čtvrtek 10. dubna 2014

Vlasové nákupy březen + duben

Hezký čtvrtek (hurá, zítra je opět pátek) :) Dnes jsem dopoledne vyrazila na "malý nákup", tak jsem se s Vámi chtěla podělit o úlovky. A protože toho mám na vlasy doma už neskutečně moc a zatím jsem nenašla nic, co by mě extrémně lákalo, do konce měsíce si rozhodně nic dalšího nepořídím. No a protože jsem si něco koupila i v březnu, shrnu to vše do jednoho.

Za březen to byl šampuk Ultimate Shine. Samozřejmě jsem ho zapomněla vyfotit, ale to snad ani nevadí, protože ho nechci rozbalovat a z obalu toho asi moc nepoznáte. Zkrátka je bílý a měl by obsahovat shimmer. Jak už název napovídá, je určen pro zvýšení lesku vlasů. Postupně chci vyzkoušet pokud možno všechny Lush šampuky, ale nejdříve přišla řada na tento. Vlastně bych ho ani nepotřebovala, protože jsem Seanik a Jumping Juniper spotřebovala nedávno a na mé melírované, a od té doby při mytí neskutečně zacuchané vlasy, to není moc praktická věc. Ale říkám si, že je to dobrá věc, kdybych měla někam cestovat a nechtělo se mi tahat klasickou lahvičku. Přes papírový obal voní moc hezky, jemně a citrusově.

Zbytek nákupu proběhl už dneska. Všechno z toho jsem si časem plánovala pořídit, takže když mi přišla z DM sleva, neodolala jsem.

Na výrobky značky Toni and Guy byla v DM sleva, takže jsem vše ulovila za polovinu. Vybrala jsem si řadu na poškozené vlasy, druhá na výběr byla nějaká hydratační. Ceny před slevou tedy byly: maska 309 Kč, kondicionér 239 Kč a šampon také 239 Kč. Nic z toho jsem samozřejmě ještě nezkusila, tak mohu hodnotit jenom obal a vůni. Balení se mi líbí, je jednoduché a elegantní. Ale kondicionér a šampon jsou v podstatě stejné, krom nápisů samozřejmě, takže si budu muset dát velký pozor, abych si je nespletla :D Vůně je hezká, taková jemná a svěží, i když ne přímo ovocná. Těžko se to popisuje, zkusím to vykoumat až při používání.



Na Aussie byla sleva 25 procent. Samozřejmě existuje hodně řad, takže jsem strávila u regálu dost času. Nakonec jsem zvolila profláknutý tříminutový zázrak na poškozené vlasy (které kvůli melíru fakt mám) a šampon a kondicionér z řady na dlouhé vlasy (které také mám). Nechtěla jsem šampon a balzám přímo na poškozené vlasy, abych je moc nezatížila, takže jsem zvolila péči na dlouhé s modlením se, aby mi nemastily kořínky a hydratovaly konečky. Vůně je sladce žvýkačková. Po příchodu domů jsem při mytí vlasů použila jen tříminutový zázrak a musím říct, že se vůní podobá Snow Fairy od Lush. Co se prvních dojmů týče, zas takový zázrak není. Jevil se mi jako běžný kondicionér a to jsem ho tam fakt nechala tři minuty. Ale je fakt, že na mé vysušené vlasy jen tak něco nezabírá, tak nebudu ještě dělat závěry a dám mu šanci. A původní ceny před slevou? Šampon stál 149 Kč, kondicionér také tak a zázrak 179 Kč.




Jako poslední jsem potřebovala silver šampon. Říkala jsem si, že když už, tak pořádný a vypravila se pro něj do salonu s vidinou toho silveru Loréal, který na mě kadeřnice použila po prvním melíru. Díky bohu měli zavřeno kvůli havárii vody, takže jsem ušetřila. Doma mě napadlo projet nějaké recenze, které mě od koupě odradily. Hodně se v nich psalo, že extrémně vysušuje a zesvětluje až do šeda. No to chápu, také jsem ty vlasy měla pak podivně světlé. Naopak pozitivní ohlasy byly na Schaumu. Prý nevysušuje a funguje dobře. V DM ji samozřejmě neměli, že prý musím do nějaké větší, ale skákla jsem jen naproti do Tety, kde jsem si šampon za 64 Kč koupila. Jako že kdyby byl k ničemu, aspoň nevyhodím přes 400 jako za ten Loréal. Jako první zhodnotím obal, který se mi prostě nelíbí. Barevně je ok, ale jak už jsem kdysi psala, nemám ráda fotky lidí na kosmetice a tím spíš, že jsou tam nějací důchodci se stříbrnou hlavou. Až moc stříbrnou. A také mi trochu evokuje pánský šampon. Jinak samotný je klasicky fialový, jako každý silver. Je poměrně hustý a dobře pění. Dávala jsem ho na vlasy 2x po sobě, vždy s dvouminutovým působením. Vlasy mám samozřejmě ještě mokré, ale komplet melíry nezesvětlil. Zatím mi přijde, že malinko rozsvítil ty první pramínky, co byly myté silverem hned po melírování v salonu a ty pramínky, které jsem si pak silverem napodruhé umýt nenechala, zůstaly žluté. Tedy ona většina lidí říká, že to vypadá lépe jak stříbrná hlava, ale nevím. Malinko bych tu žlutou stáhnout chtěla. Aneb další věc proti melírům, nechce se mi hledat dokonalý silver. A málem bych zapomněla: mám po něm hrozně fialové nehty. Ještě mu dám určitě šanci a nechám ho působit déle.


Recenze časem určitě budou, ale zatím mám načatých dost věcí a ještě v zásobě minimálně jeden šampon a nechci předbíhat a nechat zásoby jen tak ležet :)

5 komentářů:

  1. Já si dneska udělala taky radost Schaumou, koupila jsem si šampon, kondicionér a sprej na vlasy a tohle vše mě stálo jen kolem 80,- Kč. Měla jsem pěknou slevu v drogérii, tak mám radooost :)

    By-Moni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že si pak u Tebe přečtu nějakou super recenzi :) Výhodná koupě se vždycky hodí :)

      Vymazat
    2. Recenze určitě bude. Ale za delší dobu, mám teď rozpoužívané jiné šampony a kondicionéry. :)

      Vymazat
  2. to si zohnala za paradne ceny!
    Ak mas rada NIVEU pozyvam na giveaway o nove telove mlieka, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/04/nivea-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ještě aby ty věci fungovaly, jinak by mě to naštvalo i přes tu cenu :D

      Vymazat