pondělí 6. března 2017

Spotřebováno za únor 2017

Hezký pondělní večer :) První týden března je skoro pryč, takže je nejvyšší čas podívat se na únorové spotřebovance.



Spotřeba je na první pohled docela vysoká, ale ne všechno je kosmetika a dodělala jsem i pár vzorečků a dva produkty jsem vyhodila :D


Pleťová maska Avon s arganovým olejem a jílem Rhassoul: masku jsem používala ráda, i když si nejsem úplně jistá, jestli jsem nadšená z jejích účinků. Není taková, že by extra vyčistila do hloubky nebo naopak vyživovala, spíš docela vyčistí a nevysušuje. Voní hřejivě po citrusech a koření. Mám ještě jedno balení, na které se těším, ale pak si asi další nekoupím, protože existuje určitě lepší maska. Ovšem za nějakou rozumnou cenu ji doporučím :)

Tělový sprej Avon s orchidejí a borůvkou: jeden z mých nejoblíbenějších sprejů vůbec. Hodně silná vůně a sladká, bez svěžesti a s nadprůměrnou výdrží. Asi je to spíš letní vůně, ale já ho ráda používala i na podzim a nevadilo mi dodělávat ho v únoru :)  Kamarádka ho taky kupuje pořád a dává ho i svým kamarádkám, takže je všeobecně oblíbený. Nemít tolik zásob, objednávám ho podruhé.

Tělový sprej Avon s vanilkou a santalovým dřevem: elegantní hřejivá vůně na podzim a zimu s nižší výdrží i intenzitou než první zmíněný, ale pořád obstojně funkční. Hezká, ale používala jsem ji v poslední době furt, takže jsem jí přečuchaná a zatím nemám v plánu si ji koupit zas.


Šampon Balea s vůní tropického ovoce: Balea prostě takové ty jednoduché šampony umí a má hodně limitek s krásnými vůněmi i obaly, bez silikonů. Tenhle je někdy ze září. Budu se jako vždycky u Baley opakovat, ale šampon umyje, hezky voní a nezatěžuje. To mi u šamponu stačí a určitě si šampony téhle značky budu kupovat dál. 

Sprchový gel Dermacol s vůní irské kávy: kávu nepiju a aroma kafe nesnáším, ale tenhle sprcháč mě v obalu zaujal. Bohužel na těle už voní trochu jinak a ne moc intenzivně, takže jsem ráda, že jsem ho dodělala. Umyl, nevysušoval. Velké mínus je ale za obal, do kterého se furt dostává vzduch, takže se produkt blbě dostává ven.

Sprchový gel Fa Fruit me up: limitka z léta, sladká vůně, ale necítím nic konkrétního, co by mě zaujalo. Nevysušoval, umyl, ale i kdyby to nebyla limitka, další balení bych nepotřebovala.



Krém Avon Nutra Effects: zkoušení jsem se bála protože obsahuje silikon a ještě SPF, které na noc vážně nepotřebuji. Do pleti se vstřebal během pár sekund, což mi zas tak nevyhovovalo. Na noc mám ráda, když to krému chviličku trvá, mám pak pocit, že něco dělá. Krém mi naštěstí pleť nijak nezhoršil, dokonce i když jsem večer měla pleť hroznou a myslela jsem, že ráno to bude ještě horší, pleť byla po probuzení mnohem lepší. Ale ačkoliv ráno byla na dotyk příjemná a hezká, nevšimla jsem si, že by něco dělal a neměla jsem pocit výživy nebo hydratace. Za chemické složení další mínus, takže plné balení si pořizovat nebudu. Nějak ale nevím, co si mám myslet o tom "ozdravném" efektu.

