pátek 11. dubna 2014

Můj první silver šampon

Hezké páteční odpoledne :) Dnes jsem konečně dokončila recenzi na silver šampon značky Swiss O´Par.



Šampon mám už docela dlouho. Pořídila jsem si ho krátce po prvním melíru, což bylo někdy v polovině února. Hrozně ho vychvalovala Mia z Kissbooku a nebyl ani moc drahý. Přesnou cenu už si nepamatuji, ale tipuji, že do 80 Kč. Takže kdyby byl na nic, ani by mě to tolik nemrzelo. Navíc je relativně dobře dostupný, já ho sehnala běžně v DM. A jak zafungoval/nezafungoval?

V návodu psali, že se má nanést na mokré vlasy, napěnit a nechat působit minutu, popřípadě zopakovat. Ze začátku jsem se držela návodu a výsledky se nedostavily. Tedy nechtěla jsem stříbrnou hlavu, jen malinko melíry projasnit a stáhnout minimum žluté, co jsem tam měla (kadeřnice mi to po melírování umyla silverem, takže to bylo hodně světlé).

Rozhodla jsem se tedy, že ho nechám příště působit dýl. Zkoušela jsem to asi další dvě umytí, vždy na 3-5 minut a furt nic.

Jednoho krásného dne jsem byla doma sama, tak jsem se rozhodla nanést silver na vlasy na delší dobu. Teda jasně, bydlím s rodiči, ale nerada bych těch 15 minut trávila v koupelně a je mi blbé se před kýmkoliv procházet s pěnou na hlavě.

Protože jsem si ještě nechtěla namáčet celé tělo, navlhčila jsem vlasy metodou předklonění nad vanou. Nemůžu si pomoct, asi jsem jen nešikovná, ale mám pocit, že si takto nikdy vlasy pořádně nenamočím, natož abych šampon nanesla opravdu všude. Nicméně jsem to riskla. Pak jsem se koukla do zrcadla a viděla konečky některých odbarvených pramínků, které měly až takovou růžovooranžovou barvu :D No sice mě to zarazilo, když jsem šampon neměla na hlavě ani dvě minuty, ale nevadí. Hodila jsem přes ramena ručník a šla si sednout k počítači. Asi nebudu popisovat, tak mi z vlasů občas ukápla fialová kapka na podlahu, prostě to shrnu tím, že to bylo dlouhých 15 minut :D Cestou do sprchy jsem opět zavadila pohledem o zrcadlo a přišlo mi, že pár pramínků má u hlavy extra stříbrný nádech.

Ovšem výsledky opět nula nula nic.

No a to bylo naposledy, co jsem se nějak déle při testování rozepisovala. Dál to shrnu asi tak, že jsem ho občas dala při klasickém mytí na chvilku a asi 2x skoro na půl hodiny.

I když během oplachování to už vypadalo nadějně, rozhodně mi nažloutlý odstín nikdy nestáhl. Kromě toho vlasy docela vysušuje a to pro mě opravdu není ideální, když je mám už i tak melírem dost poničené.

Myslím, že u těchto šamponů je hlavní účinek, ale přesto zmíním klasické věci, co zmiňuji vždycky. Voní prostě šamponově, docela jemně a příjemně. Barvu má silverovskou, tedy tmavě fialovou. Na kůži fialová nezůstává, ale mně vždycky děsně zbarví nehty. Pění dobře a je poměrně dost tekutý. Tedy nic výjimečného, ale radši bych hutnější, když se má nechat působit.

Každopádně už si ho znova nekoupím. Dost lidí si ho chválí, ale mně bohužel nezafungoval ani v nejmenším. Včera jsem si pořídila novou Schaumu Silver Reflex, tak uvidím, jaké budou výsledky s ní. A zbytek silveru od Swiss O´Par nejspíše poletí do koše, protože jako normální šampon je také na prd na nic, když vysušuje.

Zkoušely jste někdy tento silver?

4 komentáře:

  1. tenhle šampon, měla mamka, a taky jí vůbec nesedl, Kdybych ti mohla poradit nějaký opravdu účinný ,tak koukni u kadeřnice na vybělovací šampon od L´oréal ,ten je opravdu výborný:)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad ním jsem uvažovala. Ale právě tím mi to myla kadeřnice po prvním melíru a byl to dost zvláštní odstín, skoro až do šeda, tak jsem dostala strach. Ale rozhodně bude další na řadě, pokud nezabere ani Schauma, kterou jsem zatím zkoušela jen jednou :)

      Vymazat
  2. Já na ten šampon četla tolik dobrých recenzí a snad ani jedna nebyla špatná takže mě docela mrzí, že zrovna tobě nesedl :/
    Mimochodem máš super blog! :) Jsem tvůj nový prav. čtenář a mooc se těším na tvoje další články!

    www.meow005.blogspot.cz (za každého čtenáře jsem opravdu moc ráda <3)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu :) No jo, já právě taky nakupovala podle recenzí.... Ale nevadí, aspoň toho můžu vyzkoušet víc :)

      Vymazat