neděle 29. března 2015

Tuhý kondicionér Jungle

Dnes se podíváme na zoubek tuhému kondicionéru od Lush s názvem Jungle. Mám ho už od léta, ale začala jsem ho pořádně používat až teď, protože na hodně vysušené vlasy po melíru mi nestačil.

Přiznávám, že jsem ho chtěla jen ze zvědavosti. Nikam necestuji, maximálně na chalupu nebo k babičce. Na chalupě jsem poměrně často, takže tam mám běžný tekutý kondicionér a jednou za čtvrt roku není problém vzít si něco i k babičce, popřípadě tam péči trochu flákám a po umytí šamponem si dám jen nějaký olejíček.

Měla jsem na chalupě šampon Rehab také od Lush a bylo mi líto si po něm dávat na hlavu něco chemického. Napadlo mě, že kondicionér stejné značky bude fajn nápad. Tak jsem poprosila mamku, aby mi přivezla Jungle. Víc mě lákal Big, ale ten stál skoro 400 Kč, zatímco Jungle "jen" 150 (dnes 165).

Hned mě zaujala jeho vůně. Tropicky ovocná, zjemněná něčím, co mi připomíná smetanu. Zkrátka ideální mix svěžího ovoce a sladkosti. Momentálně mi doma v Praze krásně provoní celou koupelnu jemnou vůní.

Tvar je lushovsky originální. Vzor nahoře mi připomíná chameleona a list (to je fantazie, co?).


Fotka je z léta, protože teď už není vzor tak výrazný.

Použití je trochu komplikovanější. Kondicionér nanáším po použití šampuku, protože mi přijde zbytečné ho plácat na vlasy umyté obyč drogerkovým šamponem. Používá se jako šampuk. S tím rozdílem, že ho aplikuji po umytí vlasů jen do délek. Je docela zdlouhavé ho nanášet tak, aby byl opravdu všude. Navíc není klasicky slizký, takže se jen těžko přesvědčíte, že ho máte ve vlasech rovnoměrně. Já to řeším tak, že se snažím, dokud mě to nepřestane bavit. Až teprve při smývání je cítit, že vlasy jsou skutečně něčím obalené. Výhoda Jungle je, že se oplachuje rychle, což mi trochu vynahrazuje tu zdlouhavou aplikaci.

Po uschnutí jsou vlasy jemnější, lépe rozčesatelné, ale absolutně nezatížené. Proto se nic nestane, když ho dám výš než běžné kondicionéry. Vlasy s ním vydrží déle nemastné, takže v kombinaci s šampukem je to ideální produkt, pokud si další den nechci mýt vlasy.

Jediné negativum vidím v tom, že na opravdu zacuchané vlasy není dost silný, plus je to nezvyk, pokud znáte jen silikonové kondicionéry.

Chtěla jsem nějak vyřešit tu zdlouhavou aplikaci. Četla jsem, že někdo Jungle nastrouhal a smíchal s vodou a udělal tekutou verzi. Ale do toho se mi moc nechce. Prostě si vyhradím trochu víc času a dám si záležet, abych měla vlasy co nejlépe obalené (aspoň prozatím, nakonec to třeba vyzkouším).

Celkově to tedy nejspíš není žádné must have, ale já ho mám ráda. Líbí se mi, jak vlasy nezatěžuje a mám pocit, že dělá něco zevnitř a neobaluje vlasy nánosy chemie. Samozřejmě na střídačku použiji klasický chemický kondicionér a masku, ale někdy se odlehčení hodí. Nejsem si ale jistá, jestli si koupím další kousek, protože jsem neskutečně líná a vzhledem k aplikaci se musím dost přemlouvat k použití.

Složení a další věci si můžete přečíst na stránkách Lush. Vzhledem k tomu, že se tuhé věci v tomto obchodě balí jen do papírového pytlíku, samozřejmě jsem ho už dávno vyhodila a myslím, že je zbytečné vám tady opisovat něco z internetu.

Co říkáte na lushovsky originální konzistenci? Líbí se vám ten nápad nebo dáváte přednost klasickým kondicionérům?

10 komentářů:

  1. O tomto kondicionéri som už počula, vedela som že existuje ale až teraz som si skutočne prečítala čo je to zač :) Ďakujem ! ♥
    PS: Vyzerá skutočne zaujímavo, a podľa mňa aj praktickejšie ako tie klasické.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně přijde praktický spíš jen na cesty, že nezabere tolik místa, ale naopak ta aplikace je dost nepraktická. Jenže zas kdyby byl měkčí, tak by byla velká spotřeba (to jsem četla o jeho kolegovi - Big).

      Vymazat
  2. Taky jsem ho měla. Provedení se mi líbí, ale na moje suché a vlnité vlasy nestačil. Potřebuju právě něco, co je zatíží a vyhladí. Jungle je podle mě vhodný na zcela zdravé, případně rychle se mastící vlasy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, na hodně suché vlasy je skutečně moc slabý. Já bych s ním asi vystačila, pokud bych použila jednou týdně masku, ale stejně ho střídám i s obyč kondicionérem, když spěchám.

      Vymazat
  3. možná vyzkouším, vypadá fakt super a navíc lush miluji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, pokud Ti Lush vyhovuje, myslím, že Jungle nezklame :)

      Vymazat
  4. Od Lush jsem neměla ještě vůbec nic a tento produkt vypadá zajímavě, ale neláká mě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jo, tak o tuhém kondicionéru slyším poprvé. Zajímavé.

    OdpovědětVymazat