sobota 18. února 2017

Velké srovnání všech tělových sprejů Avon

Hezké sobotní ráno :)

Jak se máte? Já mám za sebou první týden semestru a nadšená nejsem :D Samé otravné projekty a prezentace a vypadá to, že budu chodit na všechny přednášky, navíc musím z nenadálých důvodů  urychleně dokončit bakalářku. Ale to sluníčko mě nabíjí novou energií, takže věřím, že to nějak všechno zvládnu :) Sice jsem milovnice zimy, a ta letošní se po letech hodně povedla, jakmile ale není pořádný sníh, už se těším na jaro. Včera jsem byla v knihovně a sehnala snad posledních pár zdrojů do bakalářky a pak jsem se objednala ke kadeřnici. V minulém článku jsem vám psala, že se chystám k učňům, ale byla jsem tam v tomto týdnu 2x a pokaždé fronta minimálně na hodinu a půl. Tak jsem se už včera naštvala a objednala jsem se na dnešek na osmou (no jo, vstávalo se těžko po celém týdnu, kdy vstávám v půl šesté nebo sedmé) do kadeřnictví, kam jsem dřív chodila. Bude mě stříhat kadeřnice, kterou ještě neznám, tak se trochu bojím :D Zároveň se ale těším, protože ty konečky už mám hrozné. Přeliv si dám v nejbližších dnech doma sama v rámci úspory času a peněz :D Ale už k dnešní recenzi, kterou mám rozepsanou strašně dlouho, ale až včera jsem udělala fotky.

Ani nevíte, jak jsem se na tenhle článek těšila :D Jsem opravdu vášnivou sběratelkou sprejů a pořád jsem vyhlížela výhodné ceny a nové vůně :D Nakonec se mi opravdu povedlo shromáždit všechny parfemace, co se objevily za nějaké tři roky, co mám katalog k dispozici. Unikla mi jen magnolie, kterou jsem ale brala pro kamarádku, takže jsem taky měla možnost ji očichat (a voní krásně). Bohužel než jsem si ji pořídila, přestali ji vyrábět. Co jsem koukala ale do aktuálního katalogu, některé vůně v něm už nejsou, takže těžko říct, jestli je přestali vyrábět nebo se ještě objeví.



Já spreje používám nejen na doma, ale často i do školy a nějaký téměř dodělaný nosím i v kabelce, protože plast s trochou vody na dně je lehký, nehrozí rozbití a případná ztráta by mě tolik nemrzela. Další spreje mám na chalupě a u přítele, takže se to množství aspoň trochu rozptýlí :D Samozřejmě nemám je vystavené všechny najednou (ale bylo by to hezké, když nad tím tak uvažuju), protože nemám dost místa, ale vytáhnu vždy jen pár vůní, které sezónně používám. Jedná se jen o tělové spreje, nikoliv o parfémy, takže je třeba počítat s nižší výdrží. Některé vůně mi ale drží i déle jak půl dne. Pro někoho může být velké mínus obsah alkoholu (protože voda by se hned zkazila, že?), který po aplikaci bývá různě intenzivně a různě dlouho cítit. Do pár minut nejpozději se ale odpaří. Aplikuji je na zápěstí, krk, ale i normálně na oblečení a nikdy mi nic nezničily.

Podzim/zima

Vanilka a santalové dřevo - jedná se o elegantní a hřejivou vůni, která je neotravná a přesto výrazná a výdrž je překvapivě dobrá. Zrovna včera jsem si dodělala a jsem za to moc ráda, protože nebudu lhát, každá vůně časem omrzí a tuhle jsem ke konci používala fakt denně, aby už byla pryč. Na podzim a zimu je ale určitě ideální :)

Švestka s vanilkou - je oproti předchozí méně výrazná a jemnější, navíc díky švestce šťavnatější. Výdrž je nižší, ale určitě nebude obtěžovat okolí. Chtěla jsem ji letos dodělat, ale nezadařilo se, tak snad další zimu :D

Brusinka se skořicí - pro mě byla letošní, tedy vlastně loňskou, sváteční vůní číslo jedna. Krásně sladká, hřejivá, zkrátka vánoční. Skořice je moje oblíbená vůně a tady není ani štiplavá díky brusince. Moc jsem si ji neužila, protože jsem ji začala používat až začátkem prosince, ale těším se na další podzim, až ji zas vytáhnu :D



Ostružina s vanilkou - oproti předchozí mě zas tolik nenadchla. Je to zajímavá kombinace, ostružina je pikantní a jemná vanilka ji hezky doplňuje, ale nepřišla mi specificky zimní. Hodí se podle mě i na letní večery.

