středa 29. dubna 2015

Zpověď aneb začátky ve Fitness Contours

Hezký večer :) Omlouvám se za pauzu, ale byl zápočtový týden. Naštěstí jsem vše úspěšně zvládla a hned příští čtvrtek jdu na první zkoušku. Už se několik dnů učím, ale stejně mám pocit, že nic neumím :D Dneska bude jen kecací článek, ale věřím, že někoho z vás zaujme :)

Jak jsem kdysi psala, začala jsem chodit do Fitness Contours. Pokud by vás zajímaly moje první dojmy, najdete je tady. Bohužel jsem byla cvičit jen 2x a pak jsem dostala angínu, takže jsem se měsíc to fitka nedostala. Teď se snažím chodit cvičit pravidelně, ideálně 3x týdně, ale ve výsledku je to spíš 2x, protože většinou chodím ještě s kamarádkou na power jógu. Většinou 10 minut běhám, pak si dám tři kolečka kruhového tréninku, pak si někdy ještě zaběhám a pak dělám cviky na břicho (ty mě moc nebaví) a nakonec nesmí chybět protažení. Asi vás nejvíc zajímá, jestli se už udály nějaké změny.

Jako první jsem pocítila samozřejmě změny psychické. Už po pár minutách cvičení mám fajn náladu a všechny starosti jdou stranou. Jistě, uvažuju občas i u běhu nad zkouškovým atd, ale jak myšlenky přijdou, tak zas odejdou a nijak se s nimi nezabývám, což je fajn. Po hodině intenzivního tréninku už mám myšlenky na jediné: snažit se neumřít :D Snažím se chodit cvičit ráno, protože na zbytek dne mě to nakopne a já stihnu mnohem víc věcí. Normálně mi trvá ráno hodinu, než jsem vůbec schopná něco dělat a zbytečně ztrácím čas, ale se cvičením je to fajn. Den mám lépe rozvržený a donutím s aspoň vstát včas. Tělo už si na to nejspíš navyklo, protože se už sama začínám budit celkem brzo. Ale nedělám si žádné násilí, pokud si chci přispat, tak si klidně přispím a jdu cvičit až dýl.

První fyzické změny jsem zaznamenala na pleti. Docela se mi vyčistil obličej, i když samozřejmě občas nějaký mini pupínek vznikne. Bohužel jak se často potím a pak oplachuju vodou, občas mám pleť sušší. Ale není to nic, co by nespravila moje běžná péče. Bohužel zde je jedno velké negativum. Pokud se zpotím, dělají se mi pupínky v dekoltu, a i když se po cvičení samozřejmě umyji, drobné nedostatky přetrvávají. Taky jsem vždycky po cvičení šíleně dlouho rudá a chladnu snad hodinu, tak je pro mě lepší pak nechodit hned do školy :D

Vzhledem k tomu, že ještě necvičím moc dlouho, byla jsem na měření a vážení jen jednou, a to tak před třemi týdny (vždycky to totiž nějak nevyšlo a byla to moje blbost, že jsem se nenechala přeměřit hned, ještě před angínou  - i když stejně by výsledky nebyly, když jsem měsíc necvičila). Na oblečení zatím změny nepozoruji. V poslední době jsem ale zmenšila porce jídla a myslím, že mám plošší břicho. A taky cítím, že kůže je pevnější.

Nějak mi nejde se dostat do přihlášení, takže vám sem nehodím přesné grafy z měření, ale pamatuji si, že mám všechno v normě, ale třeba BMI mám lehce na tu "špatnou" stranu spektra, tedy horší průměr. Až se dostanu do systému a budu mít srovnání z dalšího měření, zkusím sem hodit i grafy :)

Jinak žádné diety ani nic podobného nedržím. Snažím se jíst relativně zdravě, ale když si sama nevařím, tak to úplně neovlivním. Ještě musím zapracovat na vyšším příjmu zeleniny, ale to se snad nějak zvládne :) Prozatím jsem spokojená, že se mi daří udržet menší porce a neřešit takové to tyhle zbytečky nemá cenu schovávat, ty dvě lžíce rýže ještě sním atd. A překvapivě co cvičím, tak ani nemám chuť na sladké. Naopak ve dny, kdy jsem líná jít cvičit, bych si čokoládu s chutí dala :D Jsem zvědavá, jestli během zkouškového nepadne za vlast ta obří Nutella.... Velkou radost mám ze svého pitného režimu. Jsem spíš typ velbloud, tzn nemám většinou moc žízeň. Ale u cvičení samozřejmě piji a přijde mi, že i během dne přijmu té vody víc, než normálně.

Nic jiného mě nenapadá, takže tohle okecávání ukončím. Když tak mi do komentářů napište, jestli mám občas něco na toho téma sesmolit :)

A příště už klasicky kosmetika, v pátek bude Spotřebováno :)

6 komentářů:

  1. Gratuluju k zápočtům a budu držet pěsti na zkoušky Jani, ať se zadaří všechny :). Já měla první zkoušku v pondělí a na druhou jdu zítra a pak mi zbydou ještě 2. Jak teď máme státnice, tak máme míň předmětů. Tak to je super, že takhle cvičíš, to je fajn, tělo Ti to pak určitě vrátí. A musím říct, že já mám při cvičení i po skvělou náladu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) A Tebe obdivuji, že zvládáš dvě zkoušky v jednom týdnu, to já bych nedala. Neumím se tak intenzivně učit :D
      I kdyby cvičení nemělo žádný jiný efekt, tak ta super nálada za to stojí! :)

      Vymazat
  2. Já jsem dnes byla na dvou hodinách bodystylingu po sobě a taky mě to skvěle nakoplo, jsem jako znovuzrozená a plná elánu, tyhle pocity na cvičení miluji :) S tím rudnutím to mám bohužel stejně, vždy jsem červená jak prasátko... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi mě uklidnila, já ve fitku nepotkala nikoho, kdo by byl indián jak já :D

      Vymazat
  3. Nad těmito kruhovými tréninky jsem kdysi uvažovala. A jinak po cvičení jsem taky rudá, tak, že se lekám sama sebe v zrcadle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi připomnělo, že jsem nebyla cvičit už 14 dnů kvůli škole, musím to hned zítra napravit :) Já už se do zrcadla ani po cvičení nedívám, aspoň to vypadá, že jsem dřela fakt poctivě :D

      Vymazat