sobota 24. června 2017

Kosmetické odměny za tři roky studia - The Body Shop, DM, Yves Rocher

Hezké sobotní ráno :) Protože nenakupuji pravidelně a už vůbec ne nějaká větší množství najednou, ukazuji vám nákupy vždy jen na Instagramu. Teď se mi toho ale nashromáždilo víc, tak mám pro vás rovnou článek :)

Kvůli učení jsem se nikam moc nedostala a ani jsem neměla úplně náladu na nákupy. Pak jsem si to ale vynahradila :D A musím uznat, že jsem utratila dost, takže na nějakou dobu si dám zas nákupní pauzu. Krom toho už tu kosmetiku vážně nemám kam dávat.

Tea tree olej

Už kdysi jsem ho měla, ale pak jsem na něj nějak zapomněla. Sahám po něm hned, co cítím, že se mi tvoří nějaký pupínek a vydezinfikuje i místa po nějakém násilné zásahu, i když se snažím na pupínky nesahat. Malé balení mám jako cestovní, velké na doma. Každý je jiné značky, ale rozdíl nevidím.

Rexona Maximum Protection

Tu jsem si koupila už na státnice, protože mělo být děsné vedro. Neměla jsem doma nic spolehlivého, co by udrželo podpaží suché a nedělalo bílé fleky. Rexona nezradila, ale když jsem ji zkoušela na černé triko, trochu fleky dělala. Určitě ale ještě napíšu víc, přijde mi hodně drastická a krom těch státnic jsem ji nepoužila.



Květinové vody

Růžovou už jsem jednou měla, a ačkoliv must have to není, oblíbila jsem si ji a zvykla jsem si i na tu vůni. Levandulovou jsem chtěla zkusit, protože levandule mi voní víc. Ale omyl, tahle voda neskutečně smrdí. Myslím, že je snad zkažená, protože tohle nemá s levandulí nic společného a shodla jsem se na tom i s kamarádkou. Chtěla jsem ji používat aspoň jako osvěžení na tělo, ale i to mi vadí, tak ji asi nakonec vyhodím.



Tělová másla The Body Shop

Kdysi jsem v obchodě byla a koupila tam dárek pro sestřenku, ale ceny na mě byly hodně vysoké. Vždycky se mi na všech blozích líbily limitky, konkrétně Virgin mojito a Pina coladu jsem zaznamenala už rok dva zpátky. Proto, když jsem nedávno zahlédla, že jsou zrovna tyto dvě verze znova v prodeji, musela jsem je mít. Měli akci (nevím, možná je to stálá věc), že dva produkty vyšly výhodněji než jeden a tři ještě levněji. Tak jsem si samozřejmě musela koupit tři :D Celková cena tedy byla 915 Kč, což zní šíleně za mazání na tělo :D Jako třetí jsem si zvolila po dlouhém váhání Grapefruit. Akorát jsem moc nepřemýšlela a mazadel mám hodně, tudíž nespotřebuju másla během léta a mohla jsem si místo grepu vybrat nějakou méně svěží verzi na podzim a zimu :D Všechny verze nádherně autenticky voní. Zatím jsem načala mojito, ale mockrát jsem ho ještě nepoužila. Stačí malinko a pokožka je rozhodně jemnější, ne takové to namazat se a za půl hodiny jako by se člověk ani nemazal. Pokusím se všechna másla nějakou dobu používat, abych vám dala vědět, jestli pro limitku běžet nebo ne (zatím si myslím, že byste měly nazout tenisky a minimálně je zajít očichat).




Zelený jíl Saloos

Chtěla jsem ho už dlouho, ale v drogerii, kam chodím běžně, není. Až nedávno jsem vyrazila do vzdálenějšího dmka, kde jsem ho našla. Když už jsem tam byla, řekla jsem si, že nebudu čekat a koupím ho, navíc se jedná o suchý prášek, takže se jen tak nezkazí. Doufám, že bude hodně dobrý, protože bych ráda měla nějakou funkční a přírodní masku.

Malinový ocet 

Četla jsem o něm už před lety u Mii na Kissbooku. Zaujal mě hned, ale tenkrát jsem ještě nebyla takový blázen do kosmetiky, abych vše hned musela mít :D Nakonec jsem si ho pořídila až teď a hned v obřím balení. Ocet jsem si přelila do lahvičky od růžové vody s rozprašovačem a aplikuji jej na závěr mytí na celé vlasy i na pokožku hlavy. Při aplikaci voní hezky. Bohužel pak se oplachuje a po opláchnutí už nevoní. Ale už během oplachování je cítit, že jsou vlasy krásně jemné. Zatím ho moc hodnotit nemůžu, ale za těch pár použití jsem nabyla dojmu, že je to drahá sranda a zbytečná chemie a pořídím si po spotřebování asi jablečný ocet. Navíc ta vůně autentická není, vůně je sladší, spíš jako malinová limonáda.