Mléko s medem - nejnovější vůně. Primárně je to podzimní a zimní jemná uklidňující vůně. Představuji si ji jako ideální na lehké navonění po příchodu domů a převlečení se do tepláků :D A pokud bych se voněla na noc, byla by to moje usínací vůně (k čemuž nakonec asi dojde, když mám těch zásob tolik). Mléko a med zní vždycky pěkně, ale ne pokaždý se tahle kombinace povede. Myslím, že v tomhle případě se to celkem vydařilo, i když si nejsem jistá, že bych ony dvě složky hned poznala. Ze začátku je tahle vůně alkoholovější. Výdrž není nijak převratná, ale na doma mi to nevadí. Vlastně když nad tím tak uvažuju, je to trochu zklamání, čekala jsem čistý med s mlékem, ale nevadí :D

Orchidej s borůvkou - patří mezi ty nejvýraznější vůně. Je sladká, ale zároveň ne přehnaně a ačkoliv je asi určená spíš na léto, já ji ráda používala vždy na podzim. S výdrží jsem spokojená a rozhodně patří z tohohle hlediska mezi top. Umím si ji ale představit i na letní večery, protože není svěží. Do konce února bych ji ráda dodělala, aby mi nezabírala místo do další sezony. A musím vám sdělit, že kamarádka má už druhé balení a objednává ji i pro svou další kamarádku, tak bych řekla, že je všeobecně oblíbená :)



Jaro/květinové

Zelený čaj a verbena - primárně se sice asi jedná o vůni letní, nicméně pro mě je to jasný začátek jara. Svěžest bez kapky sladkosti ve mně evokuje probouzení přírody, kdy se všechno začíná zelenat. Minulý rok jsem ji používala v březnu a dubnu. Někomu by vůně mohla přijít až moc svěží a dezinfekční, ale já si ji oblíbila. Zrovna včera jsem udělala takovou definitivní tečku za zimou tím, že jsem si tuhle verzi vyndala k používání :) I když je teprv únor, do slunečných dnů už bude ideální :)

Sedmikráska s citronem - taky vůně loňského jara, moc pěkná, svěží a jemná. Časově bych ji zařadila právě mezi verbenu a jasmín. Pro někoho by byl citron jako záchodovka, ale tady mi nevadí.

Jasmín - pro mě jasný symbol minulého května a června, kdy jsem jej používala celé zkouškové. Moc na ty čistě květinové vůně nejsem, ale v tomhle podání mi sedí. Jedna z nejsilnějších vůní, ale zároveň nedusivá a neotravná, alkohol z ní necítím a už se na ni moc těším :)


Růžový květ - tady se už potvrzuje, že na samotné květinovky nejsem. Je to vůně sladká a jemná, ale něco otravného mi v ní vadí, takže jsem ji zas tak nepoužívala.

Květ pomerančovníku - sice taky květinová, ale hezká. Musím se přiznat, že jsem ji moc ještě nepoužívala. Jedná se o jemnější vůni, neotravnou, nedusivou a nižší intenzitou i výdrží, takže pro mě spíš na doma.

Růže s čokoládou - růži v kosmetice ráda nemám, takže jsem se docela bála, ale nakonec jsem spokojená. Není to taková ta ostrá růže, ale díky čokoládě jemná a sladká. Opravdu bych ji popsala jako výrobce, takže romantické aroma, ideální na jaro a letní večerní rande. Bohužel intenzita i výdrž jsou nižší po docela krátké době ji cítím jen, když si přičichnu přímo k oblečení. Na druhou stranu na doma mi to tak vyhovuje, protože nechci sedět u počítače obklopená voňavým oblakem, z toho by mě brzo rozbolela hlava. Už taky sídlí na poličce na aktuální používání :)



Léto/ovocné

Kokos s karambolou - tahle vůně je pro mě obrovské zklamání. Kokos miluju, takže jsem se hrozně těšila a od léta vyhlížela nějakou výhodnou cenu. Vůně je bohužel neskutečně slabá, skoro ji necítím, musím strčit nos vážně až k ruce. Tomu samozřejmě odpovídá i nulová výdrž. Jinak by to byla vůně dokonalá, kokos nezklame a karambola poskytuje šťavnatý nádech bez přehnané sladkosti. Vůni nějak spotřebuju (a hádám, že dost rychle, když ji na sebe budu moct lít pořád), ale opravdu se těším, až bude pryč. Naštěstí z ní necítím ani alkohol, tak ji asi budu používat normálně na osvěžení v létě.

Růže s broskví - další vůně, u které se těším, až bude pryč. Zde je přesně ten typ růže, co mi vadí. Agresivní, vlezlá, dráždivá. Broskev už to nezachrání. Jinak je poměrně intenzivní s minimem alkoholu. Mám ji na chalupě a doufám, že do konce léta bude spotřebovaná.



Passionfruit s pivoňkou - jedna z mých prvních. Je z ní déle cítit alkohol, ale vůně je krásná, sladká, svěží, nevlezlá, zkrátka léto. Výdrží taky patří do té lepší poloviny. Mám ji u přítele a věřím, že do konce léta bude spotřebovaná.

