čtvrtek 2. října 2014

Spotřebováno za září

Hezký čtvrtek! Konečně jsem se dostala domů ze školy brzo a ještě jsem nebyla ani tolik unavená, tak jsem stihla udělat nějaké fotky a sepsat Spotřebováno. Upřímně mi škola dává dost zabrat. Ale spíš je to šok po prázdninách. Úterky a pátky budu mít volné, v pondělí mám jen jedno cvičení v odpoledních hodinách, ve středu nejspíš tělocvik a dvě nepovinné přednášky (ano, málokdy mě tam někdo uvidí) a ve čtvrtek přednášku z chemie, ale za to velmi výživnou. Rovnou dvě a půl hodiny :D Tenhle týden jsem tam strašila furt, abych si zařídila uznání předmětů, zápočtů a tak. Nebýt toho, tak jsem ve škole od rána do večera. To mi bohatě těch pár dnů stačilo, protože jsem domů přilezla úplně vyřízená. Navíc jsem skoro nejedla, takže mi pak nebylo ani moc dobře a bolela mě hlava, někdy i žaludek. Snad se to tedy od příštího týdne zlepší a já budu mít dost času a energie i na blog :)

A teď už se vrhnem na moje oblíbené odpadkové téma :)

Celá sestava pěkně pohromadě. Nakonec je to 11 kousků, i když tři jsou vzorečky a dvě věci vyhazuji. Ale tak co, o něčem psát musím :D Fakt s tou spotřebou budu muset trochu pohnout.


Začnu produkty na vlasy, kterých se mi tu sešlo nejvíc.



Šampon Rehab od Lush je naprosto super. Voní jemně po ovoci a hodně po mentolu, ale já mám takové vůně ráda, Nejen díky mentolu máte pocit, že jsou vlasy fakt suprově umyté. Stačí ho málo, dobře pění a rychle se oplachuje. Ale nemyje do "vrzava" jako šampuky. Je poznat, že obsahuje i složky, které vlasy hydratují a vyživují. Ovšem ne na bázi kondicionéru, takže ten je třeba použít zvlášť. Jak se tak dívám, o šamponu jsem nepsala samostatnou recenzi, ale už jsem ho párkrát zmínila, takže snad to bude stačit. Tohle je největší balení a zaplatíte za něj šílených 735 Kč. Já ho před rokem a půl sehnala za nějakých 600.... Chtěla jsem napsat, že bych si ho koupila zas, ale jak jsem teď kontrolovala cenu, tak to beru zpátky. Je fakt, že vydrží vážně dlouho, ale částka už je to hodně vysoká. Další koupi tedy ještě hodně zvážím. Zatím mám na rychlooplachování šampuky. 

To šampon Big mě rozhodně tolik nezaujal. Stojí sice "jenom" 495 Kč, ale zas je tvořen z poloviny mořskou solí a to je trochu drahý chlorid sodný. Hlavní problém nastává při aplikaci, kdy sůl z hlavy odpadává, takže spotřeba šamponu roste a hlavně za ty prachy vytvářet solný roztok až v odpadu mě dost štve. Zkoušela jsem ho předem na hodinu dát do trochy vody a poctivě promíchávat, ale ani tak se krystalky nerozpustily. Jak by řekl chemik, asi už byl roztok dost nasycený. Pochválit musím vůni, která je hezká a jemná, bohužel ve vlasech se moc nedrží. Zázračného objemu ani lesku jsem si nevšimla, takže za mě bohužel ne. Škoda peněz. Navíc tu sůl nechápu. Přece se říká, že slaná voda vlasům škodí a je tedy podle mě nelogické dávat sůl do šamponu.

To přeliv Casting Creme Gloss je bomba. Vybrala jsem si odstín čokoláda s jemnými teplými odlesky, které se hodí k podzimu (s příchodem zimy zkusím něco studenějšího). Aplikace je snadná a zvládla jsem to i já, když jsem si vlasy nikdy v životě nebarvila. Melír zmizel dobře, jen sem tam probleskovaly světlejší pramínky, ale to bylo spíš horší aplikací, protože jsem to zaznamenala jen na kousku vlasů. Vymývá se dost pomalu. Melíry jsou furt pěkně zakryté a to už uběhlo od barvení skoro 14 dnů. Navíc se mi po přelivu míň mastí vlasy a to se taky počítá, že jo... No a taky se mnohem míň cuchají a je vidět, že po odbarvování to byla záchrana na poslední chvíli. A málem bych zapomněla dodat, že ta péče po barvení je super. Ještě furt ji mám, protože je jí fakt hodně, Vlasy nezatěžuje, hezky voní, uhlazuje. V Kauflandu byly slevy, takže jsem si už pořídila do zásoby další odstíny za 75 Kč. 

O silveru od Loréal jsem psala recenzi, tak jen ve zkratce. Voní "kadeřnicky". Hezky, čistě, nevtíravě, vůně neomrzí. S účinky jsem stále na vážkách. Pokud už máte zvoraný melír od kadeřnice, ze žlutého zářivě bílé proužky neudělá, ale jinak běžnému žloutnutí zabrání. Funguje stejně jako Schauma. Prostě doporučuji začít u levnějšího a pokud nebude vyhovovat, přejít na dražší. Já už díky bohu silvery nemusím řešit. 