Krém Andělská tvář Havlíkova apotéka: krém neobsahuje silikony ani parabeny a díky složení a celkovým sympatiím ke značce jsem ho chtěla mít ráda, ale vlastnosti mi už tolik nesedí. Měla jsem ho na dvě noci (a vystačil by i na tři), po pleti hezky klouzal, snadno se nanášel a (pro mě příjemně) voněl po levanduli a bylinkách. Vůně byla sice hodně silná, ale za okamžik zmizela. Dávala jsem poměrně velkou vrstvu, takže i vstřebávání bylo delší. Pleť ale byla po vsáknutí hebká a připadala mi vyhlazenější. Ráno se mi po první aplikaci objevilo pár pupínků, druhý den to už bylo lepší. Ale ani jsem neviděla, že by pleť byla nějak extra vyživená a hydratovaná. Plné balení si tedy nekoupím, ale ráda bych se dostala ke vzorečkům dalších krémů téhle značky :)

Krém na citlivou pleť Manufaktura: Zde bohužel nemám co napsat, protože se mi krém zkazil. Měla jsem ho doma asi dva měsíce a pořád byl ok, ale pak najednou zhnědl a dostal lepkavou medovou konzistenci. Pokud se ke vzorečku ještě někdy dostanu, ráda ho zkusím.

Balzám na rty Yves Rocher s vanilkou a kořením: konečně je tu poslední kousek z balíčku z vánoční limitky 2015. Balzám hezky voněl, ale účinky nebyl nijak extra. Zkrátka průměr na denní přetření. Sice mě lákají další vůně, ale asi vzhledem k ne zázračným účinkům po dalším balzámu YR netoužím.



Sprej na podporu vln: tuhle věcičku jsem měla doma hrozně dlouho, možná 6 let, kdy jsem byla se sestřenkou u kadeřnice v jejím městě a právě pomocí tohohle spreje jsem měla udělané krásné vlny. Doma jsem ho pak sice několikrát zkoušela, ale nikdy jsem nedosáhla hezkého efektu, ale furt mi bylo líto přípravek vyhodit. Ale konečně jsem se překonala a už mi místo v koupelně nezabírá.

Gel na vlasy s UV faktorem: stejný případ jako sprej, i díky tomuhle gelu krásné melounové vůně mi tehdy ty vlny tak dlouho vydržely krásné. Ale taky jsem ho nepoužívala, takže je nejvyšší čas se rozloučit.

Vitamíny na vlasy z DM: dodělala jsem už celé balení, tedy kúru na dva měsíce. Výsledky zatím nevidím, nejsem Locika, ale přijde mi, že vlasy skoro nepadají. Určitě budu ve vitamínech pokračovat.


Mýdlo na ruce Fa s jogurtem a vanilkou: fajn cena, krásná vůně, nijak nevysušovalo. Určitě bych brala další.

Ústní voda Odol: pálila, takže už nikdy víc. Chuť moc posoudit nemůžu, protože přes ten alkohol jsem ji nevnímala.

Ústní voda Zendium: sice neštípala, jen zcela výjimečně do špičky jazyka, ale měla hnusnou chuť. Jsou v ní obsaženy nějaké mléčné proteiny a chutná prostě jako mléko přímo nadojené od krávy, se kterým jsem se kdysi v dětství párkrát setkala a fakt to nesnáším. Krom té pachuti má ještě jako mínus fakt, že pocit svěžesti trvá tak tři minuty. Mimochodem info od mé sestřenky zubařky: ani jedna z těchto ústních vod krom svěžesti nepomáhá, jedině tuším v Parodontaxu jsou nějaké prospěšné látky.


