úterý 24. března 2015

Nude lak a lesk od Essence

Ahoj :) Dneska bych vám chtěla představit dvě "novinky" od Essence, které přibyly do mé sbírky. Novinky jsou v uvozovkách, protože nevím, jak dlouho už jsou k dostání. Ale myslím, že většina z vás viděla video u Péti Lovelyhair, ve kterém o pár kouscích mluvila. V DM je to údajně limitka, v Rossmannu nude kolekci najdete v běžném sortimentu (tam jsem nakupovala i já).

Nedivte se, že odstíny jsou na každé fotce trochu jiné, ale první fotka je hned po nákupu, lesk jsem fotila včera odpoledne, kdy už mi do pokoje nesvítí, a lak je z minulého týdne.



O lesku ( 06 Soft almond - 60 Kč) Péťa říkala, že je lepivější, tudíž déle vydrží. Mně se naopak lepivý nezdá. Výdrž mi přijde dost mizerná (porovnávám s leskem od Oriflame, protože moc lesků nevlastním a Oriflame používám nejčastěji pro jeho neutrální odstín). Pokud dám pod lesk balzám, což jsem v poslední době kvůli rtům ve špatném stavu dělala, po hodině už jsem měla nutkání lesk obnovit. Samozřejmě jsem mezi tím nejedla ani nepila, to by lesk nepřežil vůbec.



Barva je naprosto nádherná. Na rtech v podstatě není v normální vrstvě vidět, jen mírně zvýrazní barvu a dodá krásný lesk bez třpytek. Bála jsem se, že budu mít rty moc hnědé, ale to se nestalo a lesk obsahuje nádech do růžova.



Lesk nevysušuje a na rtech je mi příjemný. Vůně je nevýrazná, malinko klasicky leskově nasládlá, ale není otravná. Chuť jsem nezaznamenala.

Aplikátor je mírně zkosený a pracuje se s ním dobře. Nenabírá zbytečně moc barvy, takže nehrozí mega nános na rtech. Foťák samozřejmě ostřil jenom na parkety, ale pro ukázku to stačí.



Původně jsem si šla jen pro lesk, ale nakonec jsem neodolala ani laku (03 I´m lost in you - 55 Kč). Moc si nehty nelakuji, a když už, tak volím spíš nenápadné neutrální odstíny, na kterých tolik nejsou vidět známky opotřebení. Nesnáším totiž barevný oprýskaný lak a zároveň jsem líná si nehty pořád předělávat. U neutrálních odstínů případné nedokonalosti přežiji. 



V obchodě se mi zdál lak více do hněda s kapkou studeného nádechu. Foťák samozřejmě barvy hodně sežral, ale ve skutečnosti se jedná o hnědobéžovou s kapkou růžové.  Na nehtech vypadá nádherně, i když já jsem poměrně světlá s výrazně žlutým podtónem. Na fotce to tak nevynikne, takže si představte žlutější ruku a tmavší lak. V podstatě pro mě už je tohle hranice nude, jen o trochu výraznější odstín bych považovala za lak barevný, tudíž pro mě jako lenocha moc nepoužívaný. Jak vidíte, lak v jedné vrstvě nekryje plně a prosvítají bílé konce nehtů. Poprvé jsem zkoušela dávat vrstvy dvě, ale lak se mi špatně nanášel, takže jsem to odlakovala a zůstala u jedné vrstvy. Prosvítající špičky mi nevadí, takže se už o víc vrstev pokoušet nebudu. 


Na lakování expertka nejsem, ale se štětečkem se mi pracovalo dobře. Nevadil by mi ještě o kapku širší, jinak si nestěžuji. Jak už jsem psala, jedna vrstva se mi povedla, druhá se lakovala hůř, což je ale spíš dáno mou neschopností. Lak zasychá dost rychle.


Nemám moc s čím porovnávat, ale výdrž mi nepřišla špatná. Nepoužila jsem žádný podlak ani topcoat. Jak vidíte na fotce výše, mám lak mírně oloupaný na palci. Lakovala jsem zatím 2x, jednou v pátek, podruhé v pondělí večer (odlakování v pátek). Nehty byly ve stavu, kdy bych to ještě klidně den vydržela. Krom zmíněného palce se mi lak takhle nikde neodloupl, spíš jsem měla ošoupané špičky. Samozřejmě nedělám nic extra náročného na nehty, takže největší smrťák je vždycky mytí vlasů. Osobně si myslím, že u víc vrstev by bylo loupání výraznější.

Já jsem velmi spokojená a za tu cenu mi oba produkty přijdou super. Nejspíš si ještě z této nude kolekce koupím další kousky. Koukala jsem i na rtěnky, ale ty mi přišly až moc mrtvolné, tudíž zůstanu u lesků a laků.

Už jste tuhle kolekci omrkly? :)

10 komentářů:

  1. Pěkné barvičky :-) Jinak já mám tolik nude lesků i laků, že po dalších radši vůbec nekoukám :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jich mám naopak málo, tak můžu vesele nakupovat dál :D

      Vymazat
  2. Koukala jsem na kolekci, ale zatím nic doma nemám, přeci jen, stínů mám doma spoustu, lesky moc nepoužívám, laky teď nesmím kupovat (mám jich doma podezřele moc:)) a rtěnky jsem zatím moc nezkoumala. Každopádně se mi ale celá kolekce celkem zamlouvá... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na stíny jsem popravdě ani nekoukala, protože v tom videu u Péti nějaká ta paletka byla a nezaujala mě. Barvy si byly hodně podobné :(

      Vymazat
  3. Já jsem si nic nepořídila ani jsem kolekci nějak moc nezkoumala. Lak vypadá poměrně fajn :)

    Monča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je víc než fajn, nedávno jsem lakovala jedním z Avonu, která stál o dost víc a výdrž mi přišla lepší u Essence.

      Vymazat
  4. Tuhle kolekci jsem zatím viděla jen na fotkách, na živo ještě ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to naprav, je vážně výborně neutrální, takže se doma hodí mít pár kousků :D

      Vymazat
  5. Hezké barvičky :) taky mám z této řady lak, ale výdrž mi přišla velmi nízká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono hodně záleží na nehtech a na tom, co člověk dělá. Mám kamarádku, která může celý den pracovat na zahradě bez rukavic a žádný lak se jí ani neodloupne. Mně naopak všechny laky drží dost blbě, takže mi tenhle přišel průměrný.

      Vymazat