pátek 31. října 2014

Spotřebováno za říjen


Hezký pátek :) Konečně přichází víkend a tentokrát i další Spotřebováno, když je ten konec měsíce (všimněte si, že jsem to stihla přesně na poslední říjnový den). Jsem moc ráda, že mohu konečně vyhodit prázdné obaly. Bohužel jsem si zas pořídila pár věcí do zásoby ve slevách, takže uvolněné místo je už zas zaplněné :D



Začnu produkty na vlasy, kterých se mi tu překvapivě sešlo docela dost.



Výživný balzám na vlasy mi ještě zbyl z přelivu Casting Creme Gloss od Loréalu. Na to, že je ho malá lahvička, vydrží fakt dlouho. Stačí ho minimální množství a krásně voní. Co si budeme povídat, je to silikonová bomba, ale vlasy jsou po něm fakt pěkné, lesklé, hladké a snadno rozčesatelné. Více vám napíši, až budu psát kompletní recenzi na Casting Creme Gloss.

Šampon Balea pro rychle se mastící vlasy jsem vytáhla ze skříně, kde byl uložen snad 5 let od mého školního výletu do Londýna. Tenkrát jsem ještě Baleu považovala za šmejd, ale potřebovala jsem se trefit do objemu kvůli limitům do letadla. Jak jsem měla lahvičku dlouho doma, tak jsem si upřímně ani nebyla jistá, jestli je v ní fakt šampon nebo jsem si tam přelila něco jiného :D Ale podle aroma jsem usoudila, že je náplň originál. Vůně hrozná, klasická citrusová dezinfekce na záchod. Šamponu jsem si dala na vlasy docela dost, abych se už lahvičky zbavila. Vlasy umyje obstojně, jinak je to klasická Balea, která neurazí, ale ani nenadchne. Myslím, že při běžném dávkování by klidně vystačil na tři použití. Netuším, jestli se tahle verze ještě prodává, ale už bych to něj nešla a do velkého balení už vůbec ne.

Šampon Pantene Aqua Light - recenzi jsem psala nedávno, takže jenom stručně. Voní čistě, svěže a neutrálně. Hezky pění, vlasy umyje dobře. Ale že by oddálil dobu mytí, to bohužel ne. Ani extra objemu jsem si nevšimla. Za mě tedy příjemný šampon za 50 Kč. Prostě průměrný šampon, ale za tu cenu bych ani zázrak nečekala.

Schaumu Silver Reflex jsem nespotřebovala, ale putuje o dům dál, i když je ho tam ještě polovina (protože už nemám melíry a nebudu to na sebe patlat zbytečně). Jako silver byl fajn, prostě mi udržel vlasy nežluté a o to jde. Voněl celkem neutrálně, i když něco mi tam trochu vadilo. Vlasy nebyly vysušené. Recenzi jsem už psala tady. Teď bude Schauma bydlet u mé blond kamarádky. Zkusím z ní pak vytáhnout nějaké dojmy a budu sledovat, jestli se jí mění vlasy :D Jsem na to zvědavá, protože Terka silver nikdy nepoužívala.

Kondicionér American Cream jsem si upřímně řečeno oblíbila víc pro jeho vůni než pro účinky. Minulý rok jsem měla jen 100 ml balení a hrozně jsem si ho šetřila. Na Vánoce jsem si udělala radost rovnou půllitrovkou. Vůně je super, prý obsahuje jahody, vanilku, med a další ingredience. To můj nos moc nerozlišuje, ale rozhodně mi voní. Kamarád mi jednou očichával několik minut vlasy a přemýšlel, jestli to náhodou není vůně růží z parku, kde jsme seděli. Tolik k chlapskému čichu, protože já tam teda růže opravdu necítím :D Další balení si ale určitě v nejbližší době kupovat nebudu, a to se nedívám jen na cenu, která je hodně vysoká (za půl litru jsem dala 600, teď je dokonce už za 665). Za ten rok jsem se ho nabažila dost a teď chci pro svoje vlasy něco víc výživného. Ještě musím zdůraznit jedno plus, a sice to, že se z vlasů vymývá rychleji něž drogerkové silikonové koktejly. Ale myslím, že bez vůně nevydržím a někdy v budoucnu si koupím aspoň střední balení pro radost :)