Sada na suché a poškozené vlasy

Od YR jsem chtěla vyzkoušet víc vlasové kosmetiky, ale tuhle sadu jsem si pořídila jen na základě slevového kuponu. Stejně jsem si řekla, že mám ty vlasy teď dost zničené a konce suché, takže další péče neuškodí. U šamponu jsem se bála, aby vlasy nezatěžoval. Dobře umyje, objem udělá standardní. Kondicionér je určitě výživnější než Jungle od Lush nebo Balea pro svěžest vlasů, které aktuálně používám. Nejvíc mě zaujala v letáku noční péče. Na stránkách značky jsem produkt nedohledala a nevím proč, předpokládala jsem, že se jedná o masku přes noc, která se ráno opláchne. Omyl, je to klasická bezoplachová záležitost, kterou ale pro větší originalitu vydávají za noční péči. Má se nanést na suché vlasy, 8 hodin provádí zázračná kouzla a ráno mají být vlasy super. Jako první se mi nelíbí nanášení, které je prostě nerovnoměrné, i kdybych se měla přetrhnout. Ty pramínky, kam se dostane, slepí. Naštěstí ráno jsou vlasy ok, slepení ustoupí a vlasy nejsou mastné, ale jinak se nestane nic, vlasy jsou pořád suché. Ještě by vás mohla zajímat vůně. Příjemná, lehce nasládle oříšková, ale ve vlasech se nedrží. Není to sice nějaká voňavá klasická záležitost, ale přijde mi neutrální. Bohužel celkově mi sada vlasy mastí. Normálně mohu existovat 48 hodin od umytí, teď jsem měla vlasy mastné za den a půl, ale s tím, že poměrně hodně rychlý nástup, takže den byly vlasy perfektní, další den ráno ještě šly, tudíž jsem nepoužila suchý šampon a odpoledne jsem se vrátila s mastnou hlavou a pokožka hlavy svědila (což dělá vždycky, když už je moc mastná). Teď mám na vlasy jiné věci, ale sadu ještě budu pořádně testovat později.



Vody ve spreji

Protože termální vody jsem nějak nepochopila a jsou drahé, sáhla jsem po obyčejných vodách Balea. Limetku s bazalkou bych nedoporučila. Voní sice hezky svěže, ale jak mám pleť třeba podrážděnější od sluníčka, trochu štípe a není to příjemné. Kokos je jemnější, navíc miluju tu vůni, ale i tak je to přece jen už nějaká chemie. Z praktického hlediska bych doporučila tu bez parfemace. Totiž asi bych nechtěla mít na obličeji a těle něco chemického a ležet třeba na pláži. Mám takovou utkvělou představu, že by to pokožce neprospělo.



Vlasová kosmetika Balea

Tuhle sadu jsem si koupila z nutnosti, protože u přítele mi dochází šampon i balzám. Volba padla právě na tuhle řadu, protože u těch dalších nebyl klasický oplachovací kondicionér. Produkty jsem zkoušela zatím jen jednou, ale byla jsem fakt nadšená :) Vlasy byly viditelně hydratovanější a vyživenější, konečky nebyly suché a vypadaly mnohem zaceleněji a zdravěji.


Doma už mám taky málo zásob, takže jsem vybrala šampon na objem a hydratační s posilujícím efektem. Ten už používám a zdá se fajn :) Všechny šampony hezky jemně voní, krom řady na dlouhé vlasy spíše svěží spektrum vůní.



Přeliv L´oréal

Předchozí přeliv už se mi vymyl a vlasy vypadají divně. V reálu se mi sice líbí a odrost mi nepřijde hrozný, ale na fotkách vypadá barva divně. Navíc mě čeká promoce, tak nechci mít vlasy nazrzlé jak mrkev :D Barvit budu v neděli, takže určitě uvidíte výsledek :)


To by bylo z nákupů vše. Hezky si užívejte víkendu a sluníčka (pokud se nepečete jako já a nemodlíte se, aby bylo aspoň do 25 stupňů :D) a napište mi, co jste si poslední dobou pořídily :)


14 komentářů:

  1. Na ten malinový ocet si taky dlouho dělám zálusk, ale zatím jsem si ho nepořídila, protože si nejsem jistá zda by to byl vhodný produkt pro mě - co se používání týče, jsem líná používat něco navíc co se stejně opláchne. Klasickou vodu ve spreji od Baley mám moc ráda, musím okounkout i ty s přídavkem pokud je u nás v DM najdu, minule se mi to totiž nepoštěstilo. Másla od The Bodyshop vypadají dobře, ale já prostě nejsem ochotná dát tolik peněz za tělovou péči :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě bez octu naprosto v klídku můžeš žít dál. Zatím se mi to nezdá jako důležitá věc a taky nemám ráda jakýkoliv krok navíc v péči, který není viditelně prospěšný :D Ta kokosová voda je super, ale nejsem si jistá tou druhou, pro někoho by možná byla až moc dezinfekčně osvěžující. Ano, taky mi srdce u placení másel krvácelo, ale chtěla jsem je už dlouho, tak jsem se rozšoupla a teda to mojito je zatím fakt super a jsem zvědavá na další. Ale nejsem si jistá, jestli jsem ochotná ty peníze za to dávat a kupovat si je furt :D

