pondělí 28. dubna 2014

Koupelová sůl Ravak + trochu organizačně

Hezké pondělní odpoledne :)

Ano, vím, že jsem se týden neozvala, ale neplánovaně jsem zůstala na chalupě celý týden a nejen, že jsem neměla kabel k foťáku, ale ještě mi hned v úterý kompletně přestal jít internet.

Nejdřív bych začala tou organizací. Spotřebováno za duben o pár dnů posunu, protože mimo domov jsem rozhodně poctivě nespotřebovávala a většinu věcí jsem tam s sebou ani neměla. Také budu v nejbližších dnech postupně sepisovat kraťoučké články (recenze se tomu ani říkat nedá) na produkty, které jsem ten týden používala, takže vám nabídnu spíše bleskový pohled než dlouhou dobu testované věci. Aktuálně také testuji domácí pleťovou masku, takže časem nabídnu recept i s recenzí. Co se týče blízké budoucnosti, zhruba 14 dnů budu doma a pak se zase přesunu na chalupu do "studijního klidu". Internet by tam měl už normálně fungovat a kabel k foťáku si vezmu také, takže žádná blogovací pauza nebude. Bohužel nebudou nakupovací články a s testováním a spotřebováváním to také nebude tolik slavné, protože přece jen na vesnici tomu patlání se různými věcmi moc nedám, vlasy myji až když se na sebe nemohu podívat a na nějaké celotělové krémování je zima. Jako kompenzaci vám však přinesu více fotek ze soukromí :) A také produkty focené na recenze budou mít trochu jiné pozadí. Ostatně s tím už teď začínám, protože jsem se snažila všechno za ten týden fotit venku.

Dnešní recenze tedy bude na sůl do koupele značky Ravak. Nikdy bych si sama nic takového nekoupila, protože doma se jen sprchuji a ani na chalupě běžně nemám čas se ve vaně vyvalovat dlouho, když je omezený přísun teplé vody. Pokud se nepletu, sůl jsem dostala kdysi jako dárek od sestřenky. Televizi jsem nezapla už dlouho, ale pokud vím, Ravak je značka koupelen a v reklamě měli jakousi žábu... Předpokládám tedy, že sůl není v pravém slov smyslu výrobek kosmetický, ale spíše něco jako kupte si to, nepoškrábe vám to vaši novou Ravak vanu. Upřímně jsem ráda, že sestřenka o blogu neví, protože budu muset napsat větu, že je to super dárek typu pošli to dál. Ani nevím, jestli se dá skutečně koupit běžně v drogerii nebo je to fakt něco jako dárek k nákupu.



Ale teď už k samotné soli. Měla by být relaxační, nevysušovat pokožku a měla by příjemně vonět.

Vůně není žádná bomba, ale nepříjemná není. Je to jakýsi pokus o přírodní bylinnou vůni, ovšem ve výsledku dost chemický. Každopádně aroma není moc výrazné, takže i kdyby někomu vadilo, neumře z toho.

Ty jejich mýdlové konfety moc ven nechtěly. Hodně se mi jich přilepilo ke stěně a odmítaly se nechat vysypat a když už, tak často nechtěly prolézt hrdlem lahve. Každopádně nejsem ten typ, co by se romanticky rozplýval nad jejich pomalým rozpouštěním a vznášením na hladině. Místo toho jsem je důkladně testovala tak, že jsem se rozmazávala mezi prsty. Bylo to mazlavé, lepivé, slizké a mastné. Takže skutečně budily dojem, že nevysušují.

Samotná sůl byly prostě jakési krystalky, ale neměly ostré hrany. Rozpouštěly se hodně rychle. Pokožku jsem neměla podrážděnou a nějaké ty antibakteriální účinky bych jim taky věřila, vzhledem k tomu, že je to běžná vlastnost soli.




Obsah balení by měl vystačit na 10 plných lázní. Ať tím výrobce myslel cokoliv, jsem ekologicky založený člověk a vana plná po okraj se mi příčí. Vodu jsem si dávala tak do půlky a během týdne jsem ve vodě rozpustila celou sůl s tím, že jsem se neráchala čtvrt hodiny každý den, takže je jasné, že jsem soli dávala fakt hodně. Kdybych si ji koupila sama, rozhodně bych s ní tolik neplýtvala :D

Díky bohu kůže mi neslezla ani jsem se neosypala. Ovšem nějaké hydratační účinky jsem nezaznamenala a u soli bych je ani moc nečekala.



Můj názor je, že je to kravina, ale samozřejmě je to z pohledu člověka, co na takovéhle věci moc není. Pokud cachtání se ve vaně milujete, klidně se po soli koukněte, špatná určitě není. Já bych si místo toho raději koupila nějak koupelový olej, když už bych to něčem do vany zatoužila.

Jaký máte názor na podobné koupelové vychytávky?

4 komentáře:

  1. Líbí se mi, že jsi to zrecenzovala záporně. Někteří by se báli říct podle mě něco špatného a takhle to zveřejnit. Za to tě oceňuji :)

    http://www.kajahasidea.blogspot.cz/ (budu moc ráda za každého pravidelného čtenáře) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám problém vyjádřit názor, i když je negativní :) Akorát nevím, co bych dělala v situaci, kdy bych měla napsat něco negativního například na dárek od kamarádky, která by můj blog četla :D

      Vymazat
  2. Vypadá to zvláštně teda :-D Nevěděla jsem, že Ravak dělá i toto :-D
    Na články ze soukromí se rozhodně těším! :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, já to taky nevěděla :D A možná to už nedělá, protože já to měla doma minimálně něco přes rok :D

      Vymazat