pátek 3. října 2014

Obličejový olej Lemon Tea Tree od Saloos

Hezký (konečně) pátek! Původně jsem myslela, že pojedu na chalupu, ale nakonec jsem se rozhodla zůstat doma a hezky samotářsky celý víkend relaxovat :D Dnes jsem byla venku s kamarádkou a u té příležitosti jsem si koupila nové boty, které vám ukážu v nějakém dalším článku. Zítra jsem zvaná na oběd k sestřence a pak jdu plavat, tak jsem zvědavá, jestli po super obědě nepůjdu ke dnu :D Dnes byl taky zápis tělocviku do rozvrhu, aneb vyhrává ten, komu spadne nejmíňkrát celý systém. Díky bohu jsem urvala vítěznou pozici a stihla jsem si zapsat vysněné taiji (nebo jak se to píše, v rozvrhu to máme takhle). Vypadalo to zajímavě a ještě to bylo v super čas, tak jsem zvědavá :) Bohužel to neučí žádný Asiat, ale sympatická postarší paní. No ale zas nemůžu chtít všechno, že?

Ale teď už k dnešnímu tématu, kterému bych se ráda věnovala. Možná si ještě pamatujete, jak jsem se někdy na jaře zmínila, že jsem si pořídila dva obličejové oleje od Saloos. Nejdřív mi ani jeden nevyhovoval. Po pár dnech používání jsem se začala vždycky loupat. Ale někdy během prázdnin jsem se rozhodla jim dát ještě jednu šanci. Teda spíš jednomu z nich, další vytáhnu asi až se ještě ochladí, protože z něj mám pocit větší výživy. Momentálně používám variantu Lemon Tea Tree.


Nejdřív vám napíšu, jak jsem se k olejům dostala. Byl to pro mě spíš takový risk a doufání v zázrak. Zatím mi totiž nevyhovoval žádný krém. Jasně, jednou jsem mohla použít skoro každý (samozřejmě ne nějaký super hutný a mastný). Sem tam jsem používala jen velmi lehké krémy nebo séra. Ale chtěla jsem pro pleť nějakou výživu pravidelně a bohužel každý krém mi dřív nebo později pleť zhoršil. A pokud jsem ho měla přes den a mírně jsem se zpotila, měla jsem pocit, že se můj obličej úplně dusí. Takže vlastně po celou dobu dospívání jsem pleť jen trápila čištěním, ale hydratace nebo výživa nic. Ale co čtu blogy, chtěla jsem to změnit. Ze zvědavosti jsem tedy sáhla po oleji. A jak obstál?


Tento olej je určen na pleť mastnou a problematickou. Což asi vzhledem k názvu nikoho nepřekvapí. Stejně tak složení, jehož hlavní složky člověk tuší okamžitě. Vůně je výrazně citrusová. Až dezinfekční. Ale nevadí mi. Nějak ve mně evokuje čistotu, a to i pro pleť. 



Olejíček se nanáší pomocí toho stylového kapátka. už jenom to mi dává super pocit a připadám si jak chemik :D Díky tomu je samozřejmě použití hygienické a dávkování snadné. Olej používám na několik způsobů:
1. Pokud nestíhám, hodím na obličej moje oblízené zinkové tonikum od Garnier. Pak obličej lehce navlhčím. Ale velmi opatrně, abych si tonikum nesmyla. Následně aplikuji přiměřenou dávku oleje. většinou dám malinkou kapku na čelo, obě tváře i bradu a pak vmasírovávám pomocí konečků prstů. Když dám oleje velmi málo, vstřebá se docela rychle celý. Pokud ho použiji více, chvíli na pleti zůstane, ale pak se sám vsákne.
2. Když pleť potrápím nějakou čistící maskou nebo gelem, obličej jenom pláchnu a hned nanáším olej.
3. V kritické dny, kdy očekávám zhoršení pleti, používám jak nějaký čistící gel, tak i tonikum. Nejprve klasiky nanesu gel a smyju, pak pomocí vatového tamponku nanesu tonikum a chvilku nechám jen tak působit. Pak pleť navlhčím a postupuji jako v bodě 1.

Pokud se naučíte správně odhadnout množství, lze olej použít i ráno. Když se úplně vstřebá, drží na něm v pohodě i makeup.


A jak mi pomohl s pletí? Bohužel nemůžu říct, že bych měla obličej perfektně čistý. Ale to bych asi chtěla moc a extra zázrak jsem ani nečekala. Ovšem na hydrataci bez ucpání pórů je skvělý! Nebojím se ho použít každý večer (ráno si dávám BB, tak hydrataci nepotřebuji). Do pokožky se rychle vstřebává a já nejdu spát umaštěná a nebojím se, že se v noci pod nějakou vrstvou zapotím a vyskáčou mi pupínky. Navíc menší pupínky hezky hojí a stroupky rychleji mizí. Jasně, s hluboko uloženými pupínky zázraky nesvede, ale po vymáčknutí nějakých drobnějších nedokonalostí se mi stalo, že byly do rána pryč a to bez viditelného zarudnutí nebo podráždění.

Za mě je to tedy jednička. Hydratuje, dezinfikuje a neucpává póry. Problém by mohl akorát nastat, pokud se vyhýbáte používání vody. Já bych se třeba u babičky, kde mi voda složením nevyhovuje, taky bála. Ale na tyhle případy by určitě dobře posloužila nějaká termální voda :)

Co vy a oleje?

4 komentáře:

  1. Dobrá recenze, bohužel s oleji zkušenosti nemám. Můj nejoblíbenější produkt na obličej je tenhle: http://2.bp.blogspot.com/-UD_ae_VGvAU/UCjBlUHp4dI/AAAAAAAAAEE/ZKUHsVEwcCU/s1600/DSC00048.JPG a nemůžu si ho vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tuhle Niveu vůbec neznám. Možná proto, že od téhle značky jsem ještě nic na obličej neměla. Docela mě láká k vyzkoušení, i když jak jsem psala, na ty krémy moc nejsem. Uvidím :) Stejně mám teď ten olej ještě aspoň na rok :D Ale dík za tip :)

      Vymazat
  2. Ahoj tak kompletní péči saloos ta je moje. Česka, levna a přírodní. Ja mam levanduli a chystam recenzi.mužu jedine doporučit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych ráda ještě vyzkoušela další oleje a samozřejmě i jiné produkty :) Momentálně ale používám na pleť dýňový olej, který je sice určený do kuchyně, ale to vůbec nevadí :) Přijde mi možná o malinko mastnější (nebo ho používám více) a je zelený, ale na noc v pohodě. Měl by díky zinku hodně pomáhat s pletí a dokonce vyrovnávat barevný tón, tak jsem zvědavá, jaký bude po delším používání :)

      Vymazat