neděle 2. července 2017

Spotřebováno za červen 2017

Ahoj :) Doufám, že si užíváte začátek prázdnin, pokud vám teď začaly :) Nemůžu uvěřit, jak ten čas letí. Ještě nedávno jsem se učila na státnice a teď už mám i po promoci :D Opět nastal čas podívat se na prázdné obaly za uplynulý měsíc. Ačkoliv jsem myslela, že to bude slabší, nakonec jsem na svém početním průměru, tudíž jsem spokojená. Vážně teď nesmím nakupovat, protože hlavně tělové péče mám doma až až :D


Antiperspirant Dove hruška: jak víte, Dove miluju, hlavně ve verzi Original. Tahle vůně byla sladká a zároveň lehká. Ale bohužel suché podpaží za každé situace se nekonalo. Obecně mám v poslední době s antiperspiranty tento problém. Tento byl navíc poměrně dusivý a i ta vůně mě omrzela, i když nejdřív to byla fajn změna.

Moschino I Love Love parfemované tělové mléko: sama bych si ho nekoupila, ale dostala jsem ho od kamarádky kdysi dávno. Okamžitě jsem se do té vůně zamilovala. Voní jako bonbony Lipo, jestli si je pamatujete. Sladká bonbonově ovocná, ale zároveň hravá a neotravná vůně. Tento typ výrobků nevyhledávám, protože co jsem zatím zkoušela, jedná se o produkty vodnatější s minimální hydratací, navíc u tělových mlék nemám ráda složité parfémové vůně. Toto mléko nebylo jiné, takže na celé tělo určitě ne, nehledě na to, že by bylo hned pryč. Ale používala jsem ho na předloktí jen tak pro navonění. Uvažuju, že si koupím parfém, ale musela bych to udělat co nejdřív, protože se jedná o vůni letní a navíc za pár let už na tento druh vůní budu stará :D Koupi plánuju už dva roky, takže bych to chtěla do příštího léta stihnout, ale obávám se, že mám zásob vůní hodně.

Avon krém na nohy s vůní levandule: znáte to, slevy :D S levandulí jsem před tím zkušenost neměla. Nejdřív se mi vůně líbila, ale nevím, jestli jsem se jí přečuchala, ale hodně brzo mi přišla nechutně chemická jako třeba plast nebo tak něco. Možná se krém už kazil, ale to se mi nezdá, prošlý nebyl a otevřený jsem jej měla třeba dva měsíce. Co se funkčnosti týče, nebyl nejhorší, ale ani zázračný. Myslím, že existují i lepší krémy a samozřejmě s lepším složením, které je u Avonu fakt špatné.



Sprchový gel Balea: tento byl z loňské limitky, takže asi moc nemá cenu se rozepisovat. Byl fajn, hezky voněl, umyl, nevysušoval. Za málo peněz hodně muziky.

Sprchový krém Weleda: bude recenze co nevidět, takže jen tak lehce naznačím. Byl fajn, ale ty peníze bych za něj fakt nedala.


Šampon Balea pro svěží vlasy: nedávno byla recenze, ve které jsem ho vychvalovala. Můj názor se nezměnil, vlasy pěkně umyje, moc se mi líbí i mentolovo bylinková vůně a super chladivý pocit na pokožce hlavy. Koupila bych si ho klidně zas :)

Šampon Balea s citronovou trávou a mátou: měla jsem jej u přítele, takže účinky moc hodnotit nemůžu, je tam hodně železitá voda a všechna vlasovka tam funguje trochu jinak. Vlasy ale umyl a víc jsem ani nechtěla. Zdálo by se, že to bude podobný typ jako předchozí produkt, ale tady mi ta vůně už ke konci lezla na nervy, byla taková nakyslá nebo jak to popsat. Efekt na pokožce byl chladivý v menší míře. Znova ho mít nemusím.


Vitaminy na vlasy z DM: už jsem je brala fakt hodněkrát a dlouho, ale bohužel, nezdá se mi, že by vlasy rostly rychleji a nebo méně padaly. Měla jsem teď se školou stresové období a bohužel z odpadu stále tahám poměrně hodně vlasů. Vitaminy určitě nejsou na škodu, ale na padání ze stresu u mě nezafungovaly. Mám ještě načaté, tak je dodělám a pak to asi vzdám.

