čtvrtek 30. března 2017

Jak se zbavit vlasů snadno, rychle a přírodně?

Ahoj holky :)

Dneska to bude bohužel recenze ve velmi negativním duchu, nebo spíš první a zároveň poslední dojem :D

Tento tuhý přírodní šampon značky Naturinka jsem dostala od Veru. Respektive ona ho ukazovala na blogu, že ho dostala. A protože by ho prý stejně nepoužívala, byla tak hodná a poslala mi ho :) Veru, snad se neurazíš za takhle negativní recenzi, opravdu jsem moc ráda, že jsem měla možnost ho zkusit :) No a protože v poslední době mě dost zajímá přírodní kosmetika, neskutečně jsem se na šampon těšila. Vlasy jsem na něj připravovala dlouho, silikonové šampony jsem neměla na hlavě ani nepamatuju.



Obal šamponu i jeho vzhled prostě odpovídá přírodnímu šamponu za 55 Kč, který je údajně ručně vyrobený. Jednoduchý, nepřeplácaný, co nejméně obalu v rámci šetření přírody. Voní jemně po heřmánku, mně takováhle přírodní vůně nevadí, po umytí pak není cítit z vlasů vůbec. Podle výrobce je určen "nejen na dětské vlásky", takže by měl být hodně jemný.



Když jsem si s ním myla vlasy, nebyly ještě úplně mastné. Jen jsem se bála, že třeba nebude pěnit a že to pro mě bude divné, protože šampon bez pěny si představit nedokážu. A docela jsem měla obavu i z toho nepoužití kondicionéru, ale řekla jsem si, že to risknu a při nejhorším tam dám pak nějaký sprej, kdybych vlasy opravdu rozčesat nemohla.



V tomhle se nakonec moje obavy nenaplnily. Šampon pěnil překvapivě dost. Šamponovala jsem 2x a fakt dobře vymývala, ale stejně jsem hned měla pocit, že jsou vlasy takové těžké a zvláštní. Už během schnutí začaly hodně padat. Asi jako dřív ve zkouškovém, když jsem měla nervy. Poslední víc jak půlrok mě ale padání netrápilo, tak jsem se fakt vyděsila. Po uschnutí byly vlasy hnusné. Slepené do pramínků a hlavně na temeni hlavy lepkavě mastné. Zkusila jsem je učesat, což šlo překvapivě dobře a měly i slušný objem, čemuž se divím. Počkala jsem do rána a pak vlasy umyla normálně znova svým klasickým šamponem a použila balzám. Děkuji svému mozku za nápad testovat o víkendu, protože fakt nevím, jak bych s takovými vlasy šla do školy.



Někdo může možná namítnout, že na takovýhle šampon si musí vlasy zvyknout. Ale já to rozhodně zkoušet nebudu, protože prostě nemůžu chodit s tak hnusnými vlasy a ještě by mi asi brzo všechny vypadaly :D

Takže bohužel, kromě složení, ceny, obalu nezatěžujícímu přírodu a těmto detailům, chválit nemůžu. Z těch přírodnějších šamponů zůstanu věrná Yves Rocher a Lush a pak uvidíme, co se mi zas dostane do ruky. Rozhodně nechci na přírodní vlasovku zanevřít :)

Veru, ještě jednou děkuju za poslání balíčku a vážně si to neber osobně :)

Máte zkušenosti s něčím od téhle značky?

6 komentářů:

  1. Ježkovi oči, co jsem to dostala a následně Tobě poslala :D Jani celou recenzi jsem měla úsměv ve tváři, že jsem si říkala, božínku, tak já Ti pošlu produkt a on je to takovej zmetek :D U odstavce, kde Ti padají vlasy jsem kulila oči :D. No fuuuuj, hned s ním pryč :D to vážně už radši nepoužívej :D přírodní šampon, ale co to udělalo. Já zkoušela 2 přírodní šampony od Alverde a hrůza, vlasy hnusný, ztěžklý, slepený, šampon smrděl :D a vlasy ještě k tomu hodně elektrizovaly

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla jsem ho nenápadně nacpat ještě někomu, abych měla jiný názor, protože se prostě těžko smiřuju s tím, co je to zač, ale každý se ho bojí :D Od Alverde jsem měla nějakou masku nebo balzám a taky nic moc. Nebyla to hrůza, ale moc mi do nesedělo. Jak jsem psala, asi se spíš budu soustředit na kosmetiku přírodnější, nikoliv přírodní z hlediska vlasů :D

      Vymazat
  2. Brr, vůbec se nedivím, že sis na takový výrobek nechtěla zvykat. Přitom na první pohled vypadá hezky, navíc je přírodní, kdybych na něj někde natrefila, tak bych si ho koupila..tak aspoň vím, čemu se určitě vyhnout:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky by mě právě nejspíš zaujal, kdybych ho potkala :D Ale co jsem koukala na stránkách výrobce, jedna recenze byla pozitivní a druhá negativní ve smyslu, že nejde z vlasů vymýt, takže asi něco jako můj těžký lepkavý pocit :(

      Vymazat
  3. Za mě jsou šampony i mýdla Naturinka top. 110g šampon mi vydrží i půl roku. Vymýt se musí pořádně. Padání vlasů patří k životu, normální je do 100 vlasů za den. Pokud to není víc, nemáš problém. Myju si vlasy co 3 dny, vždycky dám aspoň na 2 hodiny do vlasů arganovy olej, příležitostně i ricinový olej ke kořínkům (vlasy po něm rostou lépe a je dobrý proti lupům). V životě jsem neměla tak krásne vlasy jako teď. Tuhé šampony používám přes rok, ekologické 2 roky. Zatím jsem vyzkoušela konopný a šalvejový. Šalvejový perfektně pěni a ta vůně je skvost.

    OdpovědětVymazat
  4. Já právě taky zkusila teď tuhy sampon naturinka jen levandulový. Jsem úplně spokojená. Tvé vlasy podle mě jen nebyly zvyklé na přírodní kosmetiku. Lush ani Yves Rocher prirodni nejsou. Kdysi jsem poprvé zkusila tuhy sampon z bezobaloveho obchodu a bylo to hrozné, vlasy jakoby povoskovane, těžké a mastne. Jenže vlasy byly zvyklé na chemii, tak to udělalo toto. Teď jsem byla fakt milé překvapená, že jsou vlasy hezké i s tuhy šamponem, navíc mají objem. Snad to tak vydrží a nebudu používat jiné.

    OdpovědětVymazat