středa 16. dubna 2014

Rtěnkování s Káťou

Hezké dopoledne :) Dnes jsem se probudila a rozhodla se, že udělám velký krok....a to že konečně dokončím tento rtěnkový článek :D Text jsem měla hotový už snad 3 měsíce, ale dlouho jsem se odhodlávala k focení, které je s mým důchodcovským foťákem dost na nic, hlavně když se jedná o něco barevného.

Článek se původně jmenoval Moje skromná sbírka rtěnek. Ovšem samozřejmě jsem ho raději přejmenovala, abych si neutrhla mega blogerskou ostudu hned v nadpisu s tím, že mám jen tři rtěnky :D Tedy nepočítám nějaké ty úplně šílené a hrozně levné na blbnutí kdysi dávno. Rtěnek velmi málo, protože jsem je ještě nedávno nepoužívala. Hrozně se mi líbí výraznější barvy, ale sama se v tom nějak necítím. Ani teď jsem k tomu ještě úplně nedospěla a volím rtěnky spíše umírněnější. jak už nadpis napovídá, všechny jsou od značky Rimmel, konkrétně z řady Kate. Cena jedné byla kolem 150 Kč.



Odstín 01
Tuhle jsem si koupila jako první. Šla jsem nakupovat s kamarádkou a koukala jsem na neutrální barvy. Ale ona řekla, ať se trochu odvážu a ukecala mě na tenhle odstín. Což o to, barvička je to krásná, ale na mě prostě moc výrazná. Ale rozhodně mi neleží jen tak v šuplíku. Používám ji trochu jinak. Po balzámu na rty rtěnku přejedu prstem a s ním pak přejedu rty. Barva je stále krásná, ale není už tak divoká. Bohužel jí to samozřejmě ubírá na výdrži, ale to nevadí, postup se dá opakovat. Doufám, že časem najdu odvahu ji nosit normálně. Jinak má takovou sladkou, ale ne úplně typickou rtěnkovou vůni. Jak k ní tak čichám už asi po milionté, začínám cítit nějaké cukroví.


Tady vypadá na sluníčku třpytivě, ale na rtech má jen decentní lesk.



Další dvě zmiňované mají stejnou vůni. Nějakou ovocnou a ne tak sladkou, ale nejsem si jistá jakou. Trochu z nich cítím meloun.

Odstín 101
Tato růžová je opravdu jemná a používám ji velmi ráda. Je matná a bez třpytek, což se mi na ní líbí asi nejvíc. Hodí se na denní nošení.




Na sluníčku se opět tváří třpytivě, ale není



Odstín 105
Tato varianta má drobounké stříbrné třpytky, ale na rtech ani nejsou vidět. Konzistence je jako u růžové. Používám ji také normálně a vypadá stále docela přirozeně a ne divoce. Myslím, že tento odstín se hodí pro všechny, záleží na nanesené vrstvě.




Na všech těchto rtěnkách se mi líbí, že nevysušují. Bohužel moje rty jsou samy o sobě tak suché, že je musím neustále přemazávat balzámem. Používám ho vždy před nanesením rtěnky, ale pokud je třeba obnovit rtěnku, vždy musím opět nanést balzám. Mnohem horší ale je, když náhodou už rty trochu suché mám, to se musím s rtěnkou rozloučit. Snažím se furt mazat a doufám, že na jaře se obejdu na chvilku i bez balzámu. Přece jen rtěnka pak hůř drží, když balzám pod ní není ještě úplně vstřebaný.

Výdrž není nejhorší, Ale mně se to dost blbě porovnává, když nemám tolik zkušeností. Každopádně by měly být všechny dlouhotrvající. Oběd skutečně nepřežijí, ale nějaké napití ano. Určitě by vydržely déle, ale jak pod nimi mám mega vrstvu balzámu, tak to dost zkresluje.

Dvě fotky, kde jsou všechny vedle sebe. Malinová je v jedné vrstvě, ostatní ve třech. Přece jen na focení je třeba, aby byly trochu výraznější. První je focená na sluníčku, druhá ve stínu.




Celkově jsem s rtěnkami spokojená a určitě si plánuji pořídit další odstíny. A samozřejmě se chci podívat i k jiným značkám.

Co na ně říkáte?

6 komentářů:

  1. Nejvic se mu libi ta svetle ruzova, bohuzel podle pritele mi neslusi, ze jsem typ na vyraznejsi.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda. Ale je fakt, že zrovna tenhle odstín asi nesedne všem :)

      Vymazat
  2. Moc pěkné odstíny! I nafocené to máš pěkně. Nejvíc se mi líbí rtěnka č. 1, já právě tyhle řvavé odstíny miluju a ty decentní v drogérii téměř ignoruju :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) No mně se ta první taky líbí nejvíc, ale pořád si nevěřím dost na to, abych ji vzala v normální vrstvě ven na den :D

      Vymazat
  3. Skvělý název článku :-) Já bych si vybrala odstín 01.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Máš pravdu, ten je boží a asi ze všech nejzajímavější :)

      Vymazat