úterý 7. října 2014

TAG O mně

Hezký večer :) Dnes jsem nějaká líná, takže úvod bude krátký :D Mám tu pro vás TAG. Netuším, kde jsem vzala otázky, měla jsem je uložené už dost dlouho. Ale odpovědi jsou čerstvé, něco ze včerejška, zbytek ze dneška. A myslím, že rovnou jdeme na to :)

1. Proč jsi začala blogovat?
Začátek byl stejný, jako u většiny bloggerek. Nějaký čas (v mém případě skoro 2 roky) jsem sledovala nějaké blogy a pak jsem si řekla, že to zkusím taky. Nebavilo mě už jenom číst články a komentáře, chtěla jsem se podělit o své poznatky. A taky nějak zužitkovat ty obří kosmetické zásoby, co jsem měla všude možně.

2. Co ti dělá na tvém blogu největší radost?
Samozřejmě každý další komentář a pravidelný čtenář :) Bez odezvy ostatních by psaní nemělo cenu.

3. Kolik utratíš měsíčně za kosmetiku?
Jak kdy. Někdy neutratím nic, někdy klidně 1000 Kč. Málokdy chodím do drogerie pro konkrétní věci. Většinou tam jdu čistě náhodně a u toho si vzpomenu, že tamto nebo tamto jsem chtěla. Ale už si to musím začít konečně psát a HLAVNĚ ty papírky pak nezapomínat doma :D Dneska jsem šla kolem DM, ale ani za nic jsem si nemohla vzpomenout, co jsem chtěla :D

4. Jakou barvu rtěnky by sis nikdy nevzala?
Celkově se bojím výrazných barev. Ale ty jsem ochotná použít například po nanesení prstem, kdy barva není tak výrazná. Ale rozhodně bych si nevzala takové ty šílené barvy typu fialová, zelená, oranžová, hnědá.... Zkrátka jsem na růžovou a červenou klasiku a jejich různé odstíny.

5. Chodíš na kosmetiku?
Byla jsem jednou před asi pěti lety. Ale chystám se zas, protože mít skoro ve 21 letech pupínky je otravné. Už jsem si myslela, že to bude ok, ale v posledních týdnech se mi pleť zhoršila, a to beru HA. Nechci si představit, co se stane, až vysadím. Ale jednou k tomu dojde, protože do sebe nechci cpát takový hnus.

6. Levná vs. drahá kosmetika?
Spíš drogerkový průměr. Určitě bych dokázala nosit parfém od Diora a stíny MAC, ale nevydělávám si, tak nechci utrácet. Navíc když mi vyhovují i obyčejné věci, nevidím v tom problém.

7. Bez které části makeupu nikdy nejdeš ven?
Bez jakékoliv, nemám problém jít mezi lidi nenalíčená. Ale pokud nemám pleť v pohodě, mám lepší pocit s BB, korektorem a pudrem. No a když už na sebe něco plácnu, tak většinou ještě minimálně řasenku, protože jenom nalíčená pleť se mi zdá zvláštní. Navíc svoje řasy mám dost nevýrazné.

8. Jak dlouho ti trvá napsání článku?
Jak kdy. Někdy mám článek rozepsaný přes měsíc. Ale většinou fakt píšu, když mám chuť psát a to pak jde rychle. Do hodinky mám článek napsaný a několikrát zkontrolovaný. Fotky jdou taky celkem rychle, pokud mě nezlobí světlo nebo tak něco. Samozřejmě všechno trvá dýl, pokud jsem u toho na Facebooku... :D

9. Jak pečuješ o svou pleť?
Základ je pro mě čištění 2x denně a taky bych nikdy nešla spát nalíčená. Vážně mi stačí, když jsem jednou líná a ráno si pleť nevyčistím a už je mi jasné, že se mi objeví nějaký ten pupínek. Jak je z blogu jasné, kosmetiku střídám a momentálně u mě vedou obličejové oleje Saloos. Taky se snažím naučit u každého pupínku nepanikařit a neplácat na něj všechno, co mě napadne. Hlavní je vymačkávat, až když je opravdu načase a neplácat na pupínky něco každou hodinu. Takže se radši vyhýbám zrcadlu a skutečně se nejdřív zamyslím, co podniknu. Tolik teorie, v praxi to někdy nezvládnu a je to horší než lepší :D

10. Budeš dělat outfitové články?
Neplánuji to. Neoblékám se nijak speciálně, takže inspiraci by u mě asi nikdo nenašel.

11. Tekuté nebo gelové oční linky?
Ani jedny :D Linky neumím a používám jen klasické vysouvací tužky (nemusím je ořezávat), s těmi to ještě tak nějak zvládnu :D

12. Jaký kosmetický produkt by jsi chtěla ve své sbírce?
Ani nevím. Nemám nic vysněného. Ale hodně se mi líbí UD paletky (ovšem asi bych je nepoužívala, protože na stíny moc nejsem, a když už, tak plácnu světlý stín na celé víčko a hotovo) :D A z těch finančně reálných přání si chci koupit dýňový olej od Saloos a nějaké štětce :)

13. Který kosmetický produkt ti nic neříká?
Zatím jsem nezkoušela bronzery a rozjasňovače. A taky všelijaké blbosti na nehty. Stačí mi pár laků a odlakovač. A málem bych zapomněla na termální vody.

14. Kolik ti je let?
27.10. mi bude 21.

15. Jaké je tvé oblíbené jídlo?
Mám hodně ráda pizzu a pak něco sladkého, ideálně zákusky se spoustou ovoce a želé. Miluju i čokoládu, ale moje zuby sladké nesnáší, takže za tu bolest to nestojí a dám si ji výjimečně.

