pondělí 9. července 2018

Spotřebováno za květen a červen 2018 I.

Hezké pondělní ráno :) Jak si užíváte léta? Já už mám téměř 14 dnů po zkouškách, ale ještě jsem se úplně nevzpamatovala a už abych zas chodila do práce a dělala diplomku :D Zatím jsem tedy na diplomku nesáhla a v práci jsem byla jednou na pár hodin, ale... :D Když tohle čtete, mám před sebou poprvé od září ještě nějakých 10 hodin z dvanáctky, tak na mě myslete. Nic náročného, ale hrozná nuda. A kdo pracuje s lidmi ví, že je to někdy k vzteku. Na recepci si připadám jako nárazník pro všechny vzteklouny :D Do práce se mi vracet nechtělo, ale pak jsem si řekla, že je to za dobré peníze a minimum námahy, tak to chvíli ještě nějak vydržím. Ke konci léta bych se chtěla konečně taky někam podívat nebo aspoň být v klidu na chalupě, protože jsou to moje poslední prázdniny. A kdo ví, co bude v semestru (viz tento rok, kdy jsem do práce skoro nechodila), takže pro mě úplně nemá cenu hledat něco novýho.

Rozhodla jsem se dnes vydat spotřebovance, i když se v nich objeví produkty, na které ještě budou recenze. Neměla jsem to ale za ty dva měsíce už kam dávat. Během zkoušek se mi nechtělo ani fotit, takže jsem házela do jedné tašky odpadky za květen i červen, tudíž i spotřebovanci budou dohromady, akorát je rozdělím na dva díly (dává to smysl, že jo? :D).


Suchý šampon Batiste Tropical: můj první (ze dvou :D) od téhle značky. Krásně voněl jako piňa colada, což je prostě pecka. Hlavně se vůně ve vlasech držela. Osobně ale suché šampony používám fakt jen v nejvyšší nouzi, takže tenhle jsem měla několik let. Vlasy hezky odmastí, dodá objem a jde dobře vyčesat. Jo, koupila bych si ho znova. Momentálně mám doma nějaký z loňské limitky, který je hodně sladký, ale funguje stejně.

Šampon Yves Rocher: hezká svěží vůně, cítím citron a bylinky. Šampon měl gelovou konzistenci, hezky pěnil, vlasy umyl a pokožku hlavy nevysušoval ani nedráždil. Objem standardní, intervaly mytí taky, takže celkově spokojenost. Bohužel Balea mi udělá stejnou službu, takže už bych si jej znova nekoupila.

Alcina maska na vlasy: voní trochu jako prášek na praní. Svěží čistá vůně s kapkou citrusů. Mně se ta vůně líbí, ale nechtěla bych tak vonět furt :D Maska naštěstí v suchých vlasech vydrží vonět chvilku. Neobsahuje silikony, dobře se nanáší i vymývá. Bohužel na moje vlasy je slabá. Jdou sice lépe rozčesat, ale konečky nejsou příliš hladké ani vyživené. I kondicionér Balea dělá lepší službu. Takže bohužel.


Tekuté mýdlo Sabon s pačuli, levandulí a vanilkou: luxusní dárek od kamarádky z dovolené v Izraeli. Sada obsahovala ještě pár dalších produktů, ale plánuji celý článek. Mýdlo hodně pěnilo, nevysušovalo a božsky vonělo plus provonělo na delší dobu. Vůně sladká, těžší, orientální až trochu pánská. Mám v té parfemaci i krém na ruce a chodím jej očuchávat několikrát denně :D Tato značka se dá sehnat jen na zahraničních eshopech a co jsem koukala, tohle mýdlo by vyšlo na šílených 600 Kč cca. Sice kamarádka tvrdila, že v Izraeli za něj dala pár korun, ale....má tendence velikost darů přehánět :D Určitě to není nic, co za ty peníze musíte mít, ale jako dárek je to super :)

Deodorant Balea s růžovým grepem: na doma mi tyhle spreje bohatě stačí. Před pocením neochrání, ale hezky voní, je jich velký výběr a mají furt limitky. Tenhle voněl krásně, svěže i sladce zároveň s trochou hořkosti po grepu. Bohužel byl trochu slabší a bylo jej třeba aplikovat častěji. I tak bych si ho ale koupila zas i v této konkrétní parfemaci :)

Dermacol makeup na tělo: vyhrála jsem jej v tombole tuším, sama bych si ho v životě nekoupila. byl oranžový, tmavý a otěru odolný fakt ne. Rozhodně bych si ho na tělo nedala, abych se pak někde neobtiskla na židli :D Díky, ale nechám si radši svoje světlé nohy, tyhle vychytávky mě nechávají naprosto chladnou.