Sprchový gel Radox se stal ihned mým oblíbeným. V této pomerančové parfemaci mi vyhovuje dokonale. Pomeranč je na jednu stranu sladký, ale v Radoxu se jim podařilo ho namíchat částečně svěže, ale i tak nějak "hořce". Zkrátka koktejl, do kterého dali i slupky. Ten hořký podtón tam cítím jen já, ale budiž :D Sprcháč je krémový, takže nevysušuje, ale ani nijak nehydratuje. Vůně se na kůži drží nějakou dobu, cca dvě hodinky. Na drahé sprcháče si nepotrpím, takže mi stačí Balea nebo právě tento Radox, který bývá často zlevněný. Určitě zkusím další varianty.

Antiperspirant Dove mi sloužil hodně dlouho a dobře. Extrémně se nepotím, takže mi vyhovuje většina antiperspirantů. Řídím se tedy cenou a vůní. Tento jsem kupovala někdy na jaře ve slevě a nebyl špatný. Bohužel tahle vůně mě začala hodně rychle štvát a při aplikaci byl dost dusivý. Na jaro/léto ok, ale na podzim jsem ho už nemohla ani cítit. Kdybych ho měla používat bez střídání, asi bych ho začala nesnášet mnohem dřív. A taky jsem teď zkoumala oblečení a našla jsem na jenom tílku bílé stopy. Tenhle Dove může být viník, tak pozor na něj. Bohužel nevím, jestli jsem použila zrovna granátové jablko nebo originální verzi.

Vzorek vůně Moment de Bonheur od Yver Rocher mě nezaujal. Jedná se o formu vzorku, kdy dostanete ubrousek napuštěný vůní. Já mám teda raději takové ty pidi lahvičky. Ale budiž jim forma odpuštěna, hlavní je vůně. Bohužel ta se mi nelíbí. Obecně mě YR vůně moc neberou a přijdou mi všechny na jedno brdo. Zatím jsem u nich pořídila jen vůni pro tátu, která se mi zdála jiná a originální, bohužel z dámských nic. Vše je takové nemastné neslané. Ale tahle vůně mi nesedla extrémně. Složení jsem nezkoumala, ale cítím v ní květiny. Na květinovky moc nejsem a tahle se mi fakt nelíbí, je v ní něco až hořce dusivého.


Světe div se, konečně mám ve spotřebě něco z dekorativky. Ale bohužel se jedná spíš o letité kousky, které vyhazuji, než že bych je opravdu spotřebovala. A protože z toho plyne, že jsem je moc nepoužívala, vezmu to vážně rychle. Řasenku od Oriflame jsem s největší pravděpodobností dostala od kamarádky. Má zajímavý umělý kartáček, který má část štětin delší a část kratší. Co si tak pamatuji, dělala spíš přirozený efekt a já mám ráda fakt výrazné řasy. Následuje černá tužka na oči, po bližším zkoumání od Miss Sporty. Ta je buď spotřebovaná nebo zlomená, takže těžko říct, jaká byla :D Další v pořadí je tužka Gabriella Salvete. Ještě jí zbývá asi půl cm, ale je ulomená, takže sbohem, mám jiné tužky. Řasenka od Rimmelu asi nestála za nic, vzhledem k tomu, že byla zahrabaná někde na dně krabice a používala jsem jiné řasenky. Ale podle kartáčku by zas tak špatná být nemusela, má jej spirálovitý a postupně se zužující, takže věřím, že zvládla nalíčit i kratší řasy. Škoda, že si nepamatuji, jaká byla. A korektor od Miss Sporty byl u mě po řadu let klasika. Bohužel... Byla jsem líná vyzkoušet něco nového, takže jsem používala něco, co mi poradila sestřenka, když mi bylo tak 13. Dnes nechápu, jak jsem něco takového mohla používat. S tuhou konzistencí se pracuje hrozně špatně, odstín je dost do žluta a výdrž minimální.


