úterý 14. října 2014

Čokoládovo-jahodová maska od Freemana

Hezké úterní odpoledne :) Po (pro mě) docela dlouhé době jsem se konečně dokopala vytvořit recenzi. V posledních dnech se celý můj život točil kolem chemie :D Učení na test plus zkoumání postupu laborky - ta byla nakonec díky bohu ve dvojicích, takže jsem se neztrapnila sama :D Naštěstí pondělí je pryč a zbytek týdne mám relativně volný, takže se určitě dostanu ke psaní častěji. 

Pro dnešek jsem vybrala tuhle freemanovskou červenou masku. Používám ji už dlouho, ale pořád jsem se nerozhoupala k recenzi. Čekala jsem totiž, až se nějak projeví. A jak se projevila? Čtěte dál :)


Začnu tradičně obalem. Tomu nemám co vytknout. Je pro tuhle značku typický. V regálech jen tak nezapadne díky výrazné barvě a zároveň není přeplácaný. Z tuby jde maska vymačkávat dobře, akorát ke konci určitě bude lepší obal rozstřihnout. Objem je obrovský, takže doporučuji používat třeba i na dekolt, jinak ji nikdy nedoděláte.

Vůně je sladká a cítím čokoládu. Jahody jen malinko a jsou hrozně chemické. Je to ten typ aroma, co se jeví ze začátku jako super, ale po pár použitích začne lézt šíleně na nervy. Navíc já v poslední době celkově preferuji spíše neutrální vůně.

Maska je určena na T zónu normální a suché pleti, tak jsem si řekla, že ji budu střídat s jinými maskami jako jemnější alternativu.


Masku roztírám na mírně navlhčený obličej. Po zhruba deseti minutách zaschne a následně smývám pomocí houbičky. Mimochodem při schnutí není extra nepříjemná, ale trochu pne.


Ve složení se moc nevyznám, nejsem chemik, ale rozhodně se mi nelíbí parabeny ani dimethicone.

Věřím, že netrpělivě čekáte na výsledky, tak tady jsou :) Bohužel maska mi přijde dost na nic. Černé tečky jsou dál černé, výskyt pupínků rozhodně není omezený a ani pleť není extra hladká. Normálně mi každá maska pleť aspoň zjemní, u téhle nic. Jako další nepříjemný bonus je zarudnutí. Po hodně maskách se mi stává, že pleť je chvilku rudá a podrážděná, ale vše brzo zmizí. Tady se bohužel drží podráždění dost dlouho. Hlavně na oblasti kolem očí. Tedy na hranici mezi očním okolím, kde maska není a mezi začátkem masky. Rozumíme si, že jo?


Fotky jsou dost mázlé, ale pro ilustraci snad stačí. Na té horní je maska rozetřená na obličeji. Vypadá trochu jako hodně špatný odstín makeupu :D Na spodní vidíte poměrně hutnou konzistenci.



Upřímně si nedokážu představit, komu by maska vyhovovala. Bojím se, že sušší pleť by jen podráždila a problematickou vůbec nevyčistí. Za mě tedy bohužel nemůžu doporučit. Pokud ji mám porovnat se šmoulí variantou, modrá asi vede. Sice taky není zázračná, ale má super barvu, voní příjemněji a pleť trochu zjemní. Už se nemůžu dočkat, až se téhle červené obludy zbavím. Asi ji více začnu plácat na dekolt :D

Uf, snad bude příští recenze optimističtější. Ještě netuším, co to bude, tak se nechte překvapit :)

Mimochodem taky vás tak vytáčí všude na internetu ta vánoční reklama na Alzu s tím jejich nesnesitelným skřetem, kterého má snad každý normální člověk chuť odeslat zpátky na Mars?

Máte otestovanou tuhle masku?

5 komentářů:

  1. Alza je děs :-D

    Mně tahle jahodová maska vysušila pleť a trochu mě štípala. Šmoulí mi taky přijde lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ještě v zásobě citronovou a avokádovou a už se na ně upřímně ani moc netěšim :D Zatim mě tahle značka, co se masek týče, moc nenadchla :(

      Vymazat
    2. Tak to jsi mě potěšila s tou avokádovou :)

      Vymazat
    3. Citronovou nemám a avokádová byla sice na obličeji příjemná (nevysušovala a bavila mě konzistence), ale co se účinků týče - tak taky skoro nic. Freeman mě též zklamal.

      Vymazat
    4. Vyzkoušet to je bohužel jediná cesta k poučení :( Já zrovna teď často používám masku do Himalaya Herbals a je super. Dost se podobá Mask of Magnaminty, až na cenu samozřejmě :)

      Vymazat