16. Chtěla bys být milionářem?
A kdo ne? :D

17. Kdybys měla možnost, vybrala by sis nesmrtelnost nebo doživotní slávu a život v luxusu?
Asi to druhé. Sice to zní povrchně, ale v dnešní době je důležité mít nějakou finanční jistotu. A klidně by to šlo i bez té slávy :D Zkrátka nechci v životě počítat každou korunu a například na oblečení si šetřit rok. Krom toho nesmrtelnost by asi nic extra nebyla, kdo ví, co nás v budoucnu čeká :D A taky bych pak zůstala sama, bez rodiny a přátel.

18. Na jakou svou vlastnost jsi pyšná?
Asi že jsem ochotná všem pomoct. Což je na druhou stranu nevýhoda, lidi jsou nevděční a rádi vás pak využijí.

19. 3 věci, ze kterých máš strach?
Smrt, nemoci a...nic zajímavýho mě nenapadá, takže se můžete zasmát: žáby :D Nemám je ráda, vždycky se jich hrozně leknu :D No a pak nemám moc super pocit z hadů. Ale jen z těch volně žijících, hada "domácího" si klidně i pohladím.

20. Cestuješ ráda? Kam by ses ráda podívala?
Na jednu stranu ráda poznávám nová místa, ale na druhou nesnáším právě tu cestu samotnou. Lákají mě spíš chladnější oblasti, jako Norsko atd. A jednou jsem byla v Londýně se školou a bohužel nás ta šílená profesorka tahala jen po muzeích, takže bych si to ráda vynahradila a okoukla i slavné památky. A krom Londýna mě láká i místní příroda (četl někdo něco od Jamese Herriota?).

21. Máš sourozence?
Nemám. Jsem klasický příklad rozmazleného jedináčka :D

22. Kterou domácí práci nesnášíš?
Nesnáším vysypávání odpadků, mytí nádobí houbičkou (používám kartáč) a vytírání :D Zkrátka takové ty mokré práce :D Třeba luxování mi nevadí.

23. Kolik máš párů bot?
Tak to netuším :D Ale moc jich není. Určitě do deseti. A nějaké ty papuče na chalupě nepočítám.

24. Kde se vidíš za 10 let?
Naprostá klasika. Dobrá práce, super rodina, možná i nějaké ty děti (sice je moc nemusím, ale v poslední době si říkám, že nějaké hodné dítě za pár let by nebylo od věci) :D

25. Co pro tebe znamená rodina?
Jednotku, kde mě mají všichni rádi, i když se chovám někdy nesnesitelně :D

26. Kdy by jsi si mohla vybrat, kde bys teď chtěla být?
Líbí se mi tam, kde jsem. Doma, v pyžamu, u počítače. Na zítra žádné učení, prostě pohoda.

27. Jaké roční období je nej?
Mám ráda všechny. Akorát v létě nesmí být moc vedro a v zimě musím být pořádně oblečená. A déšť mám radši jen za oknem.

28. Jaký děláš sport?
Nějak pravidelně žádný, Občas inline brusle, plavání nebo zumba.

29. Co děláš za práci?
Stále studuji. Ale možná bych vám tu mohla rozebrat kde :D Minulý rok jsem chodila na ČZU na obor Zoorehabilitace. Super lidi, ale budoucnost žádná, Sice pracovat u koní nebo psů by bylo super, ale uplatnění není a jednou bych i ráda měla z čeho žít. Po prvním semestru jsem se na to vybodla a letos jsem přestoupila na obor Výživa a potraviny. Máme dost náročnou chemii, ale jinak se to dá. Mám z minulého roku uznanou anatomii člověka a nějaké zápočty, takže toho díky bohu nemám tolik. Mimochodem vtipná historka. Asi tak ani ne dva roky zpátky se k nám nastěhovali noví sousedé. Manželé a dvě děti. Ty "děti" jsou dospělé. Moc jsem je nepotkávala, takže jsem jenom trochu tušila, že kluk i holka mají tmavé vlasy. A dneska cestou na tramvaj šla ta holka přede mnou a nakonec jsem zjistila, že chodí nejen na stejnou školu jako já, ale dokonce i do stejného kruhu. Takže už týden jsme spolu na každé hodině a ani jsem si jí nevšimla :D Ona mě samozřejmě také ne, protože neměla šanci mě poznat. A největší bomba? Chodila se mnou dokonce i na střední, akorát o ročník níž :D Ale je docela fajn mít sousedku spolužačku :) Uvidím, jestli se z nás stanou i kamarádky.

A to by bylo pro dnešek vše. Na večer jsem si naplánovala film Jíst, mediovat, milovat. Prý je to dobré, tak jsem zvědavá. A taky mám zítra první tělák s tai chi, tak snad přežiju :D No a pokud nebudu ráno líná, udělám si poprvé donut drdol na výlet mezi lidi :D

Pokud jste TAG už dělaly, budu ráda za odkaz, nebo si klidně otázky půjčte, případně mi něco zodpovězte do komentářů :)

8 komentářů:

  1. Podľa toho tagu si veľmi milá :3 a snáď ťa poteším keď ti poviem že tvoj blog je jeden z mojích najobľúbenejších :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc a moc děkuju :) Vážně jsi mě neskutečně potěšila :)

      Vymazat
  2. Hezky zpracovaný TAG :-) Linky taky umím jen vysouvací tužkou :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Hurá, hned si připadam míň neschopně :D Ještě musím dodat, že je neumím nijak zakončit, takže je to ve výsledku skoro neviditelná linka fakt jenom nad řasama :D

      Vymazat
  3. Pekny tag, asi si ho behem podzimu pujcim ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat