úterý 8. dubna 2014

Sudocrem

Ahoj kočky :) Sice jsem na dnešek měla připravený vlasový článek, ale vlasy byly minule, tak jsem se rozhodla zařadit také něco na pleť.

Upřímně mi trvalo hrozně dlouho, než jsem si na tento vynález udělala nějaký názor. Ani jsem nevěděla, co mám čekat, když je jeden výrobek určen na podrážděnou pleť i akné. Zkoušela jsem ho používat všemi možnými způsoby a věřím, že už jsem nějak vymyslela systém, jak využít jeho super účinků bez nějakých hrozivých následků.



Vzhledem k tomu, že moje pleť je dost nepředvídatelná, mohla jsem Sudocrem zkusit na několik možných problémů.

Jako první jsem ho zkoušela na pleť vysušenou, podrážděnou a červenou. Ano, i to se mi stává, hlavně po pobytu v bazénu, na sluníčku, ve větru, po nevydařených kosmetických experimentech.... Docela se osvědčil, pleť hezky zklidnil a zabránil dalšímu vysušení. Ale nemůžu říct, že by nějak viditelně hydratoval a dodal vlhkost. Na pleti jsem ho nenechávala celý den ani celou noc, ale vždy jen pár hodin.

Další použití bylo doléčení pupínků. Na to fungoval snad nejlépe. Stroupek byl pryč mnohem rychleji a pokožka nebyla přesušená, takže bylo možné se i normálně namalovat.

Jako další jsem ho zkoušela na pupínky preventivně, tedy ještě před případným brutálním odstraněním prsty. Tak nějak jsem doufala, že by se pupínek mohl ztratit a já bych si pak nenadávala za rozrýpaný obličej. Chyba, na to Sudocrem nefungoval. Takže jsem se vrátila k tomu doléčení po mechanickém odstranění.

Poslední využití jsem zkusila ve formě prevence na zcela zdravou pleť. Tady jsou výsledky celkem sporné. Přesušenou pleť nespasí a na hodně mastné po použití vyskákají pupínky. Ale pokud jsem cítila jen lehké pnutí, byl krém dobrý, ovšem opět jen na krátkodobé použití.

Ale abych nezapomněla, musím zmínit i určitá negativa. Sudocrem je bílý, takže je třeba ho důkladně rozetřít. To se mi ale moc nedaří, takže klidně používám větší množství, ale na noc. Bohužel po vstřebání té mastné složky mi na pleti občas zůstane takový suchý bělavý povlak. Nic hrozného, ale je třeba na to myslet a pleť důkladně očistit.



Celkově bych to zhodnotila tak, že za těch 88 Kč je to věc, kterou je určitě fajn mít doma. Myslím, že každá z nás najde nějaký způsob využití. Hlavní je nepoužívat dlouhodobě (aby se neobjevily pupínky) a během používání pleť důkladně čistit. A málem bych zapomněla na vůni: voní bylinkově, svěže, lehce jako pánský sprchový gel. Ale mně se vůně docela líbí, je taková lehká a nevtíravá.



Krém téměř neubývá a to ho používám skoro denně (aneb vždy se najde nějaké místo, které je třeba vylepšit). Trochu jsme ho ubrala i pro tetu, která měla hrozně podrážděný obličej od nějakého krému Dove a pak to ještě dorazila v bazénu a také si Sudocrem nemohla vynachválit, jak hezky a rychle jí obličej zklidnil.

Znáte/máte/používáte?

2 komentáře:

  1. Hmm, zajímavé. Četla jsem o něm, ale zatím mě nějak neláká si ho pořizovat. Na pupínky mám gel od Lushe a víceméně nic dalšího mě netrápí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad tím z Lush jsem také uvažovala, ale vzhledem k ceně vyhrál tenhle.

      Vymazat