Přeliv L´oréal Casting Creme Gloss v odstínu Brownie: potřebovala jsem sjednotit odrost a vlasy zesvětlené zesvětlujícím sprejem téže značky. Tenhle odstín se mi líbil, protože vypadal jako hezká sytá hnědá, skoro jako mé přírodní vlasy. Bohužel chytnul do mahagonova, takže při barvení pár dní před promocí jsem málem dostala infarkt. Naštěstí už se kapičku vymyl plus jsem si zvykla a všem se barva moc líbila. Na vlastnosti barvy si stěžovat nemůžu, ani se moc nevymývá. Jen je prostě třeba počítat s jiným výsledkem a to mě hodně štve.


Levandulová voda Purity Vision: už jsem o ní psala v nákupech. Čekala jsem jemnou levanduli a místo toho voda nechutně smrdí, až si myslím, že je zkažená. Na internetu jsem se dočetla, že dost lidem nevoní, zkoušela jsem se teda překonat, ale fakt nejsem schopná ji používat. Škoda, je to dost drahá sranda.

Peroxid vodíku: úplně ne typická kosmetická záležitost, ale přesto jsem ho sem zařadila a berte to jako tip. Používám jej na dezinfekci po nějakém drastičtějším zásahu proti pupínkům. Osvědčil se mi a je méně agresivní než nějaké hodně alkoholové tonikum. Na prevenci se ale samozřejmě nehodí, až když máte fakt nějaké ranky.



V pondělí mě čeká zápis do magisterského studia a ve středu odjíždím k příteli a vracím se tak za 14 dní. Podle toho, jak moc si polezeme na nervy :D Ještě během zítřka ale připravím do zásoby recenzi právě na sprchový krém Weleda a levandulový olej :) A pokud bude čas a nálada, sepíšu nějaký článek i u přítele, aby tady nebylo tak dlouho mrtvo. Zatím se mějte krásně a užívejte léta :)

8 komentářů:

  1. Od Dove jsem dlouho žádný sprej neměla, tak teď jsem si jich pár nakoupila, včetně téhle hrušky a aloe, no jsem zvědavá:-) Ten tip na peroxid se mi zrovna hodí, včera mi vyrašila taková obluda na čele, no, vím, že se to nemá, ale musela jsem taky zasáhnout:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám zrovna nějaký citrusový, ten už mi pěkně leze na nervy a pak okurkový v zásobě, ale stejně už se těším na Original :D Naprosto chápu, já taky vždycky zasáhnu a dost často pak lituju :D Já teď brala antibiotika, takže se mi pleť vyčistila, ale čekám, že bude následovat o to větší peklo, takže už jsem si běžela koupit další peroxid :D

      Vymazat
  2. Dove spreje používám, pokud mi už leze krkem moje milovaná Rexona Maximum protection, není to sice žádná hitparáda, ale víceméně svůj účel splňuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna dneska jsem si říkala, že asi Dove vyměním za něco jiného. Buď se víc potím nebo změnili recepturu, ale ani v tom dnešním pohodovém počasí mi moc nestačil :(

      Vymazat
  3. Dove spreje miluji a zatím na mě fungují dobře, hlavně se mi líbí, že tu vůni ze sebe při pohybu pažemi cítím opravdu celý den. Levandulový krém na nohy od Baley jsem měla dvakrát a jsem s ním maximálně spokojená, líbí se mi jak vůně, tak i účinky - takhle hebká chodidla mám málokdy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ts vůně je u Dove fakt super, to s emusí nechat, taky ji cítím celý den :) Určitě myslíš Avon :D Je fakt, že chodila jsem pak měla celkem hebká, ale nic, z čeho bych si sedla na zadek. Docela často jsem ho kombinovala s propolisovým krémem Pleva, pro který jsem nemohla dlouho najít využití a v této kombinaci jsem byla spokojená :)

      Vymazat
  4. Od Dove mám momentálně okurkový antiperspirant a koupila jsem si i okurkový sprchový gel, vůně je moc krásná. Levandulový krém z Avonu mám taky rozdělaný, líbí se mi vůně i funkčnost. Mám z této řady i masku na nohy a olej

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten používám právě taky. Ale stává se mi, a ne poprvé právě u okurkové verze, že po aplikaci začne tak divně prskat a pěnit, že už jsem musela obal párkrát umýt. Tak mám asi divné nohy, když všem krém sedí :D

      Vymazat