sobota 5. července 2014

Spotřebováno za červen

Hezké sobotní dopoledne :) Konečně jsem se dostala k dalšímu článku, tentokrát ke svému milovanému Spotřebováno. Tenhle měsíc je to hodně slabé, protože jsem často nebyla doma a ani jsem neměla náladu na sebe něco patlat. Ale i tak jsem ráda, že aspoň pár obalů mi zmizí ze skříně :)


Z věcí na obličej se mi povedlo dodělat jen řasenku, pleťovou vodu a krém ve vzorečku.


The Rocket Volume je moje zatím nejoblíbenější řasenka. Úplně spotřebovaná není, spíš mi vyschla. Normálně vždy dávám řasenku, která už má to nejlepší za sebou, do kosmetické taštičky určené na cestování. Tedy ne že bych se běžně malovala na chalupě nebo u babičky, ale člověk nikdy neví... No a protože si tam Rocketka poležela dost dlouho, vyschla už úplně. Sice jsem ji jednou použila asi před týdnem, ale už to nebylo ono a řasy spíš pročesala než obarvila. Takže letí do koše, protože proč se mučit s umírající řasenkou, když by mi mezitím vyschly nové kousky. Miluji ji, protože řasy prodlouží, zahustí a má dobrou výdrž. Zkusím časem napsat recenzi, protože mám doma další balení.

Naproti tomu Breath of Fresh Air od Lush je velká slabota. Pro mě je to jen lehce navoněná voda za velké prachy. Na čištění mi rozhodně nestačila. Používala jsem ji na osvěžení ve vedrech, popřípadě na pleť podrážděnou od nějaké drsnější masky nebo peelingu. Obsahuje i mořskou vodu, tak pozor na oči, pokud se ji pokusíte aplikovat pouhým přestříknutím obličeje místo vatového tamponku. Já bych si ji už podruhé nekoupila, protože Lush skutečně není nejlevnější a stejnou službu jako tohle mi s prominutím udělá obyč voda s pár zrníčky soli a kapkou aroma.

Na krém Ryor jsem psala recenzi ze vzorečku nedávno. Pohodový krém za nízkou cenu. Ovšem pro mě spíš na zimu, protože byl přece jen trochu mastnější.


Intenzivní noční péči proti celulitidě značky Dermacol jsem si koupila skoro dva roky zpátky v touze po zázraku. Ten se samozřejmě nekonal, I když je fakt, že jsem krém rozhodně nepoužívala denně. Krém byl lehký, trochu gelový, bílý s růžovým nádechem. Do pokožky se rychle vstřebal. Vůně byla výrazná, ale ne nepříjemná. Neumím ji popsat. Sladká byla tak akorát, ale při tom svěží a ne otravná. I když jsem účinky na celulitidu nezaznamenala, pokožka po něm byla hezky jemná a vyživená. Podruhé bych do něj ale rozhodně nešla, protože jeho cena přesahovala 250 Kč.

Antiperspirant Dove byl průměr. Citrusová vůně byla svěží, ale po čase mírně dusivá a otravná. Pocení v mém případě zabránil dobře, ale nevím, jak by fungoval v nějakých mega vedrech nebo u někoho, kdo se potí hodně. Teď mám růžovou verzi s granátovým jablkem a přijde mi mnohem lepší. Nemám takový dusivý pocit při aplikaci a vůně mě ještě neomrzela.

Vánoční krém na ruce Oriflame jsem měla také pěkně dlouho. Dostala jsem ho kdysi od kamarádky a jeden čas ho používala i mamka. Pak jsem si ho konečně vzala na chalupu a spotřebovala ho. Voněl vánočně, cítila jsem vanilku a nějaké koření. Ale aroma nebylo intenzivní, spíš takové tlumené. Zvláštní, ale příjemné a neotravné. Krém se rychle vstřebával a dělal takovou zajímavou jakoby voskovou vrstvu, která ještě násobila pocit ochrany (ideální do mrazu). Podruhé bych po něm ale netoužila, protože na světě je ještě hodně fajn krémů.


Nakonec tu mám dva kousky z testovací sady Moschino Glamour. Vůni jsem ještě nezkoušela, ale chtěla jsem sadu vyfotit kompletní. Dostala jsem ji od mamky k Vánocům tak dva roky zpátky a k použití jsem se dostala, až když jsem jela k bratránkovi a nechtělo se mi tahat plné balení krému a sprcháče. Sprchový gel byl průhledný, lehce do žluta a středně hutný. Oproti tomu tělové mléko bylo hodně vodové a málo hydratační. Ale stejně šlo podle mě spíš o vůni než hydrataci. Oboje vonělo tak zvláštně. Opravdu vůně popisovat neumím. Nebyly to ani květiny, ani ovoce. Každopádně vůně byla hodně výrazná a ne můj styl. Složení jsem našla na internetu, ale osobně z toho necítím ani jednu složku: květ tangerinky, pelyněk, mořská sůl, ibišek, orchidej cattleya, leknín, ambra, cedr, bílé pižmo. Sice je to složení parfému, ale řekla bych, že u sprcháče a mléka to bude podobné. Samotný mi asi voní víc sprcháč, ale když po něm použiji mléko, vůně se hezky doplňují. Voňaví mágové u Moschina to zkrátka mají vychytané. Každopádně sadu bych si znovu nekoupila, ani plné balení. Skutečně tu jde jen o vůni a ta mi zkrátka úplně nesedí. V zimě nebo na večer by i šla, ale osobně mám raději lehčí aroma. Až otestuji vůni, dám určitě vědět, jestli názor na ni budu mít jiný.

To by bylo za červen vše. Původně jsem plánovala udělat na další měsíc Spotřebovávací plán, ale asi od toho nápadu upustím. Většinu července budu na chalupě, kde mám většinu nutných věcí, takže nic moc převážet nebudu. Ale určitě se mi něco spotřebovat podaří, jen nemám momentálně přehled, kde co mám a kolik. 

A kolik se toho podařilo spotřebovat vám?

4 komentáře:

  1. Mně Rocketka strašně dlouho vyhovovala a byla mojí nejoblíbenější řasenkou, jenže před pár dny mi najednou začala dělat šmouhy pod očima a opadávat. Vyschlá není, normálně maluje, ale tímhle mě teda dost štve :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně tohle začala dělat jiná řasenka, tuším, že od Rimmel. Rocketka mi dělá takové tečky na horním víčku, kde mám jednu řasu delší než ostatní a často se tak dotýká víčka :D Sice to nevypadá moc extra, ale dá se to bleskově opravit.

      Vymazat
  2. Řasence jsem zatím na chut moc nepřišla, Maybelline mi moc nesedí. Dermacol noční péče mě docela láká. :)
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od Maybelline zkusila snad dvě řasenky a obě byly docela fajn. Ale je fakt, že určitě existují i levnější a lepší, jenom já jsem líná nad tím uvažovat :D Na Dermacol doporučuji vychytat nějakou slevu, přece jenom je to drahá sranda a ještě ke všemu dost nefunkční....Na zjemnění pokožky se určitě najde i něco levnějšího :)

      Vymazat