Čaj Mojito Manufaktura: skvělý zelený čaj, na léto dobrý i studený :) Bohužel už se neprodává, ale prodavačka mi nedávno říkala, že je o něj furt velký zájem, tak se třeba vrátí :)

Čaj Romance pro dva Manufaktura: černé čaje skoro nepiju, jsou na mě moc silné a hořké. Proto si do černého čaje liju mléko a stejně ho piju jen ráno a spíš v zimě. Tenhle byl ale kořeněný a na zimu to bylo moje ranní must have, právě zjemněný mlékem byl dokonalý. Až budu mít cestu do Manufaktury, kupuji další :)

Svíčka s vůní štrúdlu Ikea: poslední z trojbalení. Hezká hřejivá sladká vůně, podzim zima ideál. Vůně nebyla tak silná, aby z ní rozbolela hlava, ale zároveň cítit byla. Pro nenáročné můžu doporučit :)

Napište mi, jestli máte s některým z produktů zkušenosti a mějte se krásně :*

12 komentářů:

  1. To mně Irská káva od Dermacolu voní hodně, ale to bude možná i tím, že piju kafe:-) Baleácké šampony jsou voňavá klasika, ne, vždy jsem z nich úplně nadšená, ale za těch pár korun zase do budoucna hrábnu po nějakém dalším:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, Balea není pecka, ale za tu cenu je super :) Je fajn i pokud mám hodně mastné vlasy, tak nejdříve použiju Baleu a pak jiný šampon :)

      Vymazat
  2. Pěkná várka. Já mám zkušenost s tím sprejem od Avonu borůvka, orchidej. Příjemná vůně ale já jsem v tom cítila lehký nádech alkoholu. Vitamíny na vlasy teď neužívám ale dříve jsem užívala tyhle Das gesunde a posledně jsem spotřebovala Biotin. Vitamíny jsou skvělé, mě hodně pomohli jak s vlasy, tak i s nehty. Aroma Rituals od Dermacolu nejsou mé nejoblíbenější sprcháče ale mám ráda Irskou kávu, Mango a hrušku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zrovna v téhle verzi alkohol cítila minimálně. Cítím ho ve všech verzích, ale za pár minut už ho necítím :) Biotin jsem taky měla, ale nepřišlo mi, že by něco dělal. Ale myslím, že není na škodu nějaké vitamíny brát :) Dík za tip, hlavně mango zní skvěle :) Já mám ještě v zásobě třešeň :)

      Vymazat
  3. To s Locikou je hezky napsaný :D. Já měla masky z Avonu na obličej 2 z řady Planet spa a přišlo mi, že ani jedna nic nedělala, takže už mě koupě neláká. Za to krém na ruce Planet spa s vůní acai plodů byl úžasnej

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, výjimečný projev fantazie :D Mám z Avonu ještě nějakou hydratační olivovou, to je silikonová hrůza. A pak mořské minerály, tu mám celkem ráda, ale zázračná není :( Tak tenhle krém jsem nezaznamenala, ale slyšela jsem o něm už víckrát :)

      Vymazat
  4. Tento sprchový gel od Dermacolu jsem měla taky a ta vůně se mi moc líbila, celkově jsem s ním byla spokojená, jenom jak říkáš, ta balení jsou opravdu na prd :D Havlíkova Apotéka mě láká taky čím dál tím víc, tento Andělský krém bych právě chtěla vyzkoušet. Měla jsem od nich Český krém a Makadamiový olej a oboje bylo super. Doma v zásobách na mě ještě čeká krém na ruce, intimní emulze, sprchový gel a tělový olej, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě na ty oleje jsem u Havlíka koukala a překvapila mě nízká cena, měla jsem utkvělou představu, že má ta značka všechno dražší. Krém na ruce jsem dostala od kamarádky a taky se na něj už těším :) Hrozně se mi líbí ta vůně, bylinkovo citronová, pokud se nepletu :)

      Vymazat
  5. Tělový sprej od Avonu jsem si zrovna objednala jen tak na přestříkání a hození do kabelky bude fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do kabelky ideální, lepší jak tahat těžké sklo :)

      Vymazat
  6. Ja mám tento Dermacol sprchový najradšej. Milujem vonu kávy a v tomto géle to celkom vychytali. Nie každý kávový tak pekne vonia.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to právě tu kávu nepřipomíná vůbec :D Ale už se hodně těším na třešeň, kterou otevřu v létě :)

      Vymazat