sobota 19. dubna 2014

Mythic Oil

Hezký den :)

Na dnešek pro Vás mám pochvalnou ódu na legendární vlasový olejíček Mythic Oil od značky Loréal. Už jste o něm určitě četli mnohokrát a většinou byl jistojistě vychvalovaný. Na úvod musím zmínit jedinou negativní věc, a tou je jeho cena. Kupovala jsem jej u kadeřnice za 420 Kč. Ano, je to neskutečně obrovská částka, ale můžu si za to sama, protože neumím nakupovat na internetu, kde se dá sehnat mnohem levněji.



Toužila jsem po něm už od května minulého roku, kdy mi ho dávala na vlasy kadeřnice. Jistě, ono od kadeřnice to vypadá vždy dobře, bez ohledu na to, jestli olejíček použije nebo ne, ale mě dostal už svou dokonalou vůní a tím, že mi kadeřnice říkala, jak jí zachránil vlasy. Prý ho nejdříve používala hrozně moc, protože ho poškozené vlasy vypily ohromné množství a po chvíli používání byly výrazně lepší a bylo možné dávky omezit. Ke koupi jsem se dostala v únoru, kdy jsem chtěla něco na své čerstvě melírované vlasy.

Olejíček jsem koupila v takovéto krásné krabičce, kde se ukrývala hezká lahvička. Vzhledem k ceně a pocitu většího luxusu si myslím, že mohli použít klidně sklo místo plastu, ale z praktické hlediska je samozřejmě lepší plast, hlavně pokud chcete olejíček někam tahat v tašce. Jinak se mi oba obaly (krabička i lahvička) moc líbí. Působí čistě, elegantně a luxusně. Zlatá barva a černé písmo nic nezkazí.



O funkci olejíčku se asi není třeba rozepisovat, přesto bych pár slov napsat měla, kdyby to náhodou četl někdo, kdo neví, o co jde. Jedná se tedy o vyživující olejíček na všechny typy vlasů, který se aplikuje do délek a především na konečky. Vlasy má naprosto zázračně uzdravovat, dodávat jim sílu, lesk, výživu, bránit lámavosti a třepení konečků. No prostě zázrak.

Hrozně ráda bych mu kromě ceny něco vytkla, abych si ho už podruhé nekoupila, ale nemůžu. Je vážně super, takže mě jeho koupě bude ruinovat určitě ještě dlouho.



Používat se může jak na mokré, tak na suché vlasy. Já ho dávám na suché, protože mi přijde, že má výraznější výsledky. Do mokrých se tak nějak vsákne a pokud nepoužiji fakt velké množství, jako bych si ho tam ani nedala. Tedy neměla bych problém ho dát hrozně moc i do suchých, protože vlasy nemastí a krásně se vsákne. Vlasy mám po něm hladší, snadno rozčesatelné, vyživené a na dotek mnohem příjemnější.

Olejíček voní sladce a cítím v něm nějaké ovoce. Vůně se ve vlasech drží podle použitého množství a občas ho cítím i ráno po večerním použití.

Hrozně ráda bych Vám nabídla nějaké porovnání třeba s jeho slavným konkurentem Orofluidem, ale to jsem bohužel nikdy nezkoušela. Mohu se tedy rozepsat o rozdílech mezi Mythicem a přírodními oleji typu kokosový, olivový a arganový. Olivový jsem zkoušela kdysi, protože ho doma běžně nemáme (na jídlo ho nemám ráda a mám mírnou alergii na olivy, takže bych se bála ho na sebe patlat ve větším množství), kokosový jsem používala poslední cca rok a arganový jsem zkoušela zatím párkrát. Všechny tyto oleje vlasy spíše obalily a kromě kokosového mi všechny i v mini dávce hlavu neskutečně zamastily. Ale na nějaké masky a zábaly jsou určitě super. Mythic se oproti nim vsakuje a mám pocit, že vlasy vyživuje více zevnitř.

Takže jeho hlavní klady ve zkratce:
- nemastí ani ve větším množství
- rychle se vsakuje
- vlasy jsou viditelně hladší a vyživenější
- hezky voní

Za sebe tedy mohu jedině doporučit. Já se asi ale podívám i po nějakých drogerkových alternativách za příznivější cenu, abych měla nějaké další srovnání a případně zjistila, že se dá ušetřit :D Mythic Oil bych klidně byla schopná používat 2x denně, ale to by mi jedno balení nestačilo ani na měsíc a brzo by mě to zruinovalo. Zatím se tedy snažím střídat výživné masky, kokosový olej, kondicionéry a v případě pocitu nedostatečné výživy teprv nasazuji Mythic.

Tentokrát je skutečně zbytečné ptát se, jestli olej znáte, tak se zeptám, jestli jste jej už zkoušely a jak Vám vyhovoval :)


2 komentáře:

  1. Mám ho taky doma a pro mě to tedy žádný zázrak není. Připadá mi, že nic s vlasy nedělá. Sice je neumastí, ale ani nevyživí... Mnohem víc mi sedí "obyčejný" olej od Glisskur za stopade :-D

    OdpovědětVymazat