbené jídlo. Vejce musí být samozřejmě domácí :)


Snažím se jíst zdravě, když mám víc času během zkouškového na přípravu jídla. Ráno nesmí chybět jogurt, ovoce a vločky.


Aloe nápoj jsem pořídila několikrát ve fitku, když byl za dvacku. Není to nic, co bych musela mít a doma bych ho nejspíš nepila, ale do školy byl fajn.


Řepu fakt nevyhledávám, ale v nabídce fitka to byla nejlepší alternativa, protože pomeranč nebo grep si můžu udělat doma. Jen ta cena je skutečně šílená, takže si radši zajdu přímo do Ugova baru pokaždé na něco jiného, než pít furt dokola řepu.


Kefírový dort není příliš fotogenický, ale je vážně výborný a zvládnou ho i jedinci mého typu, co neradi tráví čas v kuchyni.


Tohle je zdravější alternativa s vločkami místo piškotů a chia semínky, ale u normálních smrtelníků zas tolik oblíbená není, takže si jí dělám jen pro sebe :D Pokud byste chtěly recept, dejte vědět v komentářích :)


Když je teplo, dám si s chutí místo večeře jen salát :)


Těstoviny, niva a spousta zeleniny.


Když jsem o víkendu sama doma a nechce se mi vařit, krevety a zelenina to jistí.


Sezonu jahod si doma prodlužujeme co nejvíc, takže než uzrají na chalupě, kupujeme je skoro denně. Jím je s jogurtem denně k snídani a někdy i během dne :D


Když se doma nikomu nechce vařit, udělám houbovou omáčku a těstoviny: jen zmražené houby, smetana, tymián, sůl a pepř.


Třešně miluju, škoda, že nemáme nikde žádný strom, tak je musíme kupovat. Ale i to se vyplatí, jsou vážně výborné :)


Vlezla jsem do Tety pro antiperspirant a ulovila jsem i tyto sprcháče ve slevě. Spolu s Baleou používám Radox nejčastěji. Modrý voní jako pánský, ale nejspíš není, když byl v regálu u dámských. Vůně je to super na léto a jsem moc zvědavá, jaký bude vzhledem k obsahu soli. Grepový je taky moc super, určitě osvěží :)


Ačkoliv si časopisy nekupuji, protože úplně rostu z reklamy na každé druhé stránce a článcích, které jsou dokola o tom samém, neodolala jsem dárkům.


V Contours bylo na testování pár věcí od Ziaji, na kterou se chystám už hodně dlouho. Zkoušela jsem olivový krém na ruce a kakaové tělové mléko (jen na ruce) a byla jsem spokojená. Obojího stačilo malinko a vůně byly příjemné. Ale zas si nemyslím, že by to byla nějaká bomba.


Tady koukám, že to bude podle stavu zeleně hodně stará fotka :D Ale nevadí. Foceno cestou ze cvičení.

To by bylo pro dnešek vše, konec prokrastinace, vracím se zpátky k učení :D Příště se můžete těšit na velký vlasový článek :)

Jak si užíváte tropický víkend? :)

10 komentářů:

  1. Hurá, můj oblíbený fotokoktejl :-D Teda ty jsi kuchařka, to je samý jídlo :-D Recept na všechno mě určitě zajímá :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, brzo sesmolím nějaký kuchařský článek :D Taky se mi zdá, že nějak moc vařím na to, jak strašně mě to nebaví :D

      Vymazat
  2. Mmm, to jsou dobrůtky, já bych si dala všechny ty salátky a dortík s chia semínkama :)
    Já jsem dneska chtěla někam vyjet na kolo, ale po tom, co je takový pařák, jsem se pěkně usadilo s haribem k notebooku :D a koukám na blogy a mám pohodičku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chtěla jít cvičit, ale v tom horku mě to taky přešlo, tak dělám, že se učím, koukám na videa na YT a cpu se sladkým :D Na kole jsem letos ještě nebyla, musím někdy na víkend na chalupu a konečně to napravit :)

      Vymazat
  3. A zase jsem dostala hlad... :D Recept na zdravější dortík určitě sepiš! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mám po tvém článku nějaké chutě, jdu si dát ještě pár jahod před spaním :D Vodu z Aloe jsem taky kdysi měla a strašně mi to chutnalo, zvlášť ty kousky v tom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlatý jahody, já před spaním zdlábla půl balíčku polomáčenek, protože ovoce došlo :D Voda je super, ale tuším, že byla doslazovaná fruktózou, což je sice fajn, protože to není nic chemického, ale podle mě zbytečnost, já bych to tak sladké ani nepotřebovala.

      Vymazat
  5. U nás teda holky vždy strašně nadávají na kolej, až je mi jich líto a nikdy bych tam nešla, ale podle fotek to vypadá, že ty si to náramně užíváš.. Tolik skvělýho jídla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bydlím doma a ne na koleji :) Tam bych asi umřela a jedla jen čínskou polívku :D

      Vymazat