úterý 10. října 2017

Sprchové oleje Saloos x Yves Rocher

Ahoj :) Doufám, že se máte dobře a užíváte si barevného, i když občas trochu deštivého podzimu. Už od léta tu mám připravené fotky dvou sprchových olejů. Sprchový olej jsem vždycky chtěla zkusit, ale sama jsem na tyhle věci dost lakomá, takže mi stačil sprcháč a pak tělové mléko. Nakonec jsem ale na Vánoce dostala oleje rovnou dva, takže jsem měla samozřejmě radost, že je můžu dokonce porovnat :D

Nejdřív jsem myslela, že oleje budu používat na léto, až se mi nebude chtít ve vedrech mazat. Nakonec jsem uznala, že se mi hodí víc na zimu. Na suchou pokožku netrpím, takže v létě se často stejně nemažu, zatímco v zimě pokožce celého těla ráda dopřávám nějakou tu výživu navíc a přiznejme si, občas je mazaní prostě otravné :D


Sprchový olej Saloos s rakytníkem a pomerančem slibuje nejen regeneraci suché, ale dokonce i přesušené (!!! :D) a problematické pokožky, kterou má zvláčnit a zklidnit. Pokožku hydratuje a dává jí zdravý vzhled. Navíc vůně pozitivně pomáhá mysli proti stresu a únavě (kéž by na to stačila jen vůně). Olej je zářivě oranžový řídké konzistence, skoro až vodové. Voní naprosto nádherně. Ještě stále jsem se nerozhodla, pro jaké období se vůně hodí. Je citrusově sladká a hřejivá, ale s dost svěžím podtónem. Podle mě neutrální na každou příležitost od ranního probuzení až po večerní zklidnění a relaxaci. Po usušení se bohužel na kůži drží jen slabě a krátce. Co se vlastností týče, jsem stále nějak na rozpacích. Při použití oleje nemám pocit, že by dokonale umyl, takže třeba antiperspirant musím stejně smýt obyč sprcháčem. Čekala jsem, že olej na pokožce vytvoří jemnou emulzi, která dobře umyje a pokožka bude pak hladká a jemná. Ať dělám cokoliv, emulze je vždycky malinko a zdá se mi, že olej dřív obalí kůži, než se smíchá s vodou, čímž znemožní samotné umytí. Po opláchnutí je pokožka na můj vkus dost mastná, což se zlepší po utření (bohužel logicky je dost oleje nakonec v ručníku). Kůže je pak opravdu nádherně jemná, hladká a vyživená a zároveň ne nadbytečně mastná, respektive není problém se pak hned obléknout. Pokud nepotřebuju nějakou důkladnou očistu a jsem celý den jen doma, kdy používám deodorant místo antiperspirantu, olej použiju ráda. Minus tedy jen za (ne)schopnost tvořit emulzi, které je i po zběsilém rozpatlávání oleje po kůži dost málo.

Složení: slunečnicový bio olej, sezamový bio olej, rakytníkový extrakt, mandlový olej, parfém (směs éterických olejů), PEG-40 Sorbitan peroleate, Laureth-4, Tocopherol, kyselina askorbová, Ascorbyl palmitate, Limonene + Citral + Linalool (vše součást éterických olejů)

složení upraveno do češtiny mnou, byla jsem líná psát latinsky to, co jsem v pohodě znala česky :D

Sprchový olej Kokos Yves Rocher má oproti prvnímu oleji hutnější konzistenci, je jako klasický sprcháč. Voní naprosto božsky, protože kokos prostě miluju a YR ho umí skvěle. Bohužel po umytí to taky není žádný držák a není moc intenzivní. Tenhle olej bych ani nenazvala olejem. Pění totiž skvěle (ještě aby ne s tím sulfátem), takže umyje bez problémů. Problém s tím spojený ale je, že pro mě to není ani olej. Kůži nevysušuje, ale rozhodně z něj nemám pocit, že by hodně vyživoval. Je výživnější jak klasický sprcháč, respektive nemám po něm touhu mazat se, ale s prvním zmíněným to nemá absolutně nic společného.


Etiketa je naštěstí víc foto friendly, takže jsem nemusela přepisovat :D


Za mě je tento olej praktický, co se mycích schopností týče, ale čekala jsem lepší výživu. Pro suchou pokožku by to rozhodně spása nebyla.


Už jenom detail, ale YR je praktičtější na nalévání, u Saloosu se mi vždycky vylije oleje až moc. Navíc bohužel Saloos se v uzávěru kazí, což zrovna nevoní a olej pak vypadá jak zkažený, i když samotný produkt je naprosto v pořádku. Výrobce sice varuje, aby byl uzávěr udržován čistý, ale fakt se mi nechce ho nějak drhnout. Důležité podle mě je olej neskladovat moc dlouho a po otevření ho nějak rozumně spotřebovat.

Abych to shrnula: pokud hledáte krásně voňavý sprcháč, který bude na pokožce příjemný a nebude vysušovat, jděte do YR. Pokud chcete zkusit něco originálnějšího a opravdovou výživnou bombu, Saloos vede :) Navíc cenový rozdíl není nijak markantní, YR vyjde na 149 Kč, Saloos na něco přes 120 Kč. Otázka ovšem je, jestli se to dá porovnat, když jsou to v podstatě úplně odlišné produkty. Saloos má plus i za to, že se jedná o kosmetiku českou.

Sama dodělám ráda oba oleje, ale další olej už nepotřebuju, bohatě mi stačí sprchový gel.

Co vy a sprchové oleje? Nebo dáváte přednost klasice? :)

10 komentářů:

  1. Já na ty oleje do sprchy moc nejsem, vystačím si se sprchovými gely a když už dopředu vím, že lenost nade mnou zvítězí a nebude se mi po sprše chtít mazat, tak pak sprchové krémy od Dove, ty nevysušují a mám takový pocit, že dají té pokožce něco navíc:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje výhoda je, že se mazat nemusím a kůže si nestěžuje :D Dove mám taky, dokonce už načatý opravdu dlouho. Voní nádherně a taky mi přijde, že dělá něco víc než sprchový gel, ale moc mi nepění, takže taky nemám úplně super pocit umytí :(

      Vymazat
  2. Já už měla olejů do sprchy docela dost a moc mi nevyhovují, hlavně teda proto, že si prostě nepřijdu umytá. Jak píšeš, nesmyjí antiperspirant a tak. Navíc ty, co jsem měla, mi pokožku moc nevyživily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Saloos mi přijde na výživu fajn, ale kdybych se před tím měla mýt klasicky sprcháčem, je to dost zbytečné a navíc škoda vody :D

      Vymazat
  3. Zrovna nedávno jsem si koupila ten Saloos ale s granátovým jablkem. Od Yves Rocher mám sprchový olej s arganem a to je hnus. Absolutně bych neřekla že by pokožku nějak vyživoval a hydratoval, takže znovu už ho nemám v plánu a hlavně ho za ty peníze (cca 200 Kč) ani nedoporučuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, kdyby to stálo jako normální sprchový gel, tak ok. Ale teda na mě jsou drahé snad všechny sprcháče kromě Baley :D A nestydím se za to, za ty peníze jsou super, umyjí a pak se normálně namažu :)

      Vymazat
  4. Super recenzia, Yves Roscher poznám a mám veľmi rada túto značku :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Škoda, že vlastnostmi už to tak perfektní není :D

      Vymazat