Samoopalovací mléko Dermacol jsem měla kdysi dávno jako dárek v nějakém časopise. Takových pět let to už určitě bude. Moc jsem ho nepoužívala, protože jsem šíleně líná, celé tělo bych si sama pořádně nenamazala a hlavně ŠÍLENĚ SMRDÍ. Určitě znáte ten typický zápach samoopalovacích přípravků a tohle je největší extrém. Ještě mám mléko od Ryoru a to voní celkem pěkně, i když ten závan samoopalováku má taky. Takže sorry Dermacole,  i když je v lahvi ještě půlka, s radostí letí do koše. Stejně se na něj jenom prášilo.

Krém na ruce Essence - díky bohu, že je po něm. Minulý podzim, kdy se tahle limitka objevila, jsem si koupila všechny varianty. Banánovou jsem naštěstí hned dala sestřence, jahodová mě ještě čeká. Hydratace je nepřekvapivě mizerná. Krém jsem měla často ve škole, protože o přednáškách je mazání rukou relativně neškodná a zábavná činnost. Navíc se vstřebával docela rychle. Ještě, kdyby tak něco dělal. Vzhledem k tomu, že je to jen o vůni, musím konstatovat, že je to aroma neskutečně otravné. Připomíná mi nějakou sladkost z dětství, možná na bázi žužu. Nevím, vždycky jsem měla ráda čokoládu a ty ovocné věci mě moc netáhly. Snad bude letošní limitka lepší.

Ubrousky na "dětské zadečky" jsou pro mě klasika. Nosím je v kabelce pořád. Hodí se na utření rukou ve škole, v MHD, kdekoliv. Jednou jsem je v nouzi použila i na odlíčení a obličej mi nesežraly. Efekt nebyl převratný, ale dalo se to. Mám v zásobě vždycky několik balení. 

Vzoreček krému na ruce Menalid jsem sebrala mamce ze stolku. Válel se tam dlouho, tak jsem se rozhodla ho upotřebit. Vyživí fakt dobře, i když se trochu déle vstřebává. Vůně je taková divná. Dá se přežít, ale něco mi na ní vadí. Plné balení si určitě v nejbližší době pořizovat neplánuji, protože mám dost zásob a zas tolik mě krém neuchvátil.



Paletka stínů od Vietnamců mi docela dobře sloužila hooodně let. Koupila jsem ji se sestřenkou možná ještě na prvním stupni základky (ok, to možná přeháním, ale víc jak 13 mi zaručeně nebylo) za nějakých 39 Kč. Tenkrát mi to samozřejmě bylo fuk, hlavně, že je tam dost barviček a dá se s tím dobře vyblbnout. Ku podivu paletka rozhodně nebyla špatná. Některé stíny byly pigmentované slušně a měly i dobrou výdrž. Byly pudrové, nějaké matné, jiné se shimmerem. Vypadá už hrozně, protože mi několikrát spadla na zem. Je to moje první a zatím i poslední větší paletka a asi to tak na nějakou dobu i zůstane, protože stíny zas tolik nepoužívám. Loučím se s ní s těžkým srdcem, protože je to kus mého života. Dojemné, co? :D

O krémech EFFFI jsem už kdysi psala. Nic pro můj typ pleti, ale že budou tak ucpávat póry, to by mě nenapadlo, hlavně když výrobce slibuje, že to nedělají. Navíc měly příšerný sladký zápach. Až budu mít jednou vrásky, rozhodně si koupím něco jiného. Dala jsem je mamce, ta je použila jednou a řekla, ať si je vezmu zpátky, takže letí do koše. No asi máme k tomuhle aroma nenávist zakořeněnou v rodině.

To by bylo pro dnešek vše. Jsem moc ráda, že mi začíná víkend už dnes, aspoň budu moct dospat uplynulé 4 dny a konečně pravidelně jíst. Zítra se sejdu s kamarádkou a odpoledne máme zápis tělocviku do rozvrhu, tak to zas bude bitva, komu dřív spadne celý systém, Snad ulovím to, co chci, protože nechci jezdit do školy třeba jen kvůli tělocviku nebo na něj dlouho čekat. Na víkend odjedu na chalupu, ale zítra zkusím ještě něco sepsat :)

Zkoušely jste něco z mých spotřebovaných produktů?


5 komentářů:

  1. Určitě zkus, za tu cenu jsou super :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem měla tu barvu na vlasy a ubrousky z DM :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ubrousky jsou klasika :) A na barvu jsem četla více méně pozitivní recenze, tak jsem ráda, že z okruhu "známých" ji používá ještě někdo :)

      Vymazat
  3. Je pravda že mě ten šampon od Lush ze solí pobavil :D Je pravda že Lush se snaží být vždycky originální, ale tohle je hloupost. Stejně jako jejich tablety na čištění zubů, který chutnaj jak bahno a nic si z tím člověk nevyčistí (maximálně peněženku) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty tablety mi nepřipomínej :D Dostala jsem jednou dvě jako vzoreček a hrůza :D Mám citlivé zuby i jazyk a všechno mě štípe, z past snesu jenom Elmex. Ty tablety štípaly úplně maximálně a chutnaly jako bělicí pasty, ve kterých vždycky cítím kypřící prášek. Nedělám si srandu, vyrábí se ze stejné látky, mám to potvrzené i od zubařky :D Dokonce jsem někde četla recept na domácí zubní pastu: kypřící prášek, kokosový olej, tea tree a ještě něco. A překvápko: chutná to jako bělící pasta nebo Lush tablety :D

      Vymazat