Na obale píší, že se jedná o podkladový krém Oriflame. Podle mě je to předchůdce BB. Vůně byla ovocně jogurtová. Krytí mizerné, spíš tak jenom projasnil a trochu sjednotil. A co si tak pamatuji, byl dost mastný a na pleti dlouho nevydržel. Ještě v lahvičce něco je, ale nemám potřebu ho po letech dodělávat, když mám lepší BB.


A jako poslední tu mám vitamíny z DM. Chtěla jsem ty určené přímo na vlasy, ale protože je neměli, sáhla jsem po těchto. Mají se brát 2x denně, takže tohle balení by mi teoreticky vydrželo na dva měsíce. Ale protože já mám s pravidelností problém, dost jsem na to kašlala a občas třeba týden nebrala vůbec, někdy jsem si dala poctivě 2x denně a tak. Navíc jsem brala i jiné vitamíny a nechtěla jsem to přehánět. Nevšimla jsem si žádných výsledků, takže kdo ví, jak by to fungovalo při pravidelném používání. Nejspíš ještě zkusím ty určené přímo na vlasy.

P.S.: Koukala jsem na stránky Lush a narazila na Brusinkovou štolu. Mám nutkání si ji pořídit, i když vím, že pleť nevyčistí :D Ale minulé Vánoce jsem si zamilovala tu vůni a pocit hydratace a zklidnění. A to jsem na ni přitom tak nadávala :D Prosím, vymluvte mi to, ať se pak na sebe nemusím zlobit :D Mimochodem taky už začínáte mít vánoční náladu?

A jaká je vaše spotřeba tento měsíc?

10 komentářů:

  1. Moja spotreba je oveľa menšia než tvoja :D Ten Schauma šampón používam lebo mám zosvetlené vlasy a krásne (aspoň u mňa) neutralizuje :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je náhoda, že se mi toho sešlo víc, jinak je to taky podstatně horší :D

      Vymazat
  2. Ten American Cream musel vonět krásně :) .. A jinak od Dove mám uplně stejný antiperspirant, akorát v kuličce. Jeho vůně je sice hezká, ale ho dně silná a rychle se zprotiví, takže taky střídám :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ještě nenašla u žádného antiperspirantu parfemaci, která by mi nezačala lézt na nervy :D Ale zatím se tomu blíží Dove original, jsem už skoro na konci prvního balení a pořád mi nevadí :)

      Vymazat
  3. Moc pěkná spotřeba :) Tu malou lahvičku od Lorealu na vlasy jsem měla taky a byla super :). A ty sprcháče Radox jsou skvělý
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž by to prodávali i samostatně bez barvy :D Radoxy jsem si teď koupila do zásoby, všechny druhy, co měli, tak jsem zvědavá, jaké budou :)

      Vymazat
  4. Štolu mám v mrazáku ještě z loňska... :-D 2x, ehmm :-D
    Jinak American cream - souhlasím, nejlepší je na něm ta boží vůně. Já teda cítím hlavně vanilku, možná trochu do medova. Ale jahody ani růže ne. Radox sprchové gely mám taky moc ráda, tenhle pomerančový byl boží.
    Gratuluji k vyhozené dekorativce, to já neumím :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chceš mi říct, že jsi je ještě furt nevytáhla? :D Vanilku v AC trochu cítím taky, ale zvlášť ty složky nedokážu rozpoznat. Já nemám s vyhazováním zas takový problém, pokud je to něco vyloženě starého, zahrabaného kdesi s hlubinách :D

      Vymazat
  5. Moc pěkná spotřeba. Já se na článek o spotřebovaných produktech teprve chystám, ale moc toho za tento měsíc není. No, doufám, že to příští měsíc bude lepší. Dove antiperspiranty mám moc ráda a kupuji je pořád dokola :) Sprcháč od Radoxu jsem měla také - nějakou limitku a byla fajn :)

    Monča z Like Lady *SOUTĚŽ*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Radoxu jsem limitku ani nezaznamenala, protože tuhle značku nepoužívám moc dlouho, ale budu to víc sledovat, když vím, že se něco může objevit :)

      Vymazat