      Vymazat
    2. Tak za státnice je samozřejmě potřeba se odměnit, o tom žádná! :D

      Vymazat
    3. Když já se obávám, že do másel jsem se zamilovala a budu se muset odměňovat pořád :D

      Vymazat
  2. Moc hezky ses odměnila:-) Ten malinový ocet od YR jsem si hodně oblíbila, je to asi zatím jediný produkt, který mým vlasům dokáže dodat trochu lesku. Ale nesmím ho používat často, to jsme si všimla, že jeho účinnost rapidně slábne:-D Ale chápu, že ne všichni máme stejné vlasy a Tobě se zdá k ničemu.
    Růžová květinová voda mi stojí na poličce a nepoužívám ji, ta vůně je na můj vkus až moc intenzivní, hlavně při použití na obličej. To byl přešlap pro mně, ale zkusím se podívat po nějaké jiné, která by nebyla tolik parfémovaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si na lesk nestěžuju ani normálně :D Takže nejvíc oceňuju to zjemnění :) Ale uvidím, co to bude dělat při dlouhodobém používání :) Mně ta růže nejdřív taky vůbec nevoněla, růži v kosmetice nemám ráda a tohle je fakt síla. Ale nějak jsem si zvykla, i když pořád to není nic, co bych chtěla v parfému :D Nějakou méně voňavou bych chtěla taky, ale jak se znám, zas bych nadávala, že je to jen obyčejná voda :D

      Vymazat
  3. To jsou super nákupy. Já už si dlouho kosmetiku nekoupila, víc jsem kupovala oblečení a jídlo :-) Jinak vůni růže teda taky nemám ráda, připomíná mi něco starodávného a retro není zrovna můj styl. Rexona Maximum je fakt proti pocení dobrá, já se teď snažím používat přírodní deo a je to boj..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Investice do oblečení je ve výsledku užitečnější a to jídlo taky není k zahození :D Přesně, babičkovská růže :D Přírodní bych používala taky, ale zatím jsem na nic nečetla tak moc pozitivní recenzi, abych do toho šla :(

      Vymazat
  4. Myslím, že nic lepšího než Tea tree oil na obličej a Rexonu do podpaží neseženeš :). Po tom malinovém octě už jsem dlouho pokukovala, ale asi se o něj nebudu už dál zajímat :D. Celkově vlasová kosmetika Yves Rocher mi vlasy dost vysušuje, což je u mě velmi nežádoucí. Každopádně jeden jejich šampon mám hrozně ráda, nevím jak se jmenuje, ale jeho koupí se přispívá na lesy. Což mi připomnělo, že si pro něj musím skočit :). A nejspíš i pro tu Rexonu, protože moc ty vedra nedávám :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem nakoupila správně :) Já se přiznám, že poctivě jsem ten ocet použila 3x a od té doby jsem nějak líná :D Ale musím ho pořádně otestovat. Já měla zatím krom téhle řady jen šampon na objem (fajn) a sprej (na nic). To vůbec nevím, jaký šampon myslíš, ale kouknu se :) Taky horko nenávidím, takže vím, jaké to je se potit a vařit :D

      Vymazat
  5. Promoce si moc užij :). Já jdu ke kadeřnici zítra, tak se moc těším. A dnes jdu na pedikuru, nožky už to moc potřebujou :D navíc jak teď probíhají akce v Sephoře, tak jsem si včera udělala on-line nákup, takže tento týden mám odměňovací za to celé zkouškové . U Tebe se objevila samá nová kosmetika, se kterou nemám zkušenosti, až teda na Rexonu, kterou mám ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tak držím palečky, ať jsi s výsledkem spokojená :) Pedikura musí být taky fajn, akorát já ještě neměla tu odvahu, totiž když mi někdo sáhne na nohy, tak se směju a svíjím jak housenka :D Těším se, že nám ukážeš na blogu nebo videu, co sis pěkného pořídila :)

      Vymazat
  6. To je super článek! Já prostě kosmetické hauly miluju :D Jinak tu růžovou vodu si musím nutně pořídit a to fakt nutně a když řeknu nutně, tak to nepotřebuju, ale všichni ji mají že jo :D :D

    Polovina roku 2017 v kostce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já též, ale když jsou k nim aspoň nějaké první dojmy, moc nemusím takové ty seznamy nákupů, ty nic moc neřeknou :D Růžovou vodu určitě zkus :)

      Vymazat