Granátové jablko a mango - moje první vůně a z kategorie ovocných a na léto rozhodně top. Sladká, silná, šťavnatá, nadprůměrná výdrž. A jako první jsem ji taky stihla spotřebovat. Myslím, že kdybych si nějakou letní měla kupovat podruhé, bude to právě tahle :)



Můj cíl je jasný: spotřebovávat a opakovaně kupovat jen oblíbené vůně a zkoušet novinky :D Teď do konce zimy bych ráda dodělala borůvku s orchidejí. Na jaře by měl padnout jasmín a v létě passionfruit s pivoňkou, tak jsem na sebe zvědavá :D Až díky tomuhle článku jsem si uvědomila, kolik těch vůní vlastně mám a jsem zvědavá, jestli je zvládnu včas spotřebovat. Mám vyzkoušeno, že dva roky vydrží naprosto bez problémů a věřím, že dají i tři. Na druhou stranu jsem ráda, že na každé období mám sprejů několik a mohu si tak vybrat.

Kdybych měla vybrat top vůně a naopak nejhorší, volila bych následovně. Jako absolutní propadák je kokos s karambolou. Dál už to samozřejmě záleží na preferencích každé z vás, ale nevoní mi ani růže s broskví. Naopak top jsou pro mě Brusinka se skořicí, Borůvka s orchidejí, Jasmín, Zelený čaj s verbenou a Granátové jablko s mangem. Jsem zvědavá, jak se názor změní po spotřebování, až budu vůní přečuchaná až až :D Ale věřím, že Avon přijde se spoustou dalších parfemací, ze kterých si vyberu :)

Uf, konec prokrastinace, letím na ty vlasy, pak konečně psát bakalářku a odpoledne uvidím po dlouhé době kamarádky. A nebojte, vaše blogy čtu a na videa koukám, jen prostě nemám sílu psát moc komentáře. Doufám ale, že až se nějak sžiju se školním režimem a udělám aspoň většinu bakalářky, budu zas mít chviličku trochu víc času :)

Mějte se krásně, užívejte víkendu a napište mi, jakou vůni máte v oblibě ze sprejů a případně jaký vás z mého popisu zaujal :)

14 komentářů:

  1. To je teda nálož, už máš závislost podle mě :D. Já už jsem se několikrát rozhodovala, jestli vyzkoušet/nevyzkoušet a tak nejspíš vyzkouším aspoň 1, těch parfemací je fakt spousta :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, když to takhle vidím, taky bych si nařídila odvykačku :D Musím se ale přiznat, že velkou zásluhu na sbírání měla i touha napsat tenhle článek :D Nějaký určitě zkus, když se povede vychytat nějakou akci, tak je to levná zábava :)

      Vymazat
  2. Máš krásnou sbírku, hodně bohatou:-D Já jsem zrovna před pár dny dopotřebovala sprej s růží a broskví, ale mně voněl hezky:-) Jak říkáš, žádný šlágr ohledně výdrže tyhle spreje nejsou, ale na takové to přestříkání a ovonění je to ideální. Většina z nich mi voní, některé víc a některé míň, nevoněly mi jen sedmikráska a citron a zelený čaj a verbena, ty jsem nenápadně přesunula mamce:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík :D Tak to máme úplně opačný vkus na vůně :D Ale na ty citrusovky není dost lidí a považuje je za dezinfekci, já je zas většinou můžu :) Taky občas nějaký produkt přesunu nenápadně mamce :D Ale bohužel u sprejů to nefunguje, sebere mi nějaký, co se mi líbí, ale pak to stejně nepoužívá, tak si to ukradnu zpátky a ani si toho většinou nevšimne :D

      Vymazat
  3. Wow, toľko sprejov! Vyskúšala som jeden už veľmi dávno, bol nejaký ovocný, ale dosť neprirodzený, takže neviem čo si o tom myslieť :) Kde to vôbec skladuješ? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Normálně v krabici od bot spolu s další kosmetikou do zásoby :D Na poličce mám maximálně tři, jeden u přítele, jeden na chalupě a nějaký v kabelce :D

      Vymazat
  4. Máš toho teda požehnaně. Mám doma se švestkou a orchidej s borůvkou. Dříve jsem je hodně používala ale teď používám více parfémy. Přeci jenom sprej nevydrží tak dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně by právě na doma bylo líto používat parfém, takže mi spreje stačí :)

      Vymazat
  5. Páni, to je obrovská sbírka! :D Já si pamatuju, že tyhle spreje horzně letěly, když jsem byla ještě na základce a strašně moc jsem po něm toužila, moje přání se mi ale splnilo až cca před rokem a teď už mám spreje dva :) Voní mi, ale jejich výdrž je vážně jen taková symbolická ;) Ale zase jen tak na přestříkání jsou fajn :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ještě na základce ani netušila, že něco takového je :D

      Vymazat
  6. Páni, to je sbírka. Já si to dycky půjčuju jen od kamarádky. Z Avonu neobjednávám, takže doma žádnou nemám, ale asi to napravím, když jsou tak ozpěvované.:)
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud si nepotrpíš na drahé vůně, tak určitě doporučuji :) Já už si nedokážu představit, že bych používala něco jiného na doma a i do té školy se to dá :)

      Vymazat
  7. Popisovat vůně není žádná legrace. Zhostila ses toho ale moc dobře. :) I my doma měli pár takových sprejů a kolikrát se stalo, že skončily na záchodě jako osvěžovače vzduchu. :D

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To já takhle ještě nevyužila žádný :D

      Vymazat