Krém na obličej Clarins (jehož název se mi fakt nechce opisovat :D): vzoreček jsem vyhrála v GA. No....měla jsem z něj hrůzu. Obsahuje silikony a celkově nemám k této parfumerkové péči důvěru. Nakonec jsem se překonala a zkusila jej asi 3x. Za tu dobu mi sice žádnou neplechu na pleti neudělal, ale on bohužel neudělal vůbec nic. Hezky jemně voněl, do pleti se rychle vsákl a....nic. Nevšimla jsem si ani hydratace ani výživy. Přestala jsem ho tedy používat a poputuje dál, třeba jej nějaká kamarádka ocení a ráda vyzkouší. Další důkaz, že drahou péči prostě nepotřebuju.

Bioaroma čistící maska se zeleným jílem: bude recenze, takže to shrnu jednoduše. Nejdražší maska na světě, protože bleskově zmizela. Efektově nebyla špatná, ale bohužel nejsem tak bohatá.

Vatové tamponky Ebelin: klasika, kterou si kupuju pořád a jiné nepotřebuji hledat.


L-carnitin Das Gesunde Plus z DM: kupováno v době, kdy jsem ještě chodila cvičit. Nedokázala jsem to brát pravidelně, ale myslím, že by to efekt stejně nemělo, protože u karnitinu jsou nutné poměrně vysoké dávky, aby se dostavil účinek. Našla jsem tohle platíčko v kosmetické taštičce, tak jsem ho radši vyhodila. Nicméně jsem teď našla v zásobách ještě krabičku s posledním platíčkem a ještě nejsou prošlé, tak poslední doberu, aby se neřeklo.

Topnatur chlorella: kupováno v akci, nekonečné balení. Začala jsem ji zase častěji brát teď po vysazení HA, kdy doufám v nějakou podporu očisty těla. Je to ale spíš tak pro pocit, nejsem si jistá výsledky. Každopádně tím určitě nic nezkazím a ještě mám jedno balení. Vím, že tu chuť někdo nesnese, ale mně nijak nevadí, i když třeba do smoothie bych si to nedala :D

Kokosový džus: kupováno v Sapě, protože kokos miluju a hned mě to zaujalo. Měla jsem verzi čirou i ve formě mléka. Bohužel oboje bylo slazené. Ale třeba do tapiokového pudinku fajn věc, i když další balení mít nemusím.


To by bylo vše, brzy očekávejte druhý díl. Fotky už mám hotové, tak jen sepsat. Ale to už nebude problém. Jsem jediná, koho hrozně nebaví fotit? :D Natož se fotkami probírat a upravovat je? :D

Užívejte léta, snad trávíte dnešek lépe než já :)

6 komentářů:

  1. Vzteklouny a blbce ingnoruj, každopádně držím palce, ať to v práci přežiješ:-) Já jsem měla jen šampon Yves Rocher, jako dobrý, ale zase žádný zázrak. No a pak tamponky Ebelin, ty jsou výborný, střídám je s těmi z Lidlu, podle toho, kam mám zrovna cestu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Dělám si v nejvyšší nouzi čárky každou hodinu a furt počítám, kolik za to dostanu :D Přesně, šampon ok, ale ne zázrak, takže za ty peníze za mě ne. Lidl po ruce nemam, ale na jejich tamponky už jsem taky četla chválu, takže kdybych měla cestu kolem, koupím si je :)

      Vymazat
  2. Super produkty ten šampón od Yves Rocher mám taky doma a zkoušela jsem ho a byl celkem fajn :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě špatný není, podle mě je to ten typ, co bude sedět většině vlasů :)

      Vymazat
  3. Já jsem suché šampony taky nikdy moc nepoužívala, ale v posledních měsících jsem jim nějak přišla na chuť a spotřebovávám je víc než dřív. Šampon od YR jsem teď taky dostala, tak jsem na něj zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám období, kdy suchý šampon použiju 2x týdně a pak dva měsíce ne :D Budu očekávat recenzi :